Server service on the service monitor keeps stopping randomly. Client can't see server status. (1 Viewer)

Status
Not open for further replies.

Bob C

Portal Member
February 6, 2016
9
2
40
United States of America United States of America
MediaPortal 2 Version: 2.2

Description
I have had this problem since I installed about 6 Months ago. I think I botched the original setup some how of the server client relationship. I am currently running the 2.2 But this problem existed with at least 2 other versions that I started with.
So on the Client I can see service monitor in the tray icon when right clicked the start and stop service are grayed out. On the server they show normally and I can start or stop the service.
The other problem is the server stops this service on its own. And with the service stopped it doesn't record and the client doesn't have access to the server libraries until I restart it.
Any help is appreciated.
The auto start is enabled on both systems.

the 12.40.11 is from the client.
the 12.42.34 is a client and server setup

Steps to Reproduce:
It does seem that if the client locks up for any reason I will find the server service stopped.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

HTPCSourcer

MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Germany Germany
    Country flag
    I think I botched the original setup some how of the server client relationship
    Did you ever try to reinstall? You could do an uninstall, which keeps your databases, and then reinstall both server and client.

    The other problem is the server stops this service on its own
    Where do you see this? There is no indication of the server service being stopped in the event logs.

    What could be a real problem is your analogue TV card. Analogue cards are known to cause trouble and the observed instability could simply be a driver issue.

    Last not least there could be some UPnP network trouble:
    [2018-09-27 20:03:15,746] [1403 ] [29 ] [WARN ] - Error handling SOAP request: Data at the root level is invalid. Line 1, position 1.
    Since you've been having these issues a long time now, you could test the behavior with a clean install:

    1. Server/Client
    • From the TV configuration export your TV channels/groups/etc.
    • Stop the MP2 Server service
    • Go to your ProgramData folder and move the TeamMediaPortal section of MP2 to another location
    • Uninstall MediaPortal
    • Reinstall MediaPortalpre
    • From the TV configuration import the previously saved TV channels/groups/etc.
    • You will need to recreate any share that you have been using
    2. Remote Client
    There is not much that you can save on the client but you lose your watched status.
    Uninstall the software
    Move the MP2 section in ProgramData away so that you can retrieve it if required later
    Reinstall MP 2.2pre

    You should be done in less than 20 minutes. Check out if this cures the service monitor thing.
     

    Bob C

    Portal Member
    February 6, 2016
    9
    2
    40
    United States of America United States of America
    Okay I did a complete Uninstall and reinstall with above directions. From the client I see this
    upload_2018-10-1_16-33-2.png
    Is this normal client operation?

    I wont know for awhile if the server stop service happens so I have to use this window from the server to start the service.

    I will run for a day or 2 and upload new logs if the service stops on its own.

    Thanks for the help.
     

    Bob C

    Portal Member
    February 6, 2016
    9
    2
    40
    United States of America United States of America
    So far so good. No random stops after the new install.

    The MP2 Service is running and set to automatic.
    upload_2018-10-4_16-1-43.png
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Germany Germany
    Country flag
    No random stops after the new install.
    In a different thread a solution for sudden service stop was to assign a fixed IP to the server PC and then set it up in the MP2 server settings instead of the "auto" entry. Something that you could try if the issue reappaears.

    Meanwhile I'll mark this thread as solved.
     
    Status
    Not open for further replies.

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    BlueMax1916 [Question] What does MP2 Server Service have to do with ...microsoft.com/filestreamingservice...? MediaPortal 2 3
    Stéphane Lenclud [solved] TV Server Service preventing sleep General Support 18
    E [solved] TV-Server Configuration Missing TV-Server 9
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    E TV-SERVER control TV-Server 3
    CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 1
    M 1.25.0 Tv Server Configuration Italian Dvb-t2 test channel preview error Television (MyTV frontend and TV-Server) 7
    M TV Server Preview Window is blank, sounds works Television (MyTV frontend and TV-Server) 3
    catalpa ...immer mal wird der Server abgekoppelt :( Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    A Keine Verbindung mit Kodi auf Server Allgemeines Support- und Diskussionsforum 11
    CyberSimian Unhandled exception in TV Server TV-Server 0
    Grisu002 Failed to startup - TV Server funktioniert nicht Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    ajs [WiP] 5030: Add UHD Thumb size to TV Server MediaPortal 1 0
    toricred [solved] Configuring TV Server to use NAS General 5
    T Client / Server slow channel-to-channel change (zapping) General Support 1
    T Server / client channel logo location Installation, configuration support 6
    framug [solved] Some changes/fix in MP1 configuration client and server Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 14
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    M TV Server can't tune to some DVB-S multiplexes while other software can General 0
    J TV Server setup question Newcomers Forum 0
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    I [solved] Connection to TV Server MySQL General Support 8
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
    R TV server crash with WintTV quadHD General 0
    Similar threads

























    Top Bottom