MP2 - V2.1 - Network shares are not expanding, setting share is not working

Discussion in 'Older releases' started by pur_berger, January 6, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,679
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    The first Context Window is not centerd:

    upload_2017-1-6_23-7-25.png

    When using a network share it won't expand



    upload_2017-1-6_22-50-53.png

    Also in the explanation Text - therer seems something wrong:

    upload_2017-1-6_22-52-38.png



    When I tried to put in teh name manually I needed to siwtch some times backward and forth until I could use "Continue" (could not click it)


    Bjut I coulodn't handle the networksource at all ... I would expect to put in via contect \\MediaDaten\moviez or put it in manually ... when I tried it with teh IP teh result was presented like this

    upload_2017-1-6_23-2-6.png

    so I was not able in any configuartion to make it work ...
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,195
    Likes Received:
    1,146
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,461 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    It actually is. You are looking at a two column view with bottom line centered in the second column.

    This dialogue is using Windows network environment information. If your shares are not visible and expandable in the network section of Explorer, you weont be able to set it up here either.

    You can fool the dialogue but invalid paths, I.e. not accessible via Explorer/network will not work

    That is not possible. You need a correct network setup in terms of fully functional network environment.
    ]
     
  4. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,679
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Ahm - hä?

    You intent to say that you need to map a networkshare locally to meke it visible to MP2? MP2 can't handle UNC paths? No - not really? I think your and my deffinion of a correct network setup are not the same.

    I can see the network as it should be:

    upload_2017-1-7_0-28-42.png

    But MP2 can't. As these shares are on a nas there is no "sharing" option via Explorer. Of course I can map these but treally?

    OK - I even gave it a try and map it locally... and still not visible:

    upload_2017-1-7_0-33-28.png

    upload_2017-1-7_0-34-16.png
     
  5. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,195
    Likes Received:
    1,146
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,461 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No, that's not what I am saying.

    It can.

    Did you enter the credentials (Servereinstellungen/Netzwerk-Zugangsdaten)?

    Please reboot your client, try again and post logs? See Wiki on how to change log level for server.

    P.S.: In the final it will be possible to switch from INFO to DEBUG level and back for both client and server from within the GUI.
     
    Last edited: January 7, 2017
  6. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,679
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Yes - tried both - same result.
     
  7. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,195
    Likes Received:
    1,146
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,461 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Logs still in INFO mode.

    What is that?
    Something wrong in your network environment. Did you assign fixed IPs?
     
  8. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,679
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    These are both the router I guess that's from the USB Media Interface - need to check this but anyway it is dicarded. As I can expand the Network in the Explorer MP should be able to see them too. Also - When I try to put the path in manually like \\mediadtaen\moviez (which I can access vie teh explorer) I get teh Dialog and it wont let me continue. On teh other hand i cant see the local mapped drive.
     
  9. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,195
    Likes Received:
    1,146
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,461 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The correct syntax is //mediadtaen\moviez
     
  10. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,939
    Likes Received:
    2,152
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,635 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No, this is not the case. MP2 server is a service that is running under the local system account even if no user is logged in at all. Seeing something in Explorer (not a service it's a program running under a user account, probably even an admin account) did in no way mean it is visible for MP 2 server. For security reasons the local system account is not allowed to view SMB shares without credentials, only local attached drives. This is a Windows setting that can not be changed at all...
     
    • Agree Agree x 1
  11. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    11,195
    Likes Received:
    1,146
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,461 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Can you tell me when you tried to define a path via Network environment. It is difficult to search when you have no idea about the time. Speaking of time:
    Unless you are in Australia , this time is complete nonsense. Also the firewall doesn't allow access.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!