[solved] MP stopped working after Win10 update - "Media Portal has stopped working"

panteondk

Portal Member
March 22, 2017
8
1
52
Country flag
MP 1.15.0 stopped working after Win10 update
Windows write :"Media Portal has stopped working"
Tried to fresh install MP 1.16.0 Pre Release - same problem...

Used MediaPortal WatchDog see files...
 
Last edited:

wizard123

Design Group
  • Team MediaPortal
  • January 24, 2012
    2,499
    113
    MP 1.15.0 stopped working after Win10 update
    Windows write :"Media Portal has stopped working"
    Tried to fresh install MP 1.16.0 Pre Release - same problem...

    Used MediaPortal WatchDog see files...
    Stop updating windows 10 it's shite and the updates break more than they fix lol !

    On a lighter note i think there are other thread already on this and the issue in those and looking at your logs appear to be issues with your codec setup, can you check what is setup for those or set them up if not ?
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • Administrator
  • May 16, 2008
    11,285
    113
    Country flag
    Stop updating windows 10 it's shite and the updates break more than they fix lol !
    On the contrary - continue to update Windows and you would have seen that an update for the update was released yesterday:): KB4015438
     

    igalan

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 30, 2005
    406
    18
    Barcelona
    On the contrary - continue to update Windows and you would have seen that an update for the update was released yesterday:): KB4015438
    I have this problem and removing the KB4015438 fixed it. But you mean that there's an updated KB4015438 that fixes the issue?
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • Administrator
  • May 16, 2008
    11,285
    113
    Country flag
    [QUOTE="igalan, post: 1216085, member: 13477" But you mean that there's an updated KB4015438 that fixes the issue?[/QUOTE]
    That sounds strange. Problems were introduced with the update that was rolled out March 14 and shortly after fixed with KB4015438 dated March 20.
     

    igalan

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 30, 2005
    406
    18
    Barcelona
    But you mean that there's an updated KB4015438 that fixes the issue?
    That sounds strange. Problems were introduced with the update that was rolled out March 14 and shortly after fixed with KB4015438 dated March 20.
    I don't know which version of KB4015438 was installed, I do know that the one that was automatically installed today broke Media Portal, but it may be cached version from March 14... Until I have an idea how to fix that I will block Internet altogether on my HTPC. It took me quite a while to find out that the issue was this update.
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • Administrator
  • May 16, 2008
    11,285
    113
    Country flag
    There is only one KB4015438 and it repairs what was broken before. If this KB creates isues, it would be intersting to learn more. This sounds like a completely different problem.
     
    Top Bottom