Monitor does not enter standby anymore

Discussion in '1.0 final and SVN Builds' started by The Doctor, January 26, 2009.

  1. The Doctor
    • Premium Supporter

    The Doctor MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    180
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    TV-Server Version: 1.0.0.0 + SVN 23-2009 22-00

    MediaPortal Version: 1.0.0.0 + SVN 23-2009 22-00.rar

    MediaPortal Skin: Blue 3 wide
    Windows Version: Vista Ultimate 32 bit service pack I
    CPU Type: Athlon 64 X2 4800
    HDD: WD 500 and Samsung 750
    Memory: 2 Gig
    Motherboard: Asus M2N SLI deluxe
    Video Card: ATI club 3d HX 2600XT
    Video Card Driver: Ati 8.12
    Sound Card: PCI XFI Ultimate Music
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: latest
    1. TV Card: Digital Everywhere Floppy DTV S2
    1. TV Card Type: DVB-S2
    1. TV Card Driver: Latest
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type: DVB-S2
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Cyperlink DVD 8.0
    MPEG2 Audio Codec: AC 3-filter
    h.264 Video Codec: Cyberlink / Core AVC
    Satelite/CableTV Provider: 19.2 and 23.5 and 28.2
    HTPC Case: Zalman
    Cooling: passive
    Power Supply: Antec phantom 500 watt
    Remote: MCE
    TV: Dell 30" Full HD screen
    TV - HTPC Connection: DVI-D


    With this latest build my monitor does not go into standby anymore when the screen is blanked. No matter what settings are used. Previous svn was ok.
    I tested this on Vista32 Vista 64 and XP spIII, all have the same behaviour. MP blanks the screen but does not send the screen into standby anymore.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. markius

    markius Portal Pro

    Joined:
    December 26, 2006
    Messages:
    175
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    IT
    Location:
    Maidstone, UK
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    England England
  4. The Doctor
    • Premium Supporter

    The Doctor MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    180
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Latest svn build, issue NOT resolved.

    Please fix it asap.

    Thank you.
     
  5. The Doctor
    • Premium Supporter

    The Doctor MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    180
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    It would be nice if this thread is marked as BUG, as there seems no interest at all. I do need this feature.
     
  6. Mr Hipp
    • Premium Supporter

    Mr Hipp Retired Team Member

    Joined:
    April 2, 2006
    Messages:
    1,261
    Likes Received:
    187
    Location:
    Malmö
    Ratings:
    +187 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I see alot of 'not allowed hour for standby' Check your settings.
     
  7. markius

    markius Portal Pro

    Joined:
    December 26, 2006
    Messages:
    175
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    IT
    Location:
    Maidstone, UK
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    England England
    Mr Hipp... that error message is in the TV.log and therefor is nothing to do with this bug.
     
  8. The Doctor
    • Premium Supporter

    The Doctor MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    180
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs


    Yes please fix this basic feature. It has been in there since day one. You cannot not just put some more features in and let basic stuff just die.

    :D
     
  9. Mr Hipp
    • Premium Supporter

    Mr Hipp Retired Team Member

    Joined:
    April 2, 2006
    Messages:
    1,261
    Likes Received:
    187
    Location:
    Malmö
    Ratings:
    +187 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Thanks you reply is incurring. I will not look into this.
    Mr Hipp
     
  10. markius

    markius Portal Pro

    Joined:
    December 26, 2006
    Messages:
    175
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    IT
    Location:
    Maidstone, UK
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    England England
    The word is encouraging.

    Anyway, Your original reply didn't exactly fill me with hope... If you don't know that the tv.log doesn't relate to this client-side issue then perhaps it's best that you leave well alone?
     
  11. Mr Hipp
    • Premium Supporter

    Mr Hipp Retired Team Member

    Joined:
    April 2, 2006
    Messages:
    1,261
    Likes Received:
    187
    Location:
    Malmö
    Ratings:
    +187 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    For a single seat installation it would. Well I will not spend anymore time on you.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!