No recording possible, but timeshift & lifeTV works

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by rovalis, April 19, 2008.

  1. rovalis

    rovalis Portal Member

    Joined:
    March 8, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version: 17823
    MediaPortal Version: 17823
    MediaPortal Skin: Blue Two wide
    Windows Version: XP SP2
    CPU Type: AMD 64 X2 4200+
    HDD: Samsung
    Memory: 3 GB
    Motherboard: ASUS
    Motherboard Chipset: n570
    Motherboard Bios:
    Video Card: nVIDIA 8600
    Video Card Driver:
    Sound Card:
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: FloppyDTV
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: SS2
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: PowerDVD
    MPEG2 Audio Codec: PowerDVD
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:



    I have got a problem with recording, it just does not work. LiveTV works fine, timeshift also. Can somebody see something from my debug log and help, please? I am storing everything on my drive D: which is another harddisk. Until yesterday morning everything was working, dont know what has happend. Maybe my update of nvidia graphic and mb drivers? Can not swich back.....

    Any ideas ?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  4. mrkaras

    mrkaras Portal Pro

    Joined:
    December 9, 2006
    Messages:
    541
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +7 / 3
    Home Country:
    Show System Specs
    I also have thid by the looks of it, recording no longer works at all. on a client (havent't tried on the server PC yet) I start TV and press the record now button (or press "R" in fullscreen mode, no difference), I get asked if I want to record the current program or just go till manual stop then after I answer that the dialogue closes, that's it, no red dot, no recording files generated. It looks like I will have to upgrade to an older version.

    I just had a look in the database and it appares that a schedual is created but is set to record into no folder (that field is blank). also, my previous recordings are type 3 where the ew ones are type 0, I don't know if that is how it should be or not. also, is it OK for priority to be 0 on all recordings?
     
  5. rovalis

    rovalis Portal Member

    Joined:
    March 8, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +0 / 0
    No recording at all

    hi,
    thanks for your fast responses!

    I am trying to record ts-files, but nothing happens. There is no file created. But when I look liveTV with timeshift there is the buffer.ts files and they are working very well!

    And the older recordings are not shown in the recordings view (so looks like I have two problems), but they are there - can play them under "videos" very good.

    Hope anyone finds the problem, looks like a small one, but I cant figure it out...

    Thanks in advance!
     
  6. TheMax74

    TheMax74 Portal Member

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Same problem here.
    Exactly same problem.
     
  7. Chimen

    Chimen Portal Pro

    Joined:
    July 11, 2005
    Messages:
    85
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have also this problem I think. But the recording is added to scheduled recordings. And if I turn off the live tv, then the recording starts.
    So my problem is simply that I can't watch and record a channel simultaneously. Timeshift works fine though.

    TV-Server Version: 20683
    MediaPortal Version: 20683
    MediaPortal Skin: Blue 3
    Windows Version: Vista Home Premium
    CPU Type: AMD 64 3500+
    HDD: Seagate
    Memory: 2 GB
    Motherboard: ASRock 939Dual-SATA2
    Motherboard Chipset: ULI 1695 chipset
    Video Card: nVIDIA 8600 GT
    Video Card Driver: Latest nvidia
    1. TV Card: FloppyDTV
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: BDA
    MPEG2 Video Codec: Microsoft MPEG2
    MPEG2 Audio Codec: Microsoft
    Satelite/CableTV Provider: Tele2

    Error log:
    2008-11-03 21:35:51.690579 [15]: Exception :TvLibrary.TvException: Unable to tune to channel
    vid TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.SubmitTuneRequest(Int32 subChannelId, IChannel channel, ITuneRequest tuneRequest)
    vid TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDVBC.Tune(Int32 subChannelId, IChannel channel)
    vid TvService.CardTuner.Tune(User& user, IChannel channel, Int32 idChannel)
    Exception :Unable to tune to channel
    site :TvLibrary.Interfaces.ITvSubChannel SubmitTuneRequest(Int32, TvLibrary.Interfaces.IChannel, DirectShowLib.BDA.ITuneRequest)
    source :TVLibrary
    stacktrace: vid TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDvbBase.SubmitTuneRequest(Int32 subChannelId, IChannel channel, ITuneRequest tuneRequest)
    vid TvLibrary.Implementations.DVB.TvCardDVBC.Tune(Int32 subChannelId, IChannel channel)
    vid TvService.CardTuner.Tune(User& user, IChannel channel, Int32 idChannel)
     
  8. Chimen

    Chimen Portal Pro

    Joined:
    July 11, 2005
    Messages:
    85
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I will attach my log-files now.

    This is a serious problem for me and I can't figure it out on my own. Why can't I start a recording while I am watching the same channel?
    But if I start the recording from TV-home screen, with tv switched off, then it works.
    I have this problem with RC2 too and all the latest SVN.
     
  9. Chimen

    Chimen Portal Pro

    Joined:
    July 11, 2005
    Messages:
    85
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Not a problem anymore for me. Sorry for posting non-existing buggs.
    Did a clean installation of Windows (as you allways should do) and everything works great now.
    Probably a driver and Windows TV-pack mess that caused the problem for me.
     
  10. argypak

    argypak Portal Pro

    Joined:
    November 21, 2007
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Location:
    Berwick
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    I have this exact problem and have re installed windows many times, I cannot fix it.
    My issue seems to be the motherboard. Gigabyte EP45-UD3P
    I have changed everyting else.
    It seems that the motherboard or its drivers are intefering with the recording control.
     
  11. olivvvv

    olivvvv Portal Pro

    Joined:
    April 20, 2009
    Messages:
    114
    Likes Received:
    13
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    France France
    Hi all,

    Same problem for me. :(

    It's very difficult to find, i can't now.

    3 days on and i can't solve my problem
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!