MCE remote double skipping

Discussion in 'Remotes' started by Stuart475898, March 3, 2015.

  1. Stuart475898

    Stuart475898 Portal Member

    Joined:
    February 7, 2014
    Messages:
    18
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hello,

    I have Comskip setup on my MP 1.9 client, along with Argus TV. When I press the skip button on my MCE remote it skips two commercials ahead. This has started to happen since I installed Argus.

    Does anyone know why this may be happening? I have tried skipping using the keyboard, and it only skips once. I've also attached the logs generated by starting a recording and skipping it.

    Thanks for the help


     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. kenwonders
    • Premium Supporter

    kenwonders MP Donator

    Joined:
    January 19, 2007
    Messages:
    788
    Likes Received:
    416
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +766 / 0
    Home Country:
    England England
    Hi, I get this on chapters of DVDs. They always skip x 2. I have tried EVERYTHING. It may not be the same thing as your issue, but I'll be interested in what support you get for this in case it relates :) Perhaps if you're interested, see if you get it for DVD chapters too then we may well have the same issue. No idea when it started for me.
     
  4. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    548
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +972 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    It is a bit difficult to offer any advice as you have given absolutely no information about the version of MP that you are using, or the identity of your remote control. It might be a good idea to fill in your "System Specifications", and ensure that you keep them up to date when you make changes. :)

    As to the cause of your problem:

    (1) If you are using an MCE RC6 infra-red remote, check whether debounce processing is enabled in the registry; if it is disabled, enable it. Try this ("enable_debounce.reg"):

    Code (Text):
    1. Windows Registry Editor Version 5.00
    2.  
    3. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HidIr\Remotes\745a17a0-74d3-11d0-b6fe-00a0c90f57da]
    4. "EnableDebounce"=dword:00000001
    The hexadecimal string (the part following "\Remotes\") might be different in your case, so you should check that before importing this file into the registry.

    (2) If you are using version 11 of MP (or maybe version 10), ensure that only one of "MCE Remote" and "General HID" is enabled.

    -- from CyberSimian in the UK
     
  5. kenwonders
    • Premium Supporter

    kenwonders MP Donator

    Joined:
    January 19, 2007
    Messages:
    788
    Likes Received:
    416
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +766 / 0
    Home Country:
    England England
    As you may have missed, I said to the OP that I was interested in the support the OP got, and wasn't outright asking for support myself. I saw the OPs post and made a little comment on it, that's all.

    Many thanks, have never heard of that setting before.

    I must admit I did not believe the problem affected everything in MP, but (thinking about it sitting at my work desk away from MP at home) maybe that's because most other actions I use the remote for have no affect if doubled. If it does not resolve my issue I will make a proper 'help me please!' thread with the appropriate information and logs.

    EDIT: EnableDebounce is already enabled and only one remote configured. Thanks anyway, I'll go make a different report.

    Now back to Stuart475898, sorry for the hijack!
     
    Last edited: May 18, 2015
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!