[Bug] - [RC2]Switching HD channels fails random | Page 2

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by benjerry, April 14, 2010.

  1. Kotik
    • Premium Supporter

    Kotik MP Donator

    Joined:
    March 19, 2009
    Messages:
    699
    Likes Received:
    337
    Gender:
    Male
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +555 / 2
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    I just replaced the TsReader.ax of RC2 with the TsReader of RC1 and so far everything seems to work.



    Thanx Romuz for pointing to that thread.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Today it has happened again...

    As always it happens when zapping channel

    in tsreader log you can see endless unexpected PAT change 2 to 1 and vice versa
    MediaPortal Version: MP 1.1 RC2
    MediaPortal Skin: B3W
    Windows Version: WindowsXP SP3 and W7x64
    CPU Type: Intel C2D E7200 & Intel C2D E8400
    HDD: SAMSUNG 1Tb
    Memory: DDR2 4Gb
    Motherboard: Gigabyte
    Video Card: Nvidia GeForce 9400
    Video Card Driver: 197.45
    Sound Card: Realtek
    Sound Card AC3: optical out
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Prof 7300/7500
    1. TV Card Type: DVB-S2
    1. TV Card Driver: 1.1.0.5
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MS DTV-DVD
    MPEG2 Audio Codec: MS DTV-DVD
    h.264 Video Codec: MS DTV-DVD
    Satelite/CableTV Provider: Eutelsat W4 36e
    HTPC Case: CollerMaster
    Cooling: CollerMaster
    Power Supply: ThermalTake
    Remote: Microsoft MCE
    TV: Philips
    TV - HTPC Connection: HDMI
     
  4. Kotik
    • Premium Supporter

    Kotik MP Donator

    Joined:
    March 19, 2009
    Messages:
    699
    Likes Received:
    337
    Gender:
    Male
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +555 / 2
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    Did you try to replace TsReader.ax?

    Maybe it gives me a placebo effect but it seems to work better with the RC1 TsReader.
     
  5. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
  6. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    logs in previous thread was from rc1
    imho its placebo because its happened 3 time for me since i have switched to rc2, ie very rare.
    but anyway i will try it
     
  7. kjd01
    • Premium Supporter

    kjd01 MP Donator

    Joined:
    April 24, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    19
    Ratings:
    +19 / 0
    I can also confirm that I had this problem when I was running RC1 but was hoping RC2 was going to fix it.
     
  8. Kotik
    • Premium Supporter

    Kotik MP Donator

    Joined:
    March 19, 2009
    Messages:
    699
    Likes Received:
    337
    Gender:
    Male
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +555 / 2
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    Well then i guess it is a placebo for me.

    Will try again with RC2 now to see.
     
  9. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Even after 50 channelchanges between dvb-s2 HD channels, I am not able to trigger any issue.

    multiseat 1.1.0 RC2
    video-h.264: W7-DVD-DTV
    video-mpeg2: W7-DVD-DTV
    audio: MPC-MPA
     
  10. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Yep its hardly reproducible because it happens not often and irregular. On my system it happened 2-3 times since i have switched to RC2
    Yesterday 2 episodes was first swithing from SD to HD and second HD to SD.
    But anyway i undestand that its hard to reproduce without clear steps.
    I tried to reproduce it on demand and failed too in the past :)
    And thx for looking into it :D
     
  11. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    It is even possible that it is something stream specific which triggers it. So I might not even be able to trigger it at all. :(

    What would be great is to get the set of *.tsbuffer files when the error occured.
    this might help our devs to find the "error" in the stream which causes it.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!