MP Client video streaming hangs for ~10s every 15 min, if MP Server is shortly going into suspend

Discussion in 'General Support' started by Invisible, February 10, 2016.

  1. Invisible
    • Premium Supporter

    Invisible MP Donator

    Joined:
    December 28, 2008
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Overview:
    My MP Server is configured in the PowerScheduler to go into suspend after 15min idle time. My MP Client which is another PC is also configured in Windwos to go into suspend after 15 min. If the MP Client goes to suspend the MP Server goes also into suspend if no TV record is currently running. This works fine

    Problem:
    If I'm looking a video over a shared directory on the MP Server. The MP Server goes after 15 min into suspend for 5-10s and is reactivated (shown in the MP Server log). The MP Client video streaming hangs for ~10s then I have sound and for the next ~10s a shuttering video stream until video and sound is in sync. After that it runs normal until the next 15min suspens check cames, then I have the next hang.
    • if the MP Server is recording a TV program then it runs normal. But if the recording is finished the next hangs cames after 15min.
    • Also if I stream a recored TV program it also runs normal
    So it seems that the PowerSchedule don't detect that an active video streaming to a MP Client happens over a shared directory.
    The curious is that this has worked in the MP 1.11.0 over several month but in the last 2 month this issues appears. And I don't know why, I also updated to MP 1.13.0 but not change

    I think the problem came with a Windows update so that the PowerSchedule is working yet a little bit differnt.



    Did anybody knows where the issue cames from and how to fix?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Invisible
    • Premium Supporter

    Invisible MP Donator

    Joined:
    December 28, 2008
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I attached the cut of the TVService log where it happens at 16:10 o'clock so that you see before and after
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!