Multishortcut for MP 1.3 & 1.4 & 1.5 [Download + Setup Guide] (1 Viewer)

kiwijunglist

Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,750
    New Zealand
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    @Lehmden - stickied post. edited title to include 1.4. and added comment on bottom of post that .zip works with 1.3 & 1.4
     
    Last edited:

    twinking

    Portal Member
    May 4, 2010
    47
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Hi,

    I'm using MP 1.5.0 Pre-Release. Is there any way to get the Multishortcut Plugin to work with this version? When I use the files of this thread I donot get any error, but when I try to start my *.exe in MediaPortal via the Plugin nothing happens. Thats how my Config looks like.

    Unbenannt.PNG

    twinking
     

    twinking

    Portal Member
    May 4, 2010
    47
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Hi
    If you had read the whole thread you've got the answer to this already:
    https://forum.team-mediaportal.com/...ownload-setup-guide.115918/page-2#post-100944

    Thank you^^,
    but i read the whole Thread. And I can't find an answer to my question. Maybe you mean this:
    Hi.
    A little Update...
    The most recent "official" MSC version 2.4 seems not to work with MP 1.4. But the Version attached to first post did work properly with 1.4 so this tut and the attached dll is usable for MP 1.3 and 1.4 (and maybe even 1.5, who knows? )
    But like i said, It is shown as compatible, but doesn't work into MediaPortal. Maybe my configuration is wrong. Also tried this:
    Unbenannt.PNG
    But it's still the same.
    Would be nice to get more help than a link and an accusation.

    Regards
    twinking
     

    Lehmden

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,347
    3,798
    Lehmden
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi.
    On your first screenshot there the directory field was empty. And then Multishortcut did not work, no matter which MP version used. That was asked and answered twice already only a few posts above yours.

    If there is more than one issue we need to dig deeper. Recently I spent all of my spare time to improve MP2 so I'm not that deep into MP1 development any more. But as far as I know there is not a single plugin related change from 1.4 to 1.5, that's why MSC must (should) work on 1.5 also.

    As you don't get any error messages, MSC seems to work generally. Where and how did you call your Shortcut and what's in logfiles?

    Edit:
    I now have tested MSC on MP 1.5. It's definitely working.
     
    Last edited:

    twinking

    Portal Member
    May 4, 2010
    47
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Hi,

    On your first screenshot there the directory field was empty. And then Multishortcut did not work, no matter which MP version used. That was asked and answered twice already only a few posts above yours.
    Okay sorry, but I already tested this before my first post.

    I tried three ways to call my Shortcut. I called it out of the plugin section, my Basic Home Screen(Titan Extended) and the Classic Home Screen. Also I used the Editor, to check if the right ID is called.
    That's what i can find in the log, the Error log is empty(also attached the complete one):
    [2013-09-14 11:24:20,223] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PluginManager: Begin loading '\windows\Firefox.dll' (non threaded)
    [2013-09-14 11:24:20,233] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - PluginManager: 'C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\windows\Firefox.dll' file version: 2.1.0.0
    [2013-09-14 11:24:20,263] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - MultiShortcut: Loading localised Strings - Path: C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Language\MultiShortcut Culture: en Language: English Prefix: True
    [2013-09-14 11:24:20,273] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Loading strings file: strings_en.xml
    [2013-09-14 11:24:20,273] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - ExtendedChars = False:False, StringChars = 0
    [2013-09-14 11:24:20,283] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - PluginManager: End loading '\windows\Firefox.dll' (60,0001 ms running time)

    twinking
     

    Lehmden

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,347
    3,798
    Lehmden
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    HI.
    Tested it with Firefox. Firefox is starting properly but MP comes up instantly again. It's a Firefox related problem. Firefox.exe did NOT tell Windows "Hi, I'm running"... But that is needed to bring back MP after external exe stops running. Maybe you need some shell- arguments to tell MP that Firefox still is running. But that is nothing MP specific. So you better ask in firefox forum.
     

    twinking

    Portal Member
    May 4, 2010
    47
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Hmm, I just used firefox for some testing. I donot realy need it. I will try some other Programms. But shouldn't it work if i close Firefox and then start it via MP. It shouldn't be focused but maybe started. Because that's not working, too.
     

    schwarzrz

    Portal Pro
    May 23, 2010
    370
    57
    Frankfurt
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    hi twinking,

    i just tried the Plugin on my test client: it works fine with firefox. I wanted to use firefox to watch maxdome and other browserbased vod. Its works fine and i put different vod as starting tabs. I can now choose with my mouse (OK not really good) wich tab I wan´t to see. The first tab is maxdome and my remote works fine within maxdome. If i close firefox with my mouse, MP is still in the background. I will try to find a shortcut to close firefox with the remote.

    EDIT:
    Shortcut next TAB = Strg+TAB
    Shortcut close TAB = Strg+W
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
    P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
    Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
    Replies
    9
    Views
    725
    This Plugin is made to overtake the lack of direct show video settings in Tvserver for hauppauge PVR card (tested with Colossus 2 and Pvr HD2 usb, but it could work with any pvr card)For each timeshift starting it setups : VideoProcAmp_Brightness VideoProcAmp_Contrast VideoProcAmp_Hue VideoProcAmp_Saturation VideoProcAmp_Sharpness...
    This Plugin is made to overtake the lack of direct show video settings in Tvserver for hauppauge PVR card (tested with Colossus 2...
    This Plugin is made to overtake the lack of direct show video settings in Tvserver for hauppauge PVR card (tested with Colossus 2...
    Replies
    0
    Views
    909
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    We are proud to present MediaPortal 2.3.1 MediaPortal 2.3.1 is a full-blown media center software that addresses the most common user requirements out of the box. Aside from its support for Live TV and Radio, it offers a complete media server for music, movies, and TV shows. Info is automatically downloaded from various sources to...
    We are proud to present MediaPortal 2.3.1 MediaPortal 2.3.1 is a full-blown media center software that addresses the most common...
    We are proud to present MediaPortal 2.3.1 MediaPortal 2.3.1 is a full-blown media center software that addresses the most common...
    Replies
    0
    Views
    888
    Hello @aspik, thanks for that screenshot! Now I finally understand where to enable 'ATSC Closed Captions' -- not in the right-click Player configuration menu > Subtitle but in Settings > Players > Video player > Subtitles. And yes by enabling the option there, ATSC subtitles are indeed being shown in my local OTA streams. Player...
    Hello @aspik, thanks for that screenshot! Now I finally understand where to enable 'ATSC Closed Captions' -- not in the...
    MediaPortal 2 Version: 2.2.2 Description From a previous bug report for MP 2.2.1 here: [fixed] - [MP2-611] Having problems with...
    Replies
    2
    Views
    490
    Top Bottom