Random change in screen resolution (1 Viewer)

cladinshadows85

Portal Pro
February 3, 2013
52
25
36
Home Country
Australia Australia
Haven't had the time to test the new built, been working long days, should have time to test it tonight :p
 

killer8

Portal Pro
July 29, 2012
378
186
Home Country
Netherlands Netherlands
I had a similair issue. I'm running mediaportal 1.7.1 on windows 8.1 with a nvidia gefore gt 520. Everytime when my htpc wakes up from standby the screen resolution was set to 1024x768 instead of 1920 x 1080.

I've now tried the latest fix from sebastiii and the problem seems to be gone. Thank you! I guess this fix will be included in future versions of mediaportal right?
 

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    I had a similair issue. I'm running mediaportal 1.7.1 on windows 8.1 with a nvidia gefore gt 520. Everytime when my htpc wakes up from standby the screen resolution was set to 1024x768 instead of 1920 x 1080.

    I've now tried the latest fix from sebastiii and the problem seems to be gone. Thank you! I guess this fix will be included in future versions of mediaportal right?

    You tested my mediaportal.exe ? it is based on my own build for now so strange that it's work on official 1.7.1. lol
     

    killer8

    Portal Pro
    July 29, 2012
    378
    186
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I had a similair issue. I'm running mediaportal 1.7.1 on windows 8.1 with a nvidia gefore gt 520. Everytime when my htpc wakes up from standby the screen resolution was set to 1024x768 instead of 1920 x 1080.

    I've now tried the latest fix from sebastiii and the problem seems to be gone. Thank you! I guess this fix will be included in future versions of mediaportal right?

    You tested my mediaportal.exe ? it is based on my own build for now so strange that it's work on official 1.7.1. lol


    Yes, but after your reply I checked the file again and it seems it was not copied properly so still the old one was there. You are right your mediaportal.exe doesn't work with the official release.
     

    cladinshadows85

    Portal Pro
    February 3, 2013
    52
    25
    36
    Home Country
    Australia Australia
    Quick update, I have been running your new build for about the last 6 hours without any issues. I'll let it run throughout the night and I'll post logs tomorrow morning.

    So far so good :D
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    I will upload you (already done) a new build for you for testing :)
    Thanks for that, in between i will analyse your log :p

    The new build should do the same, i just adjust some Boolean value to avoid to eventually broke something else.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    Just sent the PM :)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    One question, the issue can be trigger quickly or you need to wait to reproduce it ?
    Thanks :)
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    Since the update to MediaPortal 1.27 it takes about three seconds to jump to the next or previous track. Also adding files and...
    Replies
    11
    Views
    2K
    If it keeps annoying me enough I'll have to help you with that :whistle: That's weird, because video locks up first with audio still playing for a few more seconds before MediaPortal restarts, but this will give me a few more avenues to test for. The main difference is that when I was on 1.19-1.21 without this issue that it was HTPC...
    If it keeps annoying me enough I'll have to help you with that :whistle: That's weird, because video locks up first with audio...
    I've been dealing with weird crashes. The display would go into a checkerboard, or mainly a giant purple banner across the screen...
    Replies
    8
    Views
    828
    I notice that there is an MP start-up setting that may affect this, namely this one: Whichever value that setting currently has, it might be worthwhile trying the other value, just to see if it makes a difference. -- from CyberSimian in the UK
    I notice that there is an MP start-up setting that may affect this, namely this one: Whichever value that setting currently...
    Hi using v1.21.000.0 When mediaportal resumes the screen resolution is set to a low resolution, if I exit mediaportal the desktop...
    Replies
    3
    Views
    685
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the DefaultWide skin. It really messes up the overlays though.
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the...
    For the past year or so I have not been able to get into my TV recordings menu. MediaPortal wont crash, but it just hangs and...
    Replies
    1
    Views
    709
    Top Bottom