nova-t 9002 unable to create graph for this device (2 Viewers)

archaos

Portal Member
October 10, 2004
25
0
Topic Title: MyTV: nova-t 9002 unable to create graph for this device

Area: Media Portal Program / Media Portal setup
Windows Version: windows xp pro sp2
CPU Type: amd athlon 1,24 ghz
Memory: 512 mo ddr
Motherboard Chipset: a7n8x deluxe
Video Card: nvidia 5900xt
Video Card Driver: 7.7.7.7
Video Render Type: VMR9
Video Codec Type & Version: mpeg2dec filter
Audio Codec Type & Version: mpeg/ac3/dts/lpcm audio decoder
TV Card: hauppauge nova-t 9002
TV Card Type: dvb-t
TV Card Driver: 2.106.23151.0
Satelite/CableTV Provider: antenne

i have a new installation of the RC1 release of mediaportal, with or without the cvs update, i have an "unable to create graph for this device" message when i try to add my nova-t. it worked perfectly with previous version. the only way to correct it is to replace the tvcapture.dll with an old one. i have the last 2.1 drivers for my nova-t installed.

i noticed i am not the only one with this problem.

thx for helping me with it.



Code:
14/09/2005 19:36:45 DVBGraphBDA:CreateGraph(). 
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA:  Added filter <Microsoft DVBT Network Provider> with moniker <@device:sw:{71985F4B-1CA1-11D3-9CC8-00C04F7971E0}\Microsoft DVBT Network Provider>
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA: setupTuningSpace()
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA: check available tuningspaces
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA: found 2 tuning spaces
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA: used tuningspace:1 Mediaportal DVB-T Mediaportal DVB-T
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA:  Added filter <Hauppauge WinTV 88x DVB-T Tuner/Demod> with moniker <@device:pnp:\\?\stream#hcw88bda.m90xx#5&fbc6fe5&3&0#{71985f48-1ca1-11d3-9cc8-00c04f7971e0}\{91b0cc87-9905-4d65-a0d1-5861c6f22cbf}>
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA:  Added filter <Hauppauge WinTV 88x TS Capture> with moniker <@device:pnp:\\?\pci#ven_14f1&dev_8802&subsys_90020070&rev_05#4&3b1d9ab8&0&4240#{fd0a5af4-b41d-11d2-9c95-00c04f7971e0}\{5ea9c066-1dfe-41c5-a2de-00a0c9f21fc7}>
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA: Adding configured pin connections...
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA:  Connecting <Microsoft DVBT Network Provider>:0 with <Hauppauge WinTV 88x DVB-T Tuner/Demod>:0
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA:  Connecting <Hauppauge WinTV 88x DVB-T Tuner/Demod>:0 with <Hauppauge WinTV 88x TS Capture>:0
14/09/2005 19:36:46 DVBGraphBDA:Failed to add Tee/Sink-Sink converter filter to graph
 

archaos

Portal Member
October 10, 2004
25
0
I had already read it ... it doesn t help. i already have the last drivers. please, would you consider it could be a real bug ?
 

infinite.loop

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    archaos said:
    I had already read it ... it doesn t help. i already have the last drivers. please, would you consider it could be a real bug ?
    since 0.2RC1 is out we are getting many reports about bugs that are hard to reproduce because not everyone has the problem. but we will have a look and try to find the problem.

    more reports will help us to speed up this process.

    thanks for your report.
    :D
     

    imported_ebeneezer

    New Member
    September 16, 2005
    4
    0
    46
    Near Bordeaux
    Area: Media Portal Program / Media Portal setup
    Windows Version: windows xp pro sp2
    CPU Type: amd athlon 2400+
    Memory: 512 mo ddr
    Motherboard Chipset: a7n8x deluxe
    Video Card: nvidia 5200
    Video Card Driver: 7.7.7.7
    Video Render Type: VMR9
    Video Codec Type & Version: mpeg2dec filter (bug with all)
    Audio Codec Type & Version: mpeg/ac3/dts/lpcm audio decoder (bug with all)
    TV Card: hauppauge nova-t 9002
    TV Card Type: dvb-t
    TV Card Driver: 2.1
    Satelite/CableTV Provider: antenne

    Hi same problem for me. Try with last nova driver and with different non-cvs or cvs mp 0.2 version.

    Log
     

    imported_Esperado

    Portal Member
    September 3, 2005
    26
    0
    74
    Paris
    infinityloop said:
    since 0.2RC1 is out we are getting many reports about bugs that are hard to reproduce because not everyone has the problem. but :D
    Same behavior,
    Same logs (copied from my first report):

    ***edited by infinityloop***
    do not post the text of the logfile!

    if your problem is similar to another bugreport you should post a note with the link to your bugreport.

    but be aware that it is not allowed to crosspost your bugreport!

    keep the posts sober and polite. rude posts will be deleted from now on.
    :D
    ***edited by infinityloop***
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    Ebeneezer and Esperado
    Esperado said:
    still not confirmed, still not in Mantis ?
    Well, 10 people says that they have a problem at km 23 of the road, and some answers: "they have different cars".
    i understand that you are frustrated, but please follow the ::HowTo: post bugs::
    add the template and don not post text out of the log file! attach the logfiles to your posts!

    i dont have write access to mantis. this means i have to report the bugs that are posted here in the forum and other people have a look. this is quite intricately. but when frodo is back we will make a few changes to the bugreporting process.
     

    imported_Esperado

    Portal Member
    September 3, 2005
    26
    0
    74
    Paris
    infinityloop said:
    @ebeneezer and Esperado
    i understand that you are frustrated, but please follow the ::HowTo: post bugs::
    .
    First, i apologies if my posts look sometimes a little rude: i do not speak good anough English to write with nuances, and i'm often short on time.
    The thing wich make me frustated is i do not see this "confirmed" nice tag in front of the threads reporting this problem. Mine is 10 days old, not confirmed.
    My original post follows the rules with attached files, as you asked, this was just a citation.
    I tried here to answer the most clearly possible to show how the logs were similar. My purpose was to make clear to everybody (and at first sight) that this bug is not a question of cards, and the threads about this problem need to be joint, and confirmed. I try to explain it to you from the begining. It was just to help tracking a critical bug :sorry: if i made a mistake.
    Do you want-me to edit-it ? (btw, i like the "junior member", i'm 60 ;-)
    infinityloop said:
    i dont have write access to mantis. this means i have to report the bugs that are posted here in the forum and other people have a look. this is quite intricately. but when frodo is back we will make a few changes to the bugreporting process.
    Oh, my god ! What strange rules, indeed ! You manage this testing forum and cannot add a bug in Mantis ? This impose to you such a frustating extra work.
    Like a developper with no write acces to cvs ? :jawdrop:
    Why did this community impose to themself such restrictive rules, people do not trust each others ?

    But now that Smirnoff knows about this critical bug, and things are very clear, i'm sure Mp will work again very soon :D
    Have a nice day, infinityloop, i know you do your best, you are very nice and sympatical.
     

    dman_lfc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 28, 2004
    1,772
    30
    UK
    New Zealand New Zealand
    Is there anying else in the log refering to a CLSID ?

    DMAN
     

    archaos

    Portal Member
    October 10, 2004
    25
    0
    I just checked my logs file and there is nothing about CLSID.

    please again, help us with this bug ...
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 2)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    P [solved] MP2 new install, 2 x hdhomerun tuners, client on same PC unable to view TV & recordings Newcomers Forum 8
    R [solved] Unable to delete single recording General 2
    M MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing General 31
    D Unable to install 1.22 on Win 10 Newcomers Forum 9
    H Unable to play stream - again... Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    V Unable to stream : 10 General Support 0
    B Suddenly MP is unable to play anything Watch / Listen Media 6
    M Unable to map virtual sent keys in the input device management General 6
    T [solved] "Unable To Play" (Videos) rears it's head again. Logs not possible... WatchDog error attached!! :( General Support 1
    porky996t Still Unable to play Live or Recorded TV General Support 4
    B Unable to play: Live3-0.ts issue General Support 7
    A Unable to play :stream 3 Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    badboyxx Unable to play BD-Iso watch/edit Videos 7
    Steve.Rayner61 TV "Unable to play" on Client - Working until Win 10 Server upgraded to Version 1803 Television (MyTV frontend and TV-Server) 5
    megahorst Unable to delete unseen recording while TV runs in the background 1.19 11
    gibman MP2 - V2.1 unable to playback new movie? Older releases 3
    M Unable To Record Series General 0
    Top Bottom