Problem with displaying the moving pictures recently added/watched

Discussion in 'StreamedMP' started by wouter1971, June 2, 2013.

  1. wouter1971
    • Premium Supporter

    wouter1971 MP Donator

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    911
    Likes Received:
    106
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Security Officer
    Location:
    Purmerend, Holland
    Ratings:
    +143 / 6
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I have a problem with displaying the moving pictures recently added/watched. Over in the LatestMediaHandler thread we concluded it is a StreamedMP problem, since it works in PurevisionHD. But in StreamedMP only music and tv parts are displayed and movingpictures part displays only black boxes.
    Overlay options checked in BasicHome editor.


     
    • Dislike Dislike x 1
    • Missing System Logs and/or Specs Missing System Logs and/or Specs x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,455
    Likes Received:
    4,239
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,379 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    StreamedMP uses it's own plugin for Most Recent TVShows/Movies, if you attached logs I would of been able to tell if it's actually querying the databases for the relevant information i.e. StreamedMP is doing the right thing.

    The BasicHome is user generated, so it could also be that you made a mistake whilst designing that. You should ensure that Most Recents are enabled for MovingPictures in the relevant tab and also that the overlay is selected for MovingPictures menu item in the design tab. It's a two part operation, when you have confirmed that, you can generate a basichome.

    You can also attach your usermenuprofile.xml that exists in your C:\ProgramData\TeamMediaPortal\MediaPortal folder. I should be able to confirm if its setup correctly.

    If you want to use the default settings, you can delete the usermenuprofile.xml above and then re-open the BasicHome editor and generate, it will grab the default settings which should have it enabled by default.
     
    • Informative Informative x 1
  4. wouter1971
    • Premium Supporter

    wouter1971 MP Donator

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    911
    Likes Received:
    106
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Security Officer
    Location:
    Purmerend, Holland
    Ratings:
    +143 / 6
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Thanks ltfearme! I will check this after work is done. Gave me a headache yesterday to nail this.
     
  5. wouter1971
    • Premium Supporter

    wouter1971 MP Donator

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    911
    Likes Received:
    106
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Security Officer
    Location:
    Purmerend, Holland
    Ratings:
    +143 / 6
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I cannot find the problem. Can you check the logs? Exported logs for skin developers.
     
  6. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,455
    Likes Received:
    4,239
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,379 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Im guessing you dont have any recently added movies in your parental controlled filtered movies. I dont explicitly log it if you have 0 movies recently added but thats what I presume from the logs:

    Code (Text):
    1.  
    2. 3-6-2013 17:44:14 [Info] 438 Movies found in database
    3. 3-6-2013 17:44:14 [Info] 329 Movies filtered by parental controls
    4.  
    Can you confirm you have a movie added with-in the last 30 days of your filtered movie collection?
     
    • Like Like x 1
  7. wouter1971
    • Premium Supporter

    wouter1971 MP Donator

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    911
    Likes Received:
    106
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Security Officer
    Location:
    Purmerend, Holland
    Ratings:
    +143 / 6
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    ltfearme, i can't confirm this. :) I disabled and altered the filter and it works now. Didn't know about this 30 days thing. i.e. other popular skin PurevisionHD does not have problems with the filtering. I would like to see the movies unfiltered on that overlay.
    Thanks for sorting it out. Maybe a text balloon with "no movie added the last 30 days" would have saved you some work ;)
     
  8. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,455
    Likes Received:
    4,239
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,379 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Well it's called Recently Added for a reason ;)

    I could add something to log at least to make it clearer. Can also make the number of days to look back configurable as then it would be clearer to user.
     
    Last edited: June 3, 2013
    • Like Like x 1
  9. wouter1971
    • Premium Supporter

    wouter1971 MP Donator

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    911
    Likes Received:
    106
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Security Officer
    Location:
    Purmerend, Holland
    Ratings:
    +143 / 6
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    N
    That would be nice. Bu could you add the possibility to change 30 to 60(?) days and disable filtering for this overlay?
     
  10. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,455
    Likes Received:
    4,239
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,379 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    I could add an option for both, will add it to backlog.

    Parental Control filtering was added due to popular demand, movies are accessible from home screen from pressing 1,2,3 (Play) on remote so its not safe for young kiddies. But can't harm to add an option with it enabled by default (like it is now), after all there is an option to disable 1,2,3 (Play) as well :)
     
    • Like Like x 1

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!