MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool | Page 65

Discussion in 'MediaSlayer' started by -Manfred-, April 3, 2008.

?

Mencoder - working or not

Poll closed March 6, 2014.
  1. Yep, all is fine

    29 vote(s)
    30.9%
  2. No and I'm frustrated

    65 vote(s)
    69.1%
  1. evilgroby

    evilgroby Portal Pro

    Joined:
    February 2, 2011
    Messages:
    355
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool



    hm, i tried 2 different cds.
    as result from cddb mepo shows different titles.
    every choice result in UNRECOVERABLE ERROR

    mepo is running perfect, internet connection works properly.
    for testing i also uncheck GET ARTWORK but result is still the same.

    i am using the AVALON skin. someone has an idea what happened and what i can do !?
    PLEEEEASE, i have so many cds to rip :-(
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. AlfredENeuma

    AlfredENeuma Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2008
    Messages:
    433
    Likes Received:
    78
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +80 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    Hi,
    if it would be running perfect, you would not have errors in error.log ("atmolight: exception= Vorgang nicht verfügbar. (Ausnahme von HRESULT: 0x800401E3 (MK_E_UNAVAILABLE))"

    What I would do:
    1. Upgrade to MP 1.2.2
    2. Disable all extensions (except MediaSlayer)
    3. Choose standard skin (default or default wide)
    4. Enable complete debug

    Then test again. If it works, you can start to enable your plugins again and see what causes the error.

    If not, you should provide complete logs according to this procedure

    Good luck
    Alfred
     
  4. evilgroby

    evilgroby Portal Pro

    Joined:
    February 2, 2011
    Messages:
    355
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    for me it works perfectly if nothing extraordinary happens and everything runs smoothly.
    and it does. ambilights are running perfectly;-)

    upgrade to 1.2.2 : NO
    i am happy that everything is running so nice.
    except slayer, but I do not believe it is up to mepo 1.2.1.

    maybe i am disabling the plugins, looking for a cause.
    of course i can provide complete logs, tomorrow :)
     
  5. eb1965

    eb1965 Portal Pro

    Joined:
    January 16, 2006
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Bramsche (Osnabrueck)
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    Imported CD's would be saved by default in the following path:
    E:\<MY PATH FROM CONFIG>\Artist - Album\Titel....

    But I would like to save the files in a different way:
    E:\<MY PATH FROM CONFIG>\Artist\Album\Titel....

    Also FIRST one Folder for the Artist, an then BELOW a second folder for the album.

    Within the configuration of the plugin i didn't found something to specify...
    Has anyone an idea?
     
  6. evilgroby

    evilgroby Portal Pro

    Joined:
    February 2, 2011
    Messages:
    355
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    okay, i want to reproduce the problem before i create the logs and what happened?
    it works :)
    i have to try it twice before mediaslayer start the process.

    now my last question:
    what i have to do that i can receive covers again?
    "MP core (BASS maybe) needs to be updated"
    what does this mean?
     
  7. Quarter
    • Super User

    Quarter Super User

    Joined:
    June 21, 2010
    Messages:
    722
    Likes Received:
    109
    Gender:
    Male
    Location:
    Queenstown
    Ratings:
    +139 / 2
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Avalon/Avallonis skin file.

    Not 100% but a good start
     

    Attached Files:

  8. evilgroby

    evilgroby Portal Pro

    Joined:
    February 2, 2011
    Messages:
    355
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    someone please answer my question?

    what i have to do that i can receive covers again?
    MANFRED > "MP core (BASS maybe) needs to be updated"
    what does this mean?
     
  9. SimondusMaximus
    • Premium Supporter

    SimondusMaximus MP Donator

    Joined:
    December 27, 2009
    Messages:
    171
    Likes Received:
    26
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +26 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    Hi eb1965.

    To rip CD's in this format, go to MediaSlayer config, CD page, and in the "Naming format" box, enter:

    #ARTIST\#ALBUM (#YEAR)\#NBR - #TRACK

    See attached screenshot.

    Cheers
    Si
     

    Attached Files:

  10. eb1965

    eb1965 Portal Pro

    Joined:
    January 16, 2006
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Bramsche (Osnabrueck)
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaSlayer - CD and DVD HD ripping tool

    Thank you for the hint!!!!!

    upppssss... if my look into config would have been a little bit carefullier, I would have been able to find the solution by myself...
    Sorry, i was a little bit blind....

    :D:D:D
     
  11. z3r0_burn

    z3r0_burn Portal Member

    Joined:
    December 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Support Specialist
    Location:
    Minneapolis, MN, USA
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I got Mencoder working to rip DVDs but i was wondering if there is any way or future upgrade that may be coming to set more options for Mencoder beyond just selecting a bitrate. I was thinking maybe to allow audio copy rather then re-encoding or a target file size
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!