Preparing for Windows 10

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by CharlesDH, June 13, 2015.

  1. CharlesDH

    CharlesDH New Member

    Joined:
    June 13, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Hi, I'm new here, this is my first post.
    Since Windows 10 is unlikely to include Windows Media Center, I'm looking to use MP for watching and recording TV.
    I have a Hauppauge WinTV-DCR-2650 with a Cable Card from Charter. Working just perfect, and I see that all cable card tuners by Hauppauge are supported.
    I'm currently running Win7 Ult SP1, and my system meets or exceeds the minimum requirements for MP.

    At this point there are 2 questions I have.
    1. Does MP care that Windows is installed on a SSD?
    2. Can I tell MP on which drive to store recordings?



    Thanks,
    CharlesDH
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. lisag
    • Premium Supporter

    lisag Retired Team Member

    Joined:
    March 3, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    115
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Social Work
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +183 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Welcome!

    1. No
    2. Yes

    Do fire away with any other questions...!
     
    • Like Like x 2
  4. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Hi and welcome CharlesDH,

    MP doesn't care were it's installed, but it will be faster on an SSD (as every program will be)

    Yes you can define local folder and network shares. I run a dedicated TV Server where i store them, others use a NAS to store the recordings.
    You can even specify the location per tuner ;)
    http://wiki.team-mediaportal.com/1_.../TV-Server_Configuration/07_Recording#Folders
     
    • Like Like x 1
  5. CharlesDH

    CharlesDH New Member

    Joined:
    June 13, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    OK, I will :)
    I've got TV setup running now, scanning for channels. This seems DREADFULLY slow (15 secs per ch.) and I've got 800+ channels!
    Is that normal?
     
  6. lisag
    • Premium Supporter

    lisag Retired Team Member

    Joined:
    March 3, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    115
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Social Work
    Location:
    Essex
    Ratings:
    +183 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Oo, I can't help with that I'm afraid, I'm UK based so not familiar with US TV. Fear not, someone clever will be along soon!
     
  7. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
  8. CharlesDH

    CharlesDH New Member

    Joined:
    June 13, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Charter. It's done now. Sorry I haven't read enough to answer my own questions.
     
    • Like Like x 1
  9. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
  10. CharlesDH

    CharlesDH New Member

    Joined:
    June 13, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Following the walk-through, I'm just not getting anywhere. Can't get past 'scan for channels'.
    I've made all the configurations indicated, but I keep getting '...signal locked, no channels found.'
    I've installed the patch 185650_CableCARD_tuner_detection, upgraded the driver for the dcr-2650 to dcr_cd_ver_2.7_20141124_32338, and insured that the firewall is giving 'Media Portal', 'Media Portal Configuration', and 'Setup-Tv' access to the Internet, and rebooted.

    I need a hug! :D
     
  11. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!