[fixed] - Skipping more than one track | Page 2

Discussion in 'MediaPortal 1.2.0 ALPHA' started by 1stdead, March 14, 2011.

  1. 1stdead

    1stdead Portal Pro

    Joined:
    February 1, 2008
    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    139
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +139 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Yes. That is what i happening for me. Twice causes skipping of ~4 tracks.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    is this in now playing or other screens (database view ?) or all screens ?

    Also do you have vizualisations enabled? (sorry debugging this a little blind whilst away on work)
     
  4. 1stdead

    1stdead Portal Pro

    Joined:
    February 1, 2008
    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    139
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +139 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    I've only tried in now playing screen og playlist. But i guess it's the same behavior in all places.

    vizualisations no, at least i don't use it. But cannot remember if it's enabled or not in my config.
     
  5. robyf
    • Team MediaPortal

    robyf Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2005
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    139
    Occupation:
    IT Manager
    Location:
    Bolzano
    Ratings:
    +141 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    I can confirm the problem, at least in playlist view and in now playing screen.

    I have this behaviour: if I'm on track 3 and skip to track 5 pressing next on remote two times, the track 5 begins playing shortly and then jumps to track 6.

    If I'm on track 5 and press previous on remote two times, track 3 begins playing shortly and then jumps to track 4.
     
  6. seco
    • Team MediaPortal

    seco Development Group

    Joined:
    August 7, 2007
    Messages:
    1,579
    Likes Received:
    897
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,234 / 4
    Home Country:
    Finland Finland
    Show System Specs
    IMO it doesn't matter in what screen you are in, I'm able to reproduce in Home screen as well
     
  7. Seidelin
    • Team MediaPortal

    Seidelin Retired Team Member

    Joined:
    August 14, 2006
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    327
    Occupation:
    Researcher
    Location:
    Kgs. Lyngby
    Ratings:
    +328 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    For debugging, can you try with and without cross-fading to next track active? I suspect this might be where the bug is hiding.
     
  8. seco
    • Team MediaPortal

    seco Development Group

    Joined:
    August 7, 2007
    Messages:
    1,579
    Likes Received:
    897
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,234 / 4
    Home Country:
    Finland Finland
    Show System Specs
    As a quick test, with Cross-fading set to 0.00 seconds I could not reproduce the problem
     
  9. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Yes I am struggling to reproduce this one still but my guess is cross-fading. 1stDead do you still get the issue with cross-fading turned off?

    Also does this happen with music started from shares and database views?

    Do you have upmix to 5.1/7.1 and/or gapless options enabled?

    Edit: Ok user error... I can replicate this now
     
  10. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Setting crossfade time to 0,00 seconds fixes this for me. With crossfade time set to 2,00 seconds, jumping back two times would start playing the correct track, but then jump one track forward, start playing that and then back to the one I was playing when I jumped back two times. In other words, I end up with excactly he same track as I began with.

    This is what is logged. I cleared the log when I was playing the track named "Beast". Then I pressed F7 two times within ½ a second or so.

    The track list is like this:

    1. Brother Sparrow
    2. Just So
    3. Beast

     
  11. 1stdead

    1stdead Portal Pro

    Joined:
    February 1, 2008
    Messages:
    1,089
    Likes Received:
    139
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +139 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Glad you found it :D
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!