Too much RAM used (over 2 GB). (1 Viewer)

Megane

Portal Member
March 18, 2008
45
4
47
Bologna
Italy Italy
Country flag
Hello everyone.

I have this "little" problem.
MediaPortal, when fully booted and finished checking folders with videos, occupies over 2 Gb of RAM.
Since this happens I can't see anything anymore. It closes while I see any movie, regardless of size, resolution or duration.

I use MediaPortal 1.23 (but I have also tried with 1.22 and 1.24).
As skin I use StreamedMP MOD 3.1.0.3495
For the TV series MP-TVSeries 4.3.6.0 (which, however, does not show me the metadata and TV broadcasting of the shows, but finds them in the Windows interface).
For Moving Pictures 1.8.3.1 movies (the latest version didn't read me the movie metadata).
I have 20,895 episodes in 1,324 seasons in 409 TV series and 1,173 films.
I say it so you can get an idea and, if you have a collection similar to mine, you can tell me if the behavior is similar to mine.
I think the problem is the plugins database because if I disable the 2 plugins the RAM usage drops to about 300 Mb (use that I had until not long ago, in my memory).

I complete the software configuration by saying that I have Windows 10 x64 pro 1909 (updated), AMD 20.1.3 Driver, Java 8.2210.11 and little else (I use this computer only as HTPC so there are very few programs installed).
I use MadVR but the situation (RAM use and MediaPortal crash) does not change even if I switch to EVR.

The hardware is:
Motherboard Asus PRIME Z370-A II
Intel Pentium Gold G5400 processor
RAM Crucial Ballistix Sport LT BLS2K4G4D26BFSC - 8 Gb
Video card: Asus ROG Strix RX VEGA64 OC

I hope someone can help me (without simply telling me to delete something) ...

Thanks in advance to those who will give me a hand.
 

ajs

Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    12,417
    7,114
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    My test HTPC busy, when work down, i try start MP and see how memory at me eat MP...
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    12,417
    7,114
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    After start my work HTPC
    • All memory ~4Gb from 16
    • Mediaportal - 400Mb after 5 minutes - 280Mb ... All on Basic home ...
     

    doskabouter

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    3,562
    1,779
    Nuenen
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    I think the problem is the plugins database because if I disable the 2 plugins the RAM usage drops to about 300 Mb (use that I had until not long ago, in my memory).
    Can you disable only one, and see which one is the cause?
     

    Megane

    Portal Member
    March 18, 2008
    45
    4
    47
    Bologna
    Italy Italy
    Country flag
    I have already done this test.
    By disabling one of the two, I still arrive at about 2 Gb of RAM (or slightly less), more slowly but I get there anyway.
    If I disable them both I stay on 300 Mb.
     

    Megane

    Portal Member
    March 18, 2008
    45
    4
    47
    Bologna
    Italy Italy
    Country flag
    TVSeries and MovPics?
    NO, I made a mistake ...
    Even without the two plugins, the use of RAM slowly grows.
    After 5 minutes I am at 900 mb without having done anything ...
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    12,417
    7,114
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    After 5 minutes I am at 900 mb without having done anything ...
    Mediaportal process? Or all Windows process? I view 1 series, 4 trailer from trakt, mediaportal - 380Mb ...
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom