[Bug] - [RC2]Switching HD channels fails random | Page 3

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by benjerry, April 14, 2010.

  1. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    As you can see from logs its jumping between previous channel and next
    Prev
    Code (Text):
    1. 20-04-2010 22:22:29.297 [5e4]OnNewChannel pat version:2->1
    2. 20-04-2010 22:22:29.297 [5e4]Unexpected LiveTV PAT change due to provider, update m_ReqPatVersion to new PAT version : 2
    3. 20-04-2010 22:22:29.297 [5e4]demux:flushing
    4. 20-04-2010 22:22:29.297 [5e4]demux:set hold audio:1
    5. 20-04-2010 22:22:29.297 [5e4]demux:set hold video:1
    6. 20-04-2010 22:22:29.297 [5e4]demux:set hold subtitle:1
    7. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]demux:flush audio
    8. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]demux:flush video
    9. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]demux:flush subtitle
    10. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]demux:set hold audio:0
    11. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]demux:set hold video:0
    12. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]demux:set hold subtitle:0
    13. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4]New channel found (PAT/PMT/SDT changed)
    14. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4] pcr      pid:   30
    15. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4] pmt      pid:   20
    16. 20-04-2010 22:22:29.298 [5e4] video    pid:   30 type: MPEG2
    17. 20-04-2010 22:22:29.299 [5e4] audio    pid:   40 language: rus type: MPEG2 - audio
    18. 20-04-2010 22:22:29.299 [5e4] audio    pid:   41 language: rus type: AC3
    19.  
    Next
    Code (Text):
    1. 20-04-2010 22:22:27.657 [6b8]OnNewChannel pat version:1->2
    2. 20-04-2010 22:22:27.657 [6b8]demux:flushing
    3. 20-04-2010 22:22:27.657 [6b8]demux:set hold audio:1
    4. 20-04-2010 22:22:27.657 [6b8]demux:set hold video:1
    5. 20-04-2010 22:22:27.657 [6b8]demux:set hold subtitle:1
    6. 20-04-2010 22:22:27.657 [6b8]demux:flush audio
    7. 20-04-2010 22:22:27.658 [6b8]demux:flush video
    8. 20-04-2010 22:22:27.658 [6b8]demux:flush subtitle
    9. 20-04-2010 22:22:27.658 [6b8]demux:set hold audio:0
    10. 20-04-2010 22:22:27.658 [6b8]demux:set hold video:0
    11. 20-04-2010 22:22:27.658 [6b8]demux:set hold subtitle:0
    12. 20-04-2010 22:22:27.658 [6b8]New channel found (PAT/PMT/SDT changed)
    13. 20-04-2010 22:22:27.659 [6b8] pcr      pid:   30
    14. 20-04-2010 22:22:27.659 [6b8] pmt      pid:   20
    15. 20-04-2010 22:22:27.659 [6b8] video    pid:   30 type: H264
    16. 20-04-2010 22:22:27.659 [6b8] audio    pid:   40 language: rus type: AC3
    So its mabe issue with timeshift positioning or its cached someware,i dont know



    But next time i happends ill gather timeshift files too
    and another idea is to seek back and see if it plays correctly. if yes then its not stream issue.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    That would be great!
    Indeed.
    and it would also be interesting if the issue is codec (audio and video) independant.
     
  4. naich
    • Premium Supporter

    naich MP Donator

    Joined:
    August 6, 2007
    Messages:
    529
    Likes Received:
    25
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I'm struggling around with the same problem. If I've more time I'll try to catch proper logs and a timeshift file this weekend.

    Mostly it happens while switching from SD to HD or HD to SD.

    If I try these four channel changing in a short interval it nearly happens each time:

    HD streaming (ok) -> switching to another HD (ok) -> switching to SD (mostly ok 9/10) -> switching to another SD (mostly ok 8/10) -> switching back to HD (nok 6/10).

    PDVD9 on RC2 multiseat


    cu
     
  5. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Does not trigger any issue here either.

    Please retest with other codecs.
     
  6. benjerry
    • Premium Supporter

    benjerry MP Donator

    Joined:
    September 26, 2007
    Messages:
    167
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I have tested RC2 on 1 server + 2 client pcs.

    Server:

    WinXP/sp3
    Nvidia 7900gtx
    tv mpeg2 codec: PDVD8
    tv h264 codec: CoreAVC 2.0 software, also tested PDVD8 (hardware acc. enabled?)
    tv audio: ffdshow 3233
    video link: DVI

    No problem with switching channels/frozen picture using PDVD8. Switching channel with CoreAVC to BBC HD gives sometimes blocks from picture of old channel. This will go away after some time.

    Livingroom client:

    WinXP/sp3
    ATI HD4670
    tv mpeg2 codec: PDVD7
    tv h264 codec: PDVD8 (hardware acc. enabled,dxva)
    tv audio: ffdshow 3356
    video link: via HDMI to AV receiver to TV

    Problem with switching HD - frozen picture. Also problem with audio out of sync spontanious after some time. Also often sync problems video/audio(single stutter). Also heavy continuous stuttering usually after 15/20 minutes.
    These problems go away again by moving in the timeshiftbuffer (resync).

    Bedroom client:

    WinXP/sp3
    Nvidia geforce 9300M
    tv mpeg2 codec: PDVD7
    tv h264 codec: PDVD8 (hardware acc. enabled,dxva)
    tv audio: ffdshow 3356
    video link: via HDMI to TV

    problem with switching HD - frozen picture.
     
  7. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    benjerry, you do know that logs are mandatory... or do you?
     
  8. benjerry
    • Premium Supporter

    benjerry MP Donator

    Joined:
    September 26, 2007
    Messages:
    167
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I'm just giving an overview of the systems and problems. Perhaps it can give a clue for tracking down anything.
    Logs are provided in my first post (server & livingroom pc logs) for the switching/freezing problem.
     
  9. Kotik
    • Premium Supporter

    Kotik MP Donator

    Joined:
    March 19, 2009
    Messages:
    699
    Likes Received:
    337
    Gender:
    Male
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +555 / 2
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    I think the issue on this thread here is the same and the guy has extensive logs and also uploaded a .ts sample.

    There are around 2 or 3 topics with almost the same symptoms.

    Maybe it is a stupid suggestion but is it hard to merge them?

    P.S. If a moderator wants i can provide links to all the threads.
     
  10. romuz
    • Premium Supporter

    romuz Retired Team Member

    Joined:
    July 26, 2008
    Messages:
    1,045
    Likes Received:
    125
    Location:
    Moskau
    Ratings:
    +126 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    No its another issue

    its happens just while watching and has real pat changes 10 to 11 to 12

    but we have it on zapping and rounding between 2 pats
     
  11. kjd01
    • Premium Supporter

    kjd01 MP Donator

    Joined:
    April 24, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    19
    Ratings:
    +19 / 0
    I can confirm that after receiving the black screen and then the frozen image of the previous channel I can fix the problem by stepping forward. I have attached logs showing this process:

    Start on Channel SC10,
    Change to ABC1 works fine,
    Change back to SC10 locks up,
    Step Forward SC10 works fine.
     

    Attached Files:

Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!