No subtitles on HD channels (1 Viewer)

Ambass

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 24, 2007
    555
    129
    France France
    Hi Wbunaarf,

    I've done these changes in a "blind" way.
    Could you try this library ?

    ambass
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Additionally, I do not know where is the bottleneck ( FireDTV card / CAM / Firewire / motherboard... ). May be I'm wrong but I think a 30000 symbol rate means around 240 Mbit/s that is probably a bit high to be continuously sustained on firewire.
    From technical point of view I find it odd that they are limiting based on only PID count as in theory you could have 100 low bandwidth PIDs. for FTA channels at least it would be wise to do much fine grained filtering. Also many times the subtitle streams aren't encoded at all, so this should work also for non-FTA.

    - check PMT for stream type
    - use 16 hard limit for audio and video streams only

    Of course its not in our hands when it comes to some HW manufacturers limitation, unless its possible to change by a firmware. So, anyone want to try to talk with Digital Everywhere to find out if its really HW limitation or just firmware restriction.
     

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #23
    Hi,

    I've done these changes in a "blind" way.
    Could you try this library ?

    ambass
    I just did a quick test, and subtitles does indeed seem to be working!

    Could the change have impact on anything else which I should test?
     
    Last edited:

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #24
    Hmm. It may be completely unrelated, but I see an increased amount of 'unable to start timeshifting - No signal' and 'Unable to start timeshifting - No audio or video detected' (translated from swedish) when zapping. Also, I just had a frozen BBC HD picture with BBC Entertainment's sound since it still let me change channels.

    I should add that my system specifications says mpv/coreavc, but I've been trying pdvd8/pdvd8 now for a while.
     
    Last edited:

    Wbunaarf

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • December 9, 2005
    534
    103
    Sweden
    Sweden Sweden
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #25
    And here are logs.

    First I was watching BBC HD. I then shut down mp, deleted the logs, restarted and chose tv/tv on. This resulted in 'no signal'. This is in no_signal.zip.

    I then shut down mp again, restarted it, again tried to start tv on the last channel - once agan 'no signal'. I then chose another channel, and now it was unable to start graph. Once again I chose this other channel, and now I got picture. Then I changed back to BBC HD and got picture. This is in MediaPortalLogs_05_12_08,zip.

    Once again, this may be completely unrelated. I have seen these errors before, but only very rarely.
     
    Last edited:

    benjerry

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 26, 2007
    167
    10
    Netherlands Netherlands
    I also have a problem with dvb subtitles on BBC HD. I'm using at the moment RC4 and have this problem for sure since RC3.

    With the original tvlibrary from RC4 I get an .net framework 2.0 error in dvbsub2.ax when I have activated dvb subtitles. I can still keep viewing but an errorwindow is in the background. I tried one time the adjusted tvlibrary and then the client just got frozen.
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    I also have a problem with dvb subtitles on BBC HD. I'm using at the moment RC4 and have this problem for sure since RC3.

    With the original tvlibrary from RC4 I get an .net framework 2.0 error in dvbsub2.ax when I have activated dvb subtitles. I can still keep viewing but an errorwindow is in the background. I tried one time the adjusted tvlibrary and then the client just got frozen.
    Please provide a 30 second .ts clip that can be used to reproduce the issue. I'll try to have some free time to check the issue.
     

    benjerry

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 26, 2007
    167
    10
    Netherlands Netherlands
    I also have a problem with dvb subtitles on BBC HD. I'm using at the moment RC4 and have this problem for sure since RC3.

    With the original tvlibrary from RC4 I get an .net framework 2.0 error in dvbsub2.ax when I have activated dvb subtitles. I can still keep viewing but an errorwindow is in the background. I tried one time the adjusted tvlibrary and then the client just got frozen.
    Please provide a 30 second .ts clip that can be used to reproduce the issue. I'll try to have some free time to check the issue.
    Hi. I made a zip file containing an ~34 second ts file. It's size is 68.4 MB, so it's too big for uploading as an attachment. How can I send it?

    I tested the file and I could have the same error just by playing it. After about 8 seconds the error message pops up.

    MediaInfo says it has both DVB subtitles and teletext streams.

    VLC player shows DVB subtitles just fine with this file.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    mickb Subtitles My TVSeries 4
    M.Hulot Blu-ray: Es werden nicht nur Forced Subtitles angezeigt Allgemeines Supportforum 1
    J How to change y position of subtitles General 2
    R [will not fix] [MP2-832] MP2.2.2 subtitles not shown for WTV files Submit: Bug Reports 7
    S Remote button to change audio and subtitle on / off General 10
    P [solved] ATSC subtitles not fixed yet? General 2
    E Swedish subtitles problem General 2
    ratata Someone stole my subtitles... General Support 0
    Dark Eyes Display subtitles on a separate display or device MediaPortal 1 Plugins 0
    R [solved] Command / Shortcut for changing subtitles or audio Archive 5
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    S Display non english folder name, subtitle, etc. General 23
    S [solved] Movie SRT subtitle didn't display on client 2.2 Archive 18
    S [solved] Live TV subtitle issue if not using 100% font General 31
    D [solved] How to configure subtitle color in MP 2.2.1? General 5
    S [fixed] [MP2-611] Teletext subtitles language selection 2.2 Archive 20
    G [fixed] [MP2-611] Having problems with subtitles (ATSC) 2.2 Archive 14
    S Australia live TV teletext subtitle General 4
    P Missing channels after rebuild (all on one MUX ?) General 1
    Ralph Holmes One TV channel is duff - all the others are OK General 6
    A UK Freeview channel changes Installation, configuration support 14
    framug [solved] TVguide : channel number. MediaPortal 1 Talk 7
    T Client / Server slow channel-to-channel change (zapping) General Support 1
    V [solved] FTA channels but reported as encrypted MediaPortal 1 Talk 7
    T Server / client channel logo location Installation, configuration support 6
    Similar threads

























    Top Bottom