Problems with MP 1.23 Pre

Discussion in 'My TVSeries' started by fischy667, June 11, 2019.

  1. fischy667
    • Super User

    fischy667 Super User

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    930
    Likes Received:
    181
    Gender:
    Male
    Occupation:
    physicist - Software Tester
    Location:
    Rostock
    Ratings:
    +353 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I'm facing some problem with TV-Series in combination with MP 1.23 Pre.

    1. The button '0' does not open the 'Delete' menu
    2. Deleting files from the context menu is not working
    3. Some media information are missing, when new files are added while MP is running. (eg. duration) If I add the files via the configuration all information exists.


     
    Last edited: June 11, 2019
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. CyberSimian
    • Team MediaPortal

    CyberSimian Test Group

    Joined:
    June 10, 2013
    Messages:
    1,609
    Likes Received:
    533
    Gender:
    Male
    Location:
    Southampton
    Ratings:
    +951 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    In the config file for the Ortek/Hama remote control that I use, it is necessary to define the action of button "0" to mean delete for each MP panel on which you want that action to occur (it does not happen by default).

    From your system specs, I think that you are using a standard MCE RC6 IR receiver, so you are presumably using the "Generic HID" config file. I have just looked at the one on my system, and it does not have any definitions of "0" to mean delete :confused:. However...

    The file "keymap.xml" does have definitions of "0" to mean delete on various panels. I thought that the "Generic HID" support made "keymap.xml" obsolete, but perhaps not. So I think that you should check your "Generic HID" config file, and your "keymap.xml" file, to see if either defines "0" to mean delete for the panel where you think that it is not working. (I don't use the "TV Series" plugin, so cannot confirm your observation.)

    -- from CyberSimian in the UK
     
  4. fischy667
    • Super User

    fischy667 Super User

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    930
    Likes Received:
    181
    Gender:
    Male
    Occupation:
    physicist - Software Tester
    Location:
    Rostock
    Ratings:
    +353 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    With my settings it was working in MP 1.22. After the upgrade to 1.23 it isn't and after the downgrade to 1.22 it is working, again. So I do not think it has something to do with the keymap.xml.
     
  5. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,574
    Likes Received:
    447
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +671 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    MP 1.23 introduces some changes that break this and MovingPictures (mediaInfo).
    Might be related to that...
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!