MusicPlayer does not play next song | Page 3

Discussion in 'Listen Music' started by dogbert, November 30, 2008.

  1. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,495
    Likes Received:
    1,638
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,264 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Finally i was able to test the streams.



    The problem is that the player, WMP in this case, does never indicate an end of the stream, so we can't start the next stream.
    unfortunately i don't see a workaround for that. sory.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. sorling

    sorling Portal Member

    Joined:
    January 27, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Big thanks for that core.dll, fixed my problem too.
     
  4. dsmp

    dsmp Portal Member

    Joined:
    October 6, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Well, thanks, then we need to wait, no xmas playlist.....:(
    Thanks for taking time to check it.

    Thanks!:D
     
  5. z3r0_burn

    z3r0_burn Portal Member

    Joined:
    December 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Support Specialist
    Location:
    Minneapolis, MN, USA
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Tried new core.dll but no luck

    Hi, This is my first post so be gentle please.
    I am having issues with MP not responding to the remote when using My Music. I try to get it to shuffle the playlist but the system does not respond. I tried to skip to the next track and nothing. I would fast-forward to the end of the song and see if it would go to the next but no luck. I replaced the core.dll with the one in this thread but all that allows me to do now is use the next button to move to another track. all the other issues still remain. I even tried changing from the internal player to the BASS player but the same issues remain. Is there anything I can do?

    I attached the .zip from watchdog after loading MP, going to My Music, adding a folder to the current playlist, started to play a song, tried to skip to the next, tried selecting Shuffle, tried fast-forwarding etc. Hope this helps.


    PS I also have no ability to have the playlists in My Videos progress from one to the next. I am forced to select 1 episode to play then when it finishes go to the next manually. I don't know if that;s related or not.
     
  6. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,495
    Likes Received:
    1,638
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,264 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    well at the moment you get an exception, because the Core.dll you updated, dos not 100% match to the whole system.
    please restore the original RC4 version and give it a try again.

    i need to see the logs from a clean version.
     
  7. Rayures

    Rayures Portal Pro

    Joined:
    October 8, 2008
    Messages:
    76
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    experienced the same issue as others (not going to next track and couldn't select other track if one was playing),
    therefore, thanks for the update on core.dll,
     
  8. z3r0_burn

    z3r0_burn Portal Member

    Joined:
    December 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Support Specialist
    Location:
    Minneapolis, MN, USA
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I went back to the RC4 version of core.dll (0.9.4.31350) and have no control over my music now. It starts playing the first track and stops when it reaches the end of it. I am not able to shuffle, skip, fast-forward or anything. I have less control then I did when I used the replacement core.dll (0.9.4.23254). I have attached the logs from Watchdog again for you

    Thanks for your help!
     
  9. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,495
    Likes Received:
    1,638
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,264 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    you have some mix. it looks lik you are usin a newer version of Database.dll, which is not compatible with the rest.
    Please try th SVN Snapshot from here.
    This should include already my fixed core.dll
     
  10. z3r0_burn

    z3r0_burn Portal Member

    Joined:
    December 8, 2008
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Support Specialist
    Location:
    Minneapolis, MN, USA
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I tried the SVN, a little unsure of running "the cutting edge" stuff, but it seems to be working for me now. I am able to skip around in the video and music playlists. Now I just have to test all my other functions to make sure nothing got botched that worked before.

    THANKS FOR ALL YOUR HELP hwahrmann! YOUR THE BEST!!!!!

    OK, So maybe I spoke to soon... I tried to let the videos go from one to the next and have a major issue with MP after it starts loading the next file. The screen goes blank for a few seconds then loads one frame every 5-10 seconds. It is not moving from one video to the next in the playlist. I have no issues with fast-forward, skip, shuffle or any other function in the music section now just with ending one video and starting the next. This issue happens when i manually select skip or wait for the end of the file and try to let the system automatically load the next file in the playlist. Sorry not on my MP system so I don't have logs, I will upload them later.
     
  11. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,495
    Likes Received:
    1,638
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,264 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Please start a new thread for that in the video section, since this is no longer related to Music anymore.
    i might not be able to help you with Video issues at all.
     

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!