Plugin: RefreshRateChanger (1 Viewer)

Lehmden

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,326
    3,790
    Lehmden
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    For me, it's the RefreshRate Changer who breaks me to do the switch.
    Why? The MP2 RefreshRate Changer is working pretty well here.

    And Powerscheduler not working 100% for me too...
    That's nothing MP2 related. It's an issue of both TV Engines, as MP1 PS also is not reliable (at least not on my system)...
     

    kilik360

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 3, 2010
    576
    235
    Home Country
    Canada Canada
    Country flag
    Why? The MP2 RefreshRate Changer is working pretty well here.

    Curiously it's working well when I start MP2 at 50hz, but if I start it at 59 or 60hz (what I need here NTSC), RRC is going crazy. It's working perfectly in MP1 at 60 or 59hz.

    EDIT: Sorry for the off topic guys, if you want to talk about it, i'll be here
     

    Lehmden

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,326
    3,790
    Lehmden
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Curiously it's working well when I start MP2 at 50hz,
    Ok, As I don't have NTSC here in Europe MP2 always starts at 50 Hz... Mostly I need it to change between 50 Hz and 23.976 Hz. And that is working as expected.
     

    kilik360

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 3, 2010
    576
    235
    Home Country
    Canada Canada
    Country flag
    Good news here I hope !

    i did a lot of test this evening and I found that if I deactivate Windows Aero, I will call it "NTSC refreshrate changing", is working great !
    The refreshrate changes and it render 24 fps like it should, the down side, as you know is the tearing. If I reactivate Aero, the RRC is fu&$"! up again.

    I hope this result can enlight you for a possible fix (y)
     
    Last edited:

    kilik360

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 3, 2010
    576
    235
    Home Country
    Canada Canada
    Country flag
    I pushed the test further last evening and, the good news is that I think my problem is not MP2 related because I do have the exact same behavior/stutter in Kodi 14 RC3 as well.

    But what's the problem ?!? Could my graphic card too weak to handle your new code for targetting Refresh Rate Change ?
     

    morpheus_xx

    Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,752
    7,115
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #78
    Good that it is probably not code related.

    Did you already try to update drivers? Could you try a fresh Windows installation (or booting from another disk)?
     

    kilik360

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 3, 2010
    576
    235
    Home Country
    Canada Canada
    Country flag
    Did you already try to update drivers?
    Yep I've try many...

    Could you try a fresh Windows installation (or booting from another disk)?
    Yep I've try 3 times since I have this problem with MP2 and kodi. MP1 works like charm.
     
    Last edited:

    kilik360

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 3, 2010
    576
    235
    Home Country
    Canada Canada
    Country flag
    I did fresh install and again, same problem. Since I have the exact same stutter in Kodi, I did some research on their forum and I found the fix!

    Unfortunately, it's a fix for Kodi only, but I'm sure you'll be able to do the same for MP2.

    Here's the link of the Kodi thread that leads me to their Git.

    The fix was to uncheck the "Use a fullscreen window rather than true fullscreen" in settings
    2014-12-31 17_26_44-Kodi.png

    By the way, Happy New Year morpheus_xx and everyone who read it!
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    If it keeps annoying me enough I'll have to help you with that :whistle: That's weird, because video locks up first with audio still playing for a few more seconds before MediaPortal restarts, but this will give me a few more avenues to test for. The main difference is that when I was on 1.19-1.21 without this issue that it was HTPC...
    If it keeps annoying me enough I'll have to help you with that :whistle: That's weird, because video locks up first with audio...
    I've been dealing with weird crashes. The display would go into a checkerboard, or mainly a giant purple banner across the screen...
    Replies
    8
    Views
    652
    We are proud to present MediaPortal 2.3.1 MediaPortal 2.3.1 is a full-blown media center software that addresses the most common user requirements out of the box. Aside from its support for Live TV and Radio, it offers a complete media server for music, movies, and TV shows. Info is automatically downloaded from various sources to...
    We are proud to present MediaPortal 2.3.1 MediaPortal 2.3.1 is a full-blown media center software that addresses the most common...
    We are proud to present MediaPortal 2.3.1 MediaPortal 2.3.1 is a full-blown media center software that addresses the most common...
    Replies
    0
    Views
    766
    • Sticky
    Just for your information: couldn't find the ns*.tmp file...
    Just for your information: couldn't find the ns*.tmp file...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    39
    Views
    1K
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    I thinks this is the first time I've installed MP on all my machines without a single IO error 32. Good work guys, thanks!
    I thinks this is the first time I've installed MP on all my machines without a single IO error 32. Good work guys, thanks!
    We have just released MediaPortal 1.26 - Winter is coming... Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5031] - Fix Invalid File...
    Replies
    1
    Views
    1K
    Top Bottom