Need some help with listcontrol in skinmod (1 Viewer)

powermarcel10

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 30, 2010
    2,839
    898
    34
    Groningen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Hi guys,

    I'm busy with a small mod for Infoservice feeds as you can see in the image bellow..

    One thing I can't change is the label that is marked red in the image bellow. It's to width, and I like to make a fadelabel of it, and give the feed title itself some more space..

    Can someone tell me what I have to change in the skinfile?

    Thanks!

    EDIT: The result!
     

    Attachments

    • rss.jpg
      rss.jpg
      434.1 KB
    Last edited:

    Tgx

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 22, 2008
    1,560
    1,115
    Home Country
    Italy Italy
    Look for "textXOff2" and "textXOff3" properties in your listcontrol. See the wiki.

    Tgx
     

    powermarcel10

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 30, 2010
    2,839
    898
    34
    Groningen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    @Tgx: Thanks!

    I'm still busy with this one.. Using "textXOff2" I can define the position of the second text now, but the problem is that I can't define the length/width of it as you can see in the screenshot.. I have readed the whole wiki about listcontrol, but I can't find anything about the length of the second text.

    Can you help me? :)
     

    Attachments

    • news.jpg
      news.jpg
      248.2 KB
    Last edited:

    Tgx

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 22, 2008
    1,560
    1,115
    Home Country
    Italy Italy
    Try to reduce the width of the listcontrol. Text2 aligns automatically to the right.
     

    powermarcel10

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 30, 2010
    2,839
    898
    34
    Groningen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Try to reduce the width of the listcontrol. Text2 aligns automatically to the right.

    Wow, thanks what I call a quick response! ;)

    I really think that there is a strange behavior here.. Attached you can see what the difference is after reducing the width of the complete listcontrol from 800 to 400. Nothing happend, only the 'listcontrol_item_selected.png' is getting smaller..

    Any idea?
     

    Attachments

    • news 2.jpg
      news 2.jpg
      235 KB
    • infoservice.feeds.xml
      9.7 KB
    Last edited:

    Tgx

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 22, 2008
    1,560
    1,115
    Home Country
    Italy Italy
    Try with <textXOff2>400</textXOff2>
     

    powermarcel10

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 30, 2010
    2,839
    898
    34
    Groningen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Try with <textXOff2>400</textXOff2>

    Currently this is the code:

    <control>
    <description>listcontrol</description>
    <type>listcontrol</type>
    <id>50</id>
    <posX>1023</posX>
    <posY>331</posY>
    <height>700</height>
    <width>400</width>
    <onleft>2</onleft>
    <onright>2</onright>
    <scrollOffset>1</scrollOffset>
    <PinIconHeight>45</PinIconHeight>
    <PinIconWidth>75</PinIconWidth>
    <PinIconXOff>44</PinIconXOff>
    <PinIconYOff>5</PinIconYOff>
    <itemWidth>40</itemWidth>
    <itemHeight>30</itemHeight>
    <textureFocus>listcontrol_item_selected.png</textureFocus>
    <textureNoFocus>-</textureNoFocus>
    <IconXOff>20</IconXOff>
    <textXOff2>400</textXOff2>
    <IconYOff>13</IconYOff>
    <textXOff>50</textXOff>
    <keepaspectratio>no</keepaspectratio>
    <spinCanFocus>no</spinCanFocus>
    <dimColor>ffffffff</dimColor>
    <spinPosX>1832</spinPosX>
    <spinPosY>1000</spinPosY>
    <animation effect="fade" time="250">WindowOpen</animation>
    <animation effect="fade" time="250">WindowClose</animation>
    </control>

    But the result is still not good:
     

    Attachments

    • infoservice.jpg
      infoservice.jpg
      393.5 KB

    powermarcel10

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 30, 2010
    2,839
    898
    34
    Groningen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    In the meantime I'm busy with another layout, where it is easier to handle with the strange behavior of the text2 control. Only problem here is that I can't get the listcontrol (text1) keeping focus when the hidden menu is visible/active as you can see in the image bellow. I have no '<visible>!Control.HasFocus(50)+control.isvisible(50)</visible>' or something like that included in the listcontrol, so it should be always visible, even when it doesn't have focus.

    Do you have any idea? :)
     

    Attachments

    • info 1.jpg
      info 1.jpg
      477.4 KB
    • info 2.jpg
      info 2.jpg
      342.1 KB
    Last edited:

    ltfearme

    Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,748
    7,185
    Sydney
    Home Country
    Australia Australia
    Is it the same XML as above? If not check the <dimColor>
     

    powermarcel10

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • November 30, 2010
    2,839
    898
    34
    Groningen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Is it the same XML as above? If not check the <dimColor>

    Thanks!! in this second additional MOD, the dimColor string was missing.. By adding it like it was in the xml I posted (first concept), it's working fine now! Didn't think about it..

    Thanks! (y)
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom