New TVE3 plugin: AVM FritzBox / WLAN Repeater DVB-C channel scan helper (2 Viewers)

morpheus_xx

Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,752
    7,115
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    A short note about the above problem:
    It was not caused by missing redistributables, but a networking issue. IPv6 was enabled and the used filters for streaming didn't work with it correctly. After disabling IPv6 on network interface, a channel scan was succesful.
     

    M'o

    New Member
    February 29, 2020
    2
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi @morpheus_xx,
    Hi together,

    after many of years with the Windows Media Center I will change to Media Portal. So I have installed MP and I found also this thread. This plugin realise a feature, which doesnt exist in WMC. So I tried this also.

    My specs are MP2.23, Plugin V0.41 and Fritzbox 6490 OS 7.12. In my configuration the plugin can find 0 channels.
    An hint here to disable IPV6 doesnt solves this problem.

    So I would like to ask, if anyone has tested the same configuration as mine. Additional, the Fritzbox m3u-File imported to VLC Media Player is working fine. So I think, there is no a network problem.

    Any other ideas? Thanks so much.
     

    morpheus_xx

    Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,752
    7,115
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi @M'o ,

    I had FritzOS 7.02 on my FritzBox 6490 until today, now I updated to 7.12. My FritzRepeater is still on 7.02.

    But I don't use the plugin from this thread anymore, because I use the "TVE 3.5" now, which does have native support for Sat>IP tuners. This has the main advantage that I can address all 6 tuners in my network. There are some known issues, but they can be worked around.

    If you like, you can try TVE3.5 as well, but you need to remove the SlimTv.Service3 plugin.

    Or if you want to stay with my plugin, please also try the older version, because in latest one I made some changes to the urls which could make scan fail in some cases.

    Add logfiles after you tried, I will take a look.
     

    M'o

    New Member
    February 29, 2020
    2
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi @morpheus_xx ,

    thanks for your answer. I tried now TVE 3.5 and it find channels. That is fine.
    But not all channels. An example is VOXup, which I can stream by VLC. Is it possible to add a channel manually?
     

    morpheus_xx

    Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,752
    7,115
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    I tried now TVE 3.5 and it find channels. That is fine
    Nice (y)

    Is it possible to add a channel manually?
    TVE3(.5) needs many details to tune a channel, frequency and modulation are available. But further information like PmtPid, ServiceId a.s.o. (can be seen inside TV configuration, edit tuning details) are not so easy to get. They are usually retrieved during scan, but if they are not found I don't know where else to get this information from.

    You could try to scan again, but only this single transponder (frequency+modulation). Maybe it helps.
     

    Andreas Schneider

    Portal Pro
    August 6, 2012
    90
    5
    47
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hallo,
    i do not find any FritzBox chanels with the AVM Tuner Helper. In the Logfile "MPIPTVSource.log" I find this error entry: unsupported protocol 'rtsp'.

    My System:
    Windows 10 Home
    Version 1909
    Build 18363.1110

    Mediaportal 1.26 Pre Release

    AVM Helper 0.41 and also testet with 0.4 and 0.3

    IP V6 is off

    Two weeks ago my system crashed and I had to reinstall Windows and Mediaportal. With the old Installation AVM Helper worked. But I don't know which MP Version I had installed.
     

    Attachments

    • MPIPTVSource.log
      1.7 MB · Views: 0
    • SetupTv.log
      1.5 KB · Views: 0
    • TsWriter.log
      99.9 KB · Views: 0
    • TVService.log
      257.7 KB · Views: 0
    • TVService-Error.log
      39.6 KB · Views: 0

    HSishi

    New Member
    May 26, 2021
    1
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Morning all.

    Vodafone currently does some channel shiftings in the former german UnityMedia area (removed some exotic channels, shifted others) to make them consistent with their own setup.
    Last night my area was on their list, so customers in my area are told to do a full channel scan on their devices which didn't gather the new channels setup automatically.
    So I did a full channel search on my AVM DVB-C repeater and added some channels which were overseen by the repeater's scan. No big issue so far.

    Now I wanted to refresh the channels in MP 1.27 too, but the "AVM Helper" plugin didn't fetch the updated channel list.
    • I removed all existing channels, so the plugin can start from scratch.
    • I disabled IPv6 as that was reported causing issues.
    • The MediaPortal TV server configuration has two IPTV devices (AVM's "DVB-C" has two tuners). That was working well with the previous existing channel list.
    The repeater is found at its correct IPv4 IP, the plugin connects it, seems to do its scan at 114 MHz but doesn't fetch any channel list and therefore doesn't scan further channels as well.

    edit 2020-05-27, 10:52 PM
    It seems the transponder list gets fetched and scanned, but the plugin doesn't find any channels. Error message ends with "No signal".
    /edit

    Do I miss something? There isn't much else what can be done from the Plugin's page.
    Thanks for the answer :) .

    //HSishi
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
    Replies
    0
    Views
    699
    I'm a returnee to MP after several years and want to use my CEC remote box. I have the mpe1 files but have no idea where to copy them to. Can anyone point me in the right direction as my memory of the config is hazy and probably out of date anyway.
    I'm a returnee to MP after several years and want to use my CEC remote box. I have the mpe1 files but have no idea where to copy...
    I just installed MP2 yesterday. Getting the digital tuner going went pretty straight forward. Right now I mainly have 2 issues as...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Okay, no problem. At least we know that there was no problem with TV Server because the new CAM works. Marking thread as "no bug"...
    Okay, no problem. At least we know that there was no problem with TV Server because the new CAM works. Marking thread as "no bug"...
    MediaPortal Version: 1.15.0 Description I've just added a CAM to my Technotrend c-1501 on a well-working system (w10, asus...
    Replies
    5
    Views
    1K
    Not to be that guy, but one last minor issue... I got EPG-Buddy set up and running on it's new machine, but when mapping guide channels to database channels in EPGB, there is one channel name that is in the MP database but is not in the drop-down box in EPGB. The channel is correct in TV server, and it works there. I even looked at...
    Not to be that guy, but one last minor issue... I got EPG-Buddy set up and running on it's new machine, but when mapping guide...
    Hi. I like to introduce our latest tool, called "EPG-Buddy". This program should make EPG grabbing as easy as possible. Up to now a...
    Replies
    440
    Views
    110K
    Dann kann evtl. die MP-Lautstärke oder der Windows-Soundmixer zu leise sein. Im WMC-OSD gibt es Buttons für Vol+/- oder per Mediatasten auf der Tastatur. Wenn beides nicht zutrifft, erstell bitte einen eigenen Thread, damit wir hier beim Thema bleiben :)
    Dann kann evtl. die MP-Lautstärke oder der Windows-Soundmixer zu leise sein. Im WMC-OSD gibt es Buttons für Vol+/- oder per...
    Seit ca. 1 Woche ist ja der neue AVM FRITZ!WLAN Repeater DVB-C auf dem Markt. In den einschlägigen Rezensionen gibt er ein...
    Replies
    37
    Views
    14K
    Top Bottom