SAF v5.02 *final* (based on FFDShow DXVA decoder) | Page 182

Discussion in 'Codecs' started by hoborg, February 11, 2010.

  1. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    720p_test-067.zip-no delay here... (i dont use audio passthrough)
    N_VTS_01_0.zip - that is not very good sample - this is DVD menu VOB right?

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. bart0190

    bart0190 Portal Pro

    Joined:
    January 17, 2009
    Messages:
    153
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    I disabled audio passthrough. Dolby Digital works but I still have delay in Video (reproduceable with the SH_720p_test-067.zip). :(
    No delays in GraphStudio.
    No delays in MP with the other video file.

    Could it be related with the graph shown? I am wondering why it shows different video codec although both should be h264.

    Maybe I should clean up all the codecs and filters I have and install the SAF freshly. What is the best way to clean all codecs?

    Yes, I couldn't cut the .vob file yesterday. However, the menu has also the black bars below. I will get a tool to cut the .vob to give you a better sample.

    Thanks.
    bart
     
  4. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    It is working fine here, just make sure you have set FFDShow video decoder for MPEG-2 in MePo video setup.
    BTW, your DVD sample is widescreen (720*480):

    Code (Text):
    1. General
    2. Complete name                    : F:\ab\N_VTS_01_0.VOB
    3. Format                           : MPEG-PS
    4. File size                        : 2.70 MiB
    5.  
    6. Video
    7. ID                               : 224 (0xE0)
    8. Format                           : MPEG Video
    9. Format version                   : Version 2
    10. Format profile                   : Main@Main
    11. Format settings, BVOP            : No
    12. Format settings, Matrix          : Default
    13. Format settings, GOP             : N=1
    14. Bit rate mode                    : Variable
    15. Bit rate                         : 9 800 Kbps
    16. Width                            : 720 pixels
    17. Height                           : 480 pixels
    18. Display aspect ratio             : 16:9
    19. Frame rate                       : 29.970 fps
    20. Standard                         : NTSC
    21. Color space                      : YUV
    22. Chroma subsampling               : 4:2:0
    23. Bit depth                        : 8 bits
    24. Scan type                        : Progressive
    25. Scan order                       : Top Field First
    26. Bits/(Pixel*Frame)               : 0.946
     
  5. mediortal

    mediortal Portal Member

    Joined:
    July 28, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    Because saf5 has MPC codecs does that mean, it is basically identical to saf4+ffdshow+updates, does that mean if one just used mpc codecs in saf5, it is just behaving like saf4?



    Also I noticed when using ffdshow video, it uses 50+ cpu, but if I disable "surface overlay" in hardware acc config, the cpu usage drops to very low. But then one cannot use subtitles or OSD info if overlay is disabled!

    With MPC, subtitles and OSD have no effect on high cpu usage, if I start using only pdvd+mpc codecs and no ffdshow, would I be missing out on anything important?






    does delaying the video use any extra resources compared to delaying the audio?

    Anyway, I tried it, but my remote can control programs, that is I choose .exe files, like mP or mpchc, but how can I control ffdshow?

    Plus see above, I'm thinking of not using ffdshow, is there nay other way to control audio delay in MPortal?

    For now I'm using MPCHC as external player only for videos, but its a small pain to set up, plus I've installed separate MPCHC and Haali, if I go back to MP+saf5 for videos, did it mess with any saf5 settings?



    thanks.
     
  6. digdig

    digdig New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    AW: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    Hi Hoborg,

    I have a problem with hd .mov files from my camera. If I start them in graphstudio ffdshow dxva is used. As soon as I start the same video inside Mediaportal ffdshow (without dxva) is used. Do you have any ideas about that?

    Thanks,
    digdg
     
  7. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Re: AW: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    Not :/.
    If it is working in Graphstudio, SAF is working correctly...
     
  8. bart0190

    bart0190 Portal Pro

    Joined:
    January 17, 2009
    Messages:
    153
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    Thanks.

    Isn't it weird that I see in GraphStudio different Video Codecs even though it should be the same (ffdshow Video DVXA) for both .mkv?
    Can I force the system to use the ffdshow video DVXA instead of the ffdshow video? (However I have set it up correctly in MP).
     
  9. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    No idea. As i told already - if it is working in Graphstudio, SAF is working correctly.
     
  10. mouse

    mouse Portal Member

    Joined:
    April 15, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    It's confirmed that is something related to ffdshow audio decoder (the only setting is mix to 2 channel), with microsoft codecs no problem at all...
     
  11. Memphys

    Memphys Portal Member

    Joined:
    November 29, 2007
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Re: SAF v5.00 experimental (based on FFDShow DXVA decoder)

    Is it possible to upscale video using ffdshow dxva? or should i stick to just ffdshow without dxva if i want that feature? I've got a 1080p tv and almost all my content is in 720p so it's important to me to upscale it to 1080p. Thanks =)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!