MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing (1 Viewer)

Manny

Portal Member
January 7, 2020
11
0
74
Home Country
United States of America United States of America
Country flag
I am new to MediaPortal and just installed the newest 2.2.3 on a Windows 10. The first few days were fine, we recorded TV and watched recordings and played live TV without problems. We have not been able to get the web radio to work.

Issues
Image format exception H Resulst 0x800700b Video Subtitles

Badimage format

Missing Method Exception Set Media Exception

AMQ UPnup rendered plugin set util Ztele not found

Checked my Media features
Framework ok
DirectX ok
Media Features present and checked
Updated driver for video card
started and stopped media portal changes
started and stopped computer after changes

Nothing seems to solve the problem


Questions:
under features what Net framework items need to be enabled
Directx what needs to be enabled
What player should be used for .ts files. Windows Media player or Windows Movies and Features
 

Attachments

  • MediaPortal2-Logs-2020-01-07-01.57.27.zip
    959.9 KB · Views: 2

HTPCSourcer

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hello,

    Nothing seems to solve the problem
    I am not clear what the problem actually is. Does Live TV work or doesn't it? If you have issues please set the log level to DEBUG (Settings/General/Diagnostics), reproduce the problem and upload new logs.

    Questions:
    under features what Net framework items need to be enabled
    Directx what needs to be enabled
    What player should be used for .ts files. Windows Media player or Windows Movies and Features
    Don't change any Windows feature settings. MP2 ensures that the correct .Net version is used or, if missing, installed. DirectX uses a dedicated DX9 version that is explicitely installed (DX11 and up lack the necessary DirectShow video filters that Microsoft has removed). No action is required for the player as all media is played via MP2's internal video player.
     
    Last edited:

    Manny

    Portal Member
    January 7, 2020
    11
    0
    74
    Home Country
    United States of America United States of America
    Country flag
    Live TV does not work. It tries to bring it up then Media Portal stops working and closes. I can record programs, but if I try to play them, nothing happens, and I get an error question mark. I thought the log files were the debug files, please send instruction link on how to set the log level?
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    please send instruction link on how to set the log level?
    As I already wrote, so more verbose now:

    Open the Settings in the MP2 application, select General, Systems, Diagnostics, Enable DEBUG logging. See also Wiki: System
     

    Manny

    Portal Member
    January 7, 2020
    11
    0
    74
    Home Country
    United States of America United States of America
    Country flag
    OK thank you. I hope I have done it correctly this time. I recreated the live TV crash with media portal closing.
     

    Attachments

    • MediaPortal2-Logs-2020-01-08-16.05.31.zip
      1.1 MB · Views: 1

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    I hope I have done it correctly this time.
    Yes, all good.

    Unrelated to TV, I see an error message about a non-working plugin in the server log.
    [2020-01-08 15:49:10,104] [514 ] [Main ] [ERROR] - Error loading plugin in directory 'C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MP2-Server\Plugins\xmltv-0.5.70-win32'
    This either indicates that the installation is faulty or that you manually added something to the plugin directory - probably the letter since xmltv is a plugin that can be found in a SlimTV sub-directory from which it is actually called and working.

    About TV. It appears that you have configured the system to grab EPG from WYIN-HD:
    [2020-01-08 16:00:13,656] [664066 ] [DVB EPG timer] [DEBUG] - Grab for card:#6 transponder #1/1 channel: WYIN-HD
    But this doesn't work
    [2020-01-08 16:00:14,721] [665131 ] [DVB EPG timer] [ERROR] - TvLibrary.TvException: Unable to start graph
    Such messages keep appearing for other stations in the log. You may have configured EPG in such way that it is going through all channels in your database to grab info.

    A true TV request for WLS-HD happens here
    [2020-01-08 16:03:55,793] [886203 ] [3 ] [DEBUG] - GetFreeCardsForChannel WLS-HD
    [2020-01-08 16:03:55,798] [886208 ] [3 ] [INFO ] - GetAvailableCardsForChannel: find card for channel WLS-HD
    [2020-01-08 16:03:55,800] [886210 ] [3 ] [INFO ] - GetAvailableCardsForChannel: got 1 tuning details for WLS-HD


    and succeeds
    [2020-01-08 16:03:56,838] [887248 ] [3 ] [DEBUG] - card: Tuner locked: True
    [2020-01-08 16:03:56,839] [887249 ] [3 ] [INFO ] - **************************************************
    [2020-01-08 16:03:56,839] [887249 ] [3 ] [INFO ] - ***** SIGNAL LEVEL: 38, SIGNAL QUALITY: 100 *****
    [2020-01-08 16:03:56,840] [887250 ] [3 ] [INFO ] - **************************************************


    The client logs the respective actions
    [2020-01-08 16:03:55,765] [433162 ] [InputMgr ] [DEBUG] - SlimTvHandler: StartTimeshift slot 0 for channel 'WLS-HD'
    [...]
    [2020-01-08 16:04:05,050] [442447 ] [InputMgr ] [DEBUG] - LiveTvPlayer: Run graph


    But then you seem to be doing something with your input device
    [2020-01-08 16:04:05,233] [442630 ] [InputMgr ] [DEBUG] - LiveTvPlayer: SeekToEnd: Duration: 00:00:07.8300000, CurrentTime: 00:00:00
    [2020-01-08 16:04:05,241] [442638 ] [InputMgr ] [DEBUG] - LiveTvPlayer: Seek to 7.83 seconds


    and problems start
    [2020-01-08 16:04:05,319] [442716 ] [InputMgr ] [ERROR] - AsyncMethodDelegateCommand: Error executing method delegate
    System.BadImageFormatException: An attempt was made to load a program with an incorrect format. (Exception from HRESULT: 0x8007000B)


    a few seconds later the app is crashing
    [2020-01-08 16:04:05,644] [443041 ] [12 ] [ERROR] - ApplicationLauncher: Unhandled exception in application
    System.BadImageFormatException: An attempt was made to load a program with an incorrect format. (Exception from HRESULT: 0x8007000B)


    The last message points to a non-standard plugin (AppLauncher?). The message itself suggests that the calling application - note that the MP2 client is a x86 software - tries to call another program with a different architecture, presumably x64.

    You mentioned in the beginning that TV was initially working and later stopped doing so. Did you install any additional things? The first error message about xmltv-0.5.70-win32 is pointing in this direfction.
     

    Manny

    Portal Member
    January 7, 2020
    11
    0
    74
    Home Country
    United States of America United States of America
    Country flag
    Thank you so much for your help.

    When we originally set MP2 up, we used this post:

    xmltv install / configure for ATSC / OTA U.S.A

    in order to grab our program guides, it was only grabbing one channel even though we have 66 channels from scanning, and about 33 channels selected in "our channels". How do we change it from grabbing the 1 channel to grabbing the 33 channels that we have in "our channels". Or to stop it from grabbing the one channel and use our xmltv plug in?
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Thank you so much for your help.
    May I assume that TV is now working?

    About EPG
    • Remove the xmltv directory that you added manually
    • Open TV Configuration
      • In the EPG Graber section untick the two check boxes "Grab EPG while Timeshifting" and "... while Idle"
      • In "Plugins" ensure that 'xmltv' is checked (should be according to your previous logs). If not check it and restart the MP2 Server Service
      • Set up xmltv as described in the post that you cited starting from
        Click on xmltv under Plugin's
        Under the General Tab, change the location of the TVGuide.xml to where your file is
    EPG in the US is always a difficult subject. If you succeed in getting a tvguide.xml verify that it contains complete data for all the channels. If it doesn't then the zap2xml service is not giving you what you want, which is outside of our influence. There are alternatives like somepaid subscriptions. The forum search should give you some indications about what to use, more recent ones than the old thread from 2015. If it works then there is a possibility to further process the tvguide.xml without having to set up a separate task in the Task Scheduler.
     

    Manny

    Portal Member
    January 7, 2020
    11
    0
    74
    Home Country
    United States of America United States of America
    Country flag
    TV Media Portal is not working yet, but I was able to have the xtml grab all the channels, by unchecking the Webepg grabber schedule that we set up.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Not been on the forum for a while, good news I have installed 2.3.1 and can confirm everything is working as expected. On a wider front for info I have now set the TV recording to store by channel and I just add childrens channels folders to my sons profile. I now have a very happy 5 year old who can use media portal on his PC...
    Not been on the forum for a while, good news I have installed 2.3.1 and can confirm everything is working as expected. On a wider...
    Been running great for a good while now but the time has come to add a client to my sons bedroom (he is 5). Installed client sets...
    Replies
    10
    Views
    926
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    Well it's been a couple of days and we've had no more unable to play errors .
    I've just upgraded the motherboard, CPU, ram, boot drives and PSU in my TV Server (always on), and am now having intermittent...
    Replies
    8
    Views
    841
    We are proud to present MediaPortal 2.2.3 MediaPortal 2.2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user requirements out of the box. Besides its TV and Radio services it is also offering a complete media management for movies, series and music, including posters, album and fan art as well as additional...
    We are proud to present MediaPortal 2.2.3 MediaPortal 2.2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common...
    We are proud to present MediaPortal 2.2.3 MediaPortal 2.2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common...
    Replies
    0
    Views
    1K
    • Sticky
    Just for your information: couldn't find the ns*.tmp file...
    Just for your information: couldn't find the ns*.tmp file...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    39
    Views
    1K
    Hallo, Since the update to MP1 27 pre, the refresh rate display no longer works correctly. The font is too small and illegible. The display can be reached with "Shift, 1". Andreas
    Hallo, Since the update to MP1 27 pre, the refresh rate display no longer works correctly. The font is too small and illegible. The...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    2
    Views
    815
    Top Bottom