SVT Play (1 Viewer)

Ministerk

Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • November 28, 2007
    970
    825
    Uppsala
    Sweden Sweden
    Country flag
    One big problem with the new SVT Play is the DRM protection on some of the content, so even if online videos can manage HDS, some of the content would result i dead links. Some sort of content filtering would be nice to separate the wheat from the chaff.

    One solution could be to use the iOS-site. This site uses HLS (HTTP Live Streaming) in the HTML5 video tag and contains only the non-restricted materials. But to use this site online videos have to fake being an iOS-browser since it's use the same domain/site url as the ordinary site (http::/svtplay.se)

    See (in swedish): http://blogg.svt.se/testbild/2012/05/det-ror-pa-sig-videoformaten-i-svt-play/
    http://kontakt.svtplay.se/org/svt-play/d/stod-for-html5-video-alt-direktlankar/
     
    Last edited:

    Ministerk

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • November 28, 2007
    970
    825
    Uppsala
    Sweden Sweden
    Country flag
    Hi

    I created a SVT backup site. My regex skills aren't ninja but I think I've managed somehow...

    It is based the A-Ö listing at the mobile site http://m.svtplay.se (observe this is not the iOS site). Quality is low, most of the streams are rtsp:// but some play over rtmpe:// with better quality.

    My "development" pc (win7 x64, LAV codec) can play the rtsp streams but my dedicated MP machine (XP x86, LAV) can not :( (why???).

    Well if someone would like to try, paste this into the sites definition (OnlineVideoSites.xml):
    Code:
    <Site name="Mobile SVTPlay" util="GenericSite" agecheck="false" enabled="true" lang="sv">
      <Description>Mobile SVTPlay, low quality backup if SVTPlay fails</Description>
      <Configuration>
        <item key="dynamicCategoriesRegEx"><![CDATA[(?<url>/mobil/t/[^"]+)">(?<title>[^<]+)]]></item>
        <item key="dynamicSubCategoriesRegEx"><![CDATA[(?<url>/mobil/v/[^"]+)">.*?(src=")(?<thumb>[^"]+).*?(<span>)(?<title>[^<]*)]]></item>
        <item key="dynamicSubCategoriesNextPageRegEx"><![CDATA[(?<url>/mobil/lista/v/[^"]+)"\sclass="paginate\smore"]]></item>
        <item key="videoListRegEx"><![CDATA[<div\sid="player">.*?(href=")(?<VideoUrl>[^"]+).*?(alt=")(?<Title>[^"]+).*?(src=")(?<ImageUrl>[^"]+)]]></item>
        <item key="baseUrl"><![CDATA[http://m.svtplay.se/mobil/alfabetisk]]></item>
      </Configuration>
    </Site>
    I have not tried to published this to online videos and I don't know if I should. If you think so I do so.
     

    jordnära

    Portal Member
    October 4, 2006
    20
    1
    Sweden Sweden
    Hi

    I created a SVT backup site. My regex skills aren't ninja but I think I've managed somehow...

    It is based the A-Ö listing at the mobile site http://m.svtplay.se (observe this is not the iOS site). Quality is low, most of the streams are rtsp:// but some play over rtmpe:// with better quality.

    My "development" pc (win7 x64, LAV codec) can play the rtsp streams but my dedicated MP machine (XP x86, LAV) can not :( (why???).

    Well if someone would like to try, paste this into the sites definition (OnlineVideoSites.xml):
    Code:
    <Site name="Mobile SVTPlay" util="GenericSite" agecheck="false" enabled="true" lang="sv">
      <Description>Mobile SVTPlay, low quality backup if SVTPlay fails</Description>
      <Configuration>
        <item key="dynamicCategoriesRegEx"><![CDATA[(?<url>/mobil/t/[^"]+)">(?<title>[^<]+)]]></item>
        <item key="dynamicSubCategoriesRegEx"><![CDATA[(?<url>/mobil/v/[^"]+)">.*?(src=")(?<thumb>[^"]+).*?(<span>)(?<title>[^<]*)]]></item>
        <item key="dynamicSubCategoriesNextPageRegEx"><![CDATA[(?<url>/mobil/lista/v/[^"]+)"\sclass="paginate\smore"]]></item>
        <item key="videoListRegEx"><![CDATA[<div\sid="player">.*?(href=")(?<VideoUrl>[^"]+).*?(alt=")(?<Title>[^"]+).*?(src=")(?<ImageUrl>[^"]+)]]></item>
        <item key="baseUrl"><![CDATA[http://m.svtplay.se/mobil/alfabetisk]]></item>
      </Configuration>
    </Site>
    I have not tried to published this to online videos and I don't know if I should. If you think so I do so.
    There were a lot of videos missing with the above.

    I have a client with xbmc and the new videoformats for SVT play works when runnning the latest xbmc-alpha and the xot plugin. It should be possible to get it working in MP too.

    Keeping thumbs crossed.
     

    dhasselqvist

    Member
    November 20, 2007
    75
    8
    Sweden Sweden
    Are anyone able to watch SVT Play clips? I cant watch any new content since several weeks. Is this an OnlineVideos problem or do I need any new codec/splitters to get it working?

    If anyone have a working setup I would really appreciate if you can share it here.
     

    offbyone

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 26, 2008
    3,981
    3,703
    Stuttgart
    Germany Germany
    Country flag
    SvtPlay has changed to a new protocol in delivering their videos. You cannot watch them in Onlinevideos currently (which you could have read from the previous posts).
     

    Ministerk

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • November 28, 2007
    970
    825
    Uppsala
    Sweden Sweden
    Country flag
    There were a lot of videos missing with the above.

    I have a client with xbmc and the new videoformats for SVT play works when runnning the latest xbmc-alpha and the xot plugin. It should be possible to get it working in MP too.

    Keeping thumbs crossed.
    I'm certain that it's possible to get all videos to work in Mediaportal, but some of the content is protected by DRM, and as you might know it's illegal to bypass copy protection (if you can play the content without cracking it) according to Swedish law.

    I've tried to download a stream with the AdobeHDS download php script, but since that stream was protected DRM the script wasn't able to merge the parts to a mp4 movie.

    Edit:
    And the biggest problem with my site isn't the lack of content, it's the lack of quality.
     
    Last edited:

    jordnära

    Portal Member
    October 4, 2006
    20
    1
    Sweden Sweden
    There were a lot of videos missing with the above.

    I have a client with xbmc and the new videoformats for SVT play works when runnning the latest xbmc-alpha and the xot plugin. It should be possible to get it working in MP too.

    Keeping thumbs crossed.
    I'm certain that it's possible to get all videos to work in Mediaportal, but some of the content is protected by DRM, and as you might know it's illegal to bypass copy protection (if you can play the content without cracking it) according to Swedish law.

    I've tried to download a stream with the AdobeHDS download php script, but since that stream was protected DRM the script wasn't able to merge the parts to a mp4 movie.

    Edit:
    And the biggest problem with my site isn't the lack of content, it's the lack of quality.
    The latest episodes from shows were not available. See: http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=120680&a=2840338

    And excuse my ignorance. I didn't know that DRM was such a deal-breaker.

    Thanks for your effort.
     

    pellelkpg

    Portal Member
    March 14, 2010
    21
    6
    Since a week or so I do not get any videolinks at all. Onlinevideos find the shows and the "subfolders" ("Hela Program" and "Klipp"), but there is a error message freely translated from swedish (using swedish mediaportal) "Error getting the category videos". Have they changed something in were the videos are located? Some else experiencing the same problem? If not I have to look if something else changed with my setup

    By the way, before this incident most videos worked, even the new sort of streams, except some non-swedish DRM-protected ones. I did download the latest MP Url source splitter from svn (as mentioned in an earlier post. See also see https://forum.team-mediaportal.com/threads/any-support-for-f4m-http-dynamic-streaming.110143/)). First it did not work, but after a forced restart all of a sudden everything worked. I do not know if it was due to the new splitter or an update of the site by offbyone, but anyway I thought you should know
     

    georgius

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 31, 2010
    1,376
    654
    Bratislava
    Slovakia Slovakia
    Since a week or so I do not get any videolinks at all. Onlinevideos find the shows and the "subfolders" ("Hela Program" and "Klipp"), but there is a error message freely translated from swedish (using swedish mediaportal) "Error getting the category videos". Have they changed something in were the videos are located? Some else experiencing the same problem? If not I have to look if something else changed with my setup

    By the way, before this incident most videos worked, even the new sort of streams, except some non-swedish DRM-protected ones. I did download the latest MP Url source splitter from svn (as mentioned in an earlier post. See also see https://forum.team-mediaportal.com/threads/any-support-for-f4m-http-dynamic-streaming.110143/)). First it did not work, but after a forced restart all of a sudden everything worked. I do not know if it was due to the new splitter or an update of the site by offbyone, but anyway I thought you should know
    If you have MP Url Source Splitter version from 5th November, please test as much as possible on SVT. There is added experimental decryption, so any user experience is welcome.
     

    pellelkpg

    Portal Member
    March 14, 2010
    21
    6
    I used the previous version but I will be happy to test the 5th november version. The problem is that I do not even see the videos att all as I described in the beginning of the post. I do not know if the site has changed or if it is something else
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    joecrow [solved] DVD won't play properly. General Support 3
    M.Hulot MP plays in Internal Blu-ray-Player-mode always first audio stream not the one I chosen in settings General Support 1
    BrownGhost Mepo/MediaInfo takes 59 secunds to open library and start play :o( General Support 26
    I 1.25.0 Videos in HEVC UHD 2160p don't play good watch/edit Videos 8
    CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 1
    M [solved] WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 1
    A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
    horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not shuffle Fanart Handler 20
    horned_reaper [solved] No Fanart when playing Fanart Handler 115
    horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not appear immediately after downloading Fanart Handler 272
    B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
    N Play a TV recording needs a double selection - twice ok on remote Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    M MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing General 31
    Z Error when attempting to play Blu Ray General 1
    Rob Hexenmeister Playing with hyperlinkParameter and List Control indexes General Support 2
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    2BitSculptor MP 1.23.. music stops playing General Support 6
    C Attempt to play DVD locks up MediaPortal watch/edit Videos 0
    H Unable to play stream - again... Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    B Suddenly MP is unable to play anything Watch / Listen Media 6
    Edwardfc [solved] Mp 2.2.1 Configuration Issues - Goes to Sleep while playing Music General 6
    M After a while Live TV or Recorded TV doesn't play first time General Support 9
    L [solved] MP2 doesnt play anything - player missing? General 1
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    S [solved] Live TV playing stopped General 13
    Similar threads

























    Top Bottom