[solved] Q: thumbnail creation for Pictures plugin (1 Viewer)

volumia

Portal Pro
November 23, 2011
121
66
whereever my feet take me...
Netherlands Netherlands
Country flag
Something has been puzzling me for some time now, so figured why not ask here and see if anyone knows how to solve it.

We keep a share to store all our pictures and video's from holidays and such and use MePo 1.20.0.
The Pictures plug-in wil automatically generate thumbnails for all of them, that get created and stored for the database "C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\Pictures".
It will also create a thumbnail in the actual folder containing the images/videos.
Folder.jpg

However, it will do so properly for images (jpg), but not for videos (mp4, avi, mkv) and leave just a grey thumbnail in the folder.
Folder.jpg

If it can generate a thumb for the videos and store that for the database, why would it not do so for the thumb in the folder? Is this normal behaviour, or is my setup failing in some way?
Aantekening.png

Hope someone can shed a light on this for me.
 

CyberSimian

Test Group
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2013
    2,263
    1,361
    Southampton
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    If it can generate a thumb for the videos and store that for the database, why would it not do so for the thumb in the folder?
    Perhaps I have misunderstood the problem, but the screen shot of your settings shows that the setting Leave a thumb in video folder is not enabled. What happens if you enable it?

    -- from CyberSimian in the UK
     

    volumia

    Portal Pro
    November 23, 2011
    121
    66
    whereever my feet take me...
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Hi CyberSimian,

    Actually, I've been fiddling with that as well, but unfortunately that doesn't change anything for the thumbnail creation for the Pictures plug-in.
    Seem to be only affecting the Videos section only. That's why I left it like that.
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    13,517
    8,021
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    As we are a few versions down the road now... has anyone been dealing with the same issue and found a fix?
    Have you tried 1.25? Is it the same problem? Are there errors in the log file? :coffee::)
     

    volumia

    Portal Pro
    November 23, 2011
    121
    66
    whereever my feet take me...
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Hi ajs,

    Yep, I am currently on 1.25, the folders to scan contain MP4, AVI and MKV video files and are on a network share with full read/write permissions.
    The screen capture is in Dutch, sorry for that.

    When I choose option 3 nothing even happens. When I select option 1 (create thumbnails recursive), it seems to go and I get results in the log file.
    However, no thumbs are created.
    On any other folder on the same share with JPG files, all works well.

    Oh, and please ignore the erros on SoundGraph in the log. Someone took the cable of the connector and I still have to put it back ;)
     

    Attachments

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    13,517
    8,021
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    The screen capture is in Dutch, sorry for that.
    No problem ...

    In log i see:
    Code:
    [2020-09-02 18:00:13,284] [Log    ] [RefreshThumbnailsThread] [DEBUG] - VideoThumbCreator: Settings loaded - using 1 columns and 1 rows. Share thumb = False, preRecordInterval = 1.
    [2020-09-02 18:00:13,286] [Log    ] [RefreshThumbnailsThread] [DEBUG] - Skipped creating thumbnail for \\haleysystems.local\root\Multimedia\Foto & film\Film\2009\2009-11-01 (bij oma van Baarlen)\100_1631.MOV, it has been blacklisted because last attempt failed
    One entry for one file, thumbnail creation was not done. an error occurred the previous time, it will be repeated after a while.

    If you go to the folder in the plugin, the process of creating thumbnails for this folder starts automatically. For videos, if the attempt is unsuccessful, they are blacklisted, and in the near future there will be no attempts to create previews for them.
     

    volumia

    Portal Pro
    November 23, 2011
    121
    66
    whereever my feet take me...
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Well, then there are quite a few blacklisted I guess. I could not locate them in the database as such.
    So dumping the database and rebuilding it, will get rid of the blacklisted as well?

    In that case, I will log the rebuild (while creating thumbs) and see what happens.
     

    volumia

    Portal Pro
    November 23, 2011
    121
    66
    whereever my feet take me...
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Well, the thumbs get created and stored in ...\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\Pictures\... and in ...\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\Videos\... So that's half a win.
    Still, I do not see the folder.jpg showing up in the folder where the actual video resides, like with the JPG pictures.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    rsbrux 1.27.0 Recorded TV Thumbnail Oddities MediaPortal 1 Talk 11
    CyberSimian [Bug] 5035: ZoomPixels in a thumbnail list MediaPortal 1 13
    H [solved] Video database genres, sort titles and collection thumbnails Newcomers Forum 12
    G [fixed] No recorded video thumbnails created while recording. 2.2 Archive 2
    F [Solved] Movies View with Thumbnail Layou General Support 4
    J Question about thumbnail decorations MediaPortal 1 Talk 0
    J List creation takes a long time MediaPortal 2 10
    joecrow Moving Pictures/TV Series Plugins Broken??? General Support 2
    S 1.27.0 Display Movies pictures in full screen MediaPortal 1 Skins 5
    J movie Importer isn't as good at MP1 Moving Pictures General 4
    horned_reaper [solved] Mixed artist pictures Fanart Handler 397
    F Picture on folder Feature Requests 9
    M.Hulot Moving Pictures lässt sich nach Windows-Update nicht mehr öffnen Plugins & Erweiterungen 1
    cerberus Moving Pictures zeigt Film Spezifikationen nicht richtig Plugins & Erweiterungen 12
    P Configuration Moving Pictures Support d'installation et de configuration 0
    emphatic Pictures in the cloud - would a plugin be possible for services like Google Photos MediaPortal 1 Plugins 1
    R [solved] Moving pictures importer wont add files from a removable drive. Is there a work around ? Moving Pictures 8
    badboyxx [solved] Moving Pictures and MediaPortal 1.23 Regeszter Edition Moving Pictures 93
    caveman [solved] Moving Picture 97% CPU Moving Pictures 9
    T Moving Pictures...seem to have 'lost' ability to display Movie info. (eg Resolution/Audio) Moving Pictures 2
    A Video clips do not work in the Pictures folder General Support 10
    N [Finished] [MP2-789] MCE remote control Recorded TV and My Pictures buttons do not work MediaPortal 2 17
    raffe [solved] Export tool and import support from MP-TVSeries & Moving Pictures to MP2 General 23
    Cowboy Playback Problem with CTD or sometimes BSOD watch/edit Videos 0
    haaitje Pictures error .net framework MPTagThat 0

    Similar threads

    Top Bottom