New Ambient Lighting system - no knowledge | Page 12

Discussion in 'Ambient Lighting System' started by The_Stig, December 3, 2015.

  1. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,523
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    i think is china quality ... :(



    For new arrival, please don't play with the PSU ( buy official one from real manufacturer )
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Rick164
    • Super User

    Rick164 Super User

    Joined:
    January 7, 2006
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    918
    Ratings:
    +1,359 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Made some small adjustments based on the one I've running here with WS2812 and attached it, might be worth a try :)
    Did found something interesting here:

    https://github.com/tvdzwan/hyperion/issues/251

    So what you can check in in an SSH session:

    Code (Text):
    1. nano -w /boot/config.txt
    check if this text is in there:

    Code (Text):
    1. 'dtparam=spi=on'
    if not best to add or change and save with F2 key.

    In the hyperion config you can increase the rate value to something like this:

    Code (Text):
    1. "rate" : 1200000.
    Can't find any clear examples for it so far but that should be a good enough start.
     

    Attached Files:

    Last edited: January 10, 2016
  4. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Currently installing raspian. Will do! Thanks.
     
  5. Rick164
    • Super User

    Rick164 Super User

    Joined:
    January 7, 2006
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    918
    Ratings:
    +1,359 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Added some more info to the previous post, seems the Hyperion documentation is missing some information for rPI2 or its no longer needed but not 100% sure.
     
  6. edsche
    • Premium Supporter

    edsche Community Plugin Dev

    Joined:
    January 7, 2007
    Messages:
    606
    Likes Received:
    300
    Location:
    Ulm
    Ratings:
    +338 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
  7. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
  8. Rick164
    • Super User

    Rick164 Super User

    Joined:
    January 7, 2006
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    918
    Ratings:
    +1,359 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
  9. edsche
    • Premium Supporter

    edsche Community Plugin Dev

    Joined:
    January 7, 2007
    Messages:
    606
    Likes Received:
    300
    Location:
    Ulm
    Ratings:
    +338 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    User should be "pi" and password should be "raspberry". SSH to "raspberrypi".

    To setup everything i would suggest to read that:
    https://www.elektronik-kompendium.de/sites/raspberry-pi/1906291.htm

    Basically you just do the sudo raspi-config.

    BTW: If you want a static ip, you have to set it in "/etc/dhcpcd.conf" and not in "/etc/network/interfaces". Thats special about jessie.

    "Hinweis: In Raspbian Wheezy vom 2015-05-05 und in Raspbian Jessie ist standardmäßig ein DHCP Client Daemon (DHCPCD) aktiv, der zum Problem werden kann, wenn man die IPv4-Konfiguration auf diese Weise vornimmt."

    Here is the guide about that. You need to go with the "Solution 2"/"Lösung 2"
    https://www.elektronik-kompendium.de/sites/raspberry-pi/1912151.htm
     
    Last edited: January 10, 2016
  10. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Ah...tried with root...thanks
     
  11. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Only works as root :-(
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!