Recorded TV taking ages to load

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by Neild7744, March 17, 2014.

  1. Neild7744

    Neild7744 Portal Pro

    Joined:
    July 25, 2013
    Messages:
    154
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +27 / 4
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Anyone experiencing this with MP 1.6? I'm using latest titan theme, my recordings and tv series etc seem to be taking ages to load and play. Once I play 1 video file from that disk the rest are usually ok. Just on first startup. All my config settings are the same as usual. Thought it was a HDD, puta new one in...no change. Also removed a Dvb-t card and altered back some settings I had using LAV...still issues?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Holzi
    • Team MediaPortal

    Holzi Super Moderator

    Joined:
    April 21, 2010
    Messages:
    7,928
    Likes Received:
    1,591
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +2,228 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Microsoft Essential scanning?
     
  4. Neild7744

    Neild7744 Portal Pro

    Joined:
    July 25, 2013
    Messages:
    154
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +27 / 4
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Don't think so, this was from a fresh install.

    To be honest I've spent hours and hours with mediaportal and be it a good programme, for me I'm starting to change my mind reverting back to MCE. Mediaportal is awesome and the customisation is brilliant, but I'm having more downtime with MP than what I did MCE. I also want UK on demand services like netflix, 4od Etc which can be fully integrated into MCE. Yes MCE is a bit of a pain having to hack everything and mod loads of stuff but videos play instantly, no stutter, live tv loads quicker, support for streaming services is available. I'm going to run a temporary setup on a second machine to see what is best for me.
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
  6. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    647
    Likes Received:
    153
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +282 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I have same problem [restart of MePo, 1st access to any content via any plugin, delay of varying length then it's mint] - and there is nothing on the logs I could spot.

    I was sure the issue was with use of UNC paths [files are on NAS] and I suspected it's not really MePo that's the issue, something to do with my network setup [not network performance - open content trying to play on 1st access after reboot by hand and it's 100% as expected].

    Your post just spurred me into action, stuck netmon on the system, restarted box, began trace then kicked MePo into action. Long long delay on 1st access to video file via MPTVSeries. Dropped out of MePo and examined the trace.

    What I found was 2 files [mkv's being accessed by MovingPictures] that kept being accessed - assume to collect metadata [these are not new files]. Checked file by hand, and yep, files corrupted [something I'd recorded and processed but never got around to trying to watch], remove [not just delete from MovingPictures - it still tries to access them, assume to check them against it's 'delete' list], reboot and it's perfect.

    May be your answer, so good luck and good hunting.

    Cheers - JCMP
     
  7. Neild7744

    Neild7744 Portal Pro

    Joined:
    July 25, 2013
    Messages:
    154
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +27 / 4
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Fresh install and it all seems ok. I did have a couple of corrupt tv episodes so deleted them aswell!

    Thanks!
     
  8. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    647
    Likes Received:
    153
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +282 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Good news Neil, hope you progress with MePo continues to work out.

    TTFN - JCMP.
     
  9. Neild7744

    Neild7744 Portal Pro

    Joined:
    July 25, 2013
    Messages:
    154
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +27 / 4
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Seems to be working very well. Thanks again.
     
    • Like Like x 1
  10. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,563
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I've noticed similar problems. Recorded TV takes at least 5 seconds to start playing for some reason. Sorry not log yet.
     
  11. Neild7744

    Neild7744 Portal Pro

    Joined:
    July 25, 2013
    Messages:
    154
    Likes Received:
    19
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +27 / 4
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    5 seconds? That's not bad!!!

    Check your HDD power settings. If they are set to sleep after 20 mins that could be your issue.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!