TV Server crashes or drops connection--also cannot pull up TV Guide (1 Viewer)

GlamRockCowboy

Portal Pro
October 25, 2015
63
1
67
Fairview, TN (ca. 20 mi. SSW of Nashville)
United States of America United States of America
This morning, after working with mm remotely for several hours last night, I TRIED to run MP 1.14.0--only to have the TV server either crash or drop its connection! I was also unable to pull up the TV Guide. When I attempted to run the TV Configurator, I got an error message saying that the machine actively refused the connection! HELP!!
 

Attachments

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hello again

    It looks like the problems come back to MySQL, again. :(
    "7/3/2016 10:13:11 AM";"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The MySQL service hung on starting.";"3221232494"
    "7/3/2016 10:13:11 AM";"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The TVService service depends on the MySQL service which failed to start because of the following error: %%1070";"3221232473"
    "7/3/2016 10:14:41 AM";"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The MySQL service hung on starting.";"3221232494"
    "7/3/2016 10:14:41 AM";"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The TVService service depends on the MySQL service which failed to start because of the following error: %%1070";"3221232473"

    Don't start uninstalling and reinstalling stuff - it won't help, and in fact may make the problem worse.

    First try rebooting the PC. If that doesn't help, I'd be willing to connect into your PC again and take a look.
     

    GlamRockCowboy

    Portal Pro
    October 25, 2015
    63
    1
    67
    Fairview, TN (ca. 20 mi. SSW of Nashville)
    United States of America United States of America
    The only thing I uninstalled was IOBit Uninstaller, which you had recommended. I then defragged my hard drive with IOBit Smart Defrag, which I have used for more than a year without any problems. Finally, I used IOBit Advanced Smart Care to get rid of junk files and re=optimize my internet connection. Again, I have used this program for some time without noticing any difficulties. I'm just getting ready to fix dinner, but after that, I'll be ready to slug out this mess once again. BTW, I noticed that a new version of MP1 has just been released. Should i try upgrading to that first?
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Finally, I used IOBit Advanced Smart Care to get rid of junk files and re=optimize my internet connection.
    <sigh>
    Sounds like it could be the culprit. :(

    I'm just getting ready to fix dinner, but after that, I'll be ready to slug out this mess once again.
    Sorry, I've only just arrived home after being out all afternoon. As far as I know now, I'll be available tomorrow (in 12 hours).

    BTW, I noticed that a new version of MP1 has just been released. Should i try upgrading to that first?
    It won't help with this problem.
    We can update MP to 1.15 after this problem has been sorted out.
     

    GlamRockCowboy

    Portal Pro
    October 25, 2015
    63
    1
    67
    Fairview, TN (ca. 20 mi. SSW of Nashville)
    United States of America United States of America
    I went ahead and uninstalled Advanced System Care, then defragged. I then tried running MP 1 again, hoping against hope for an improvement, but no luck. One odd thing, though: When I ran the Watchdog utility to gather and zip up the log files, MP 1 started all by itself! Is it supposed to do that?
     

    Attachments

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    When I ran the Watchdog utility to gather and zip up the log files, MP 1 started all by itself! Is it supposed to do that?
    You probably selected either option 1 or 2 rather than the last radio button.

    I then tried running MP 1 again, hoping against hope for an improvement, but no luck.
    This looks like insufficient access privileges. Deactivate firewalls on both machines and try again. If things work, switch on the firewall on the server machine and try again. If access then fails, you need to manually adjust the firewall rules. But give it a try first to see if it's related to the firewall.
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    No wonder that you receive above connection error: the TV Server is not running as you can see from the error message thrown by your TV Server configuration..

    [2016-07-04 11:28:31,597] [Log ] [SetupTv ] [INFO ] - ---- start tvservice----
    [2016-07-04 11:29:36,625] [Log ] [SetupTv ] [ERROR] - ServiceHelper: Starting TvService failed. Please check your installation.
    From what I see the server cannot be started because MySQL is not available.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    R TV server crash with WintTV quadHD General 0
    R [fixed] [MP2-819] MP2 Server crashes on ATSC OTA channel scan Submit: Bug Reports 33
    J [fixed] [MP2-833] 2.2.2 server crash during import Submit: Bug Reports 50
    P MP2 TV Server crashes when starting - throws error remoting exception General 2
    Tim [further infos missing] MP2 Server crashes on channel scan 2.2 Archive 9
    R Mp2.2 verschiedene (neue) probleme, server nicht gefunden, client stürzt bei tv ab, timeshift... Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    amatesi MP2.2pre Client crash while streaming Live TV from remote MP2.2pre Server (both offline) 2.2 Archive 8
    J MP2 - V2.1 TV Server Crashing - EPG Older releases 13
    M TV Server startet nicht mehr nach Crash TV / Streaming 25
    catalpa ...immer mal wird der Server abgekoppelt :( Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    A Keine Verbindung mit Kodi auf Server Allgemeines Support- und Diskussionsforum 11
    CyberSimian Unhandled exception in TV Server TV-Server 0
    Grisu002 Failed to startup - TV Server funktioniert nicht Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    ajs [WiP] 5030: Add UHD Thumb size to TV Server MediaPortal 1 0
    toricred [solved] Configuring TV Server to use NAS General 1
    T Client / Server slow channel-to-channel change (zapping) General Support 1
    T Server / client channel logo location Installation, configuration support 6
    framug [solved] Some changes/fix in MP1 configuration client and server Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 14
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    M TV Server can't tune to some DVB-S multiplexes while other software can General 0
    J TV Server setup question Newcomers Forum 0
    I [solved] Connection to TV Server MySQL General Support 8
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
    Similar threads

























    Top Bottom