TV Service Stream nicht möglich - Neuinstallation (1 Viewer)

Data45000

Portal Pro
February 11, 2011
598
14
Here
Home Country
Germany Germany
Country flag
Hallo ihr,

ich musste meinen HTPC und einen anderen PC neuinstallieren. Zuvor lief der Stream am HTPC.
Immer wenn ich ein TV Programm starten möchte kommt es zum Fehler.

[2020-12-09 16:26:47,121] [Log ] [TvClient-TvHome: HeartBeat transmitter thread] [ERROR] - TvServer: Failed to execute remote TV server operation (IsAnyCardRecording) The operation has timed out after 3000.
[2020-12-09 16:26:48,204] [Log ] [TvClient-TvHome: HeartBeat transmitter thread] [ERROR] - TvServer: Failed to execute remote TV server operation (IsAnyCardRecording) Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
[2020-12-09 16:26:49,228] [Log ] [TvClient-TvHome: HeartBeat transmitter thread] [ERROR] - TvServer: Failed to execute remote TV server operation (IsAnyCardRecording) Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.
[2020-12-09 16:27:11,709] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".
[2020-12-09 16:27:11,754] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".
[2020-12-09 16:27:11,787] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".
[2020-12-09 16:27:11,825] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".
[2020-12-09 16:27:11,856] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".
[2020-12-09 16:27:11,886] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".
[2020-12-09 16:27:11,914] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - D3D: UpdateMouseCursor Auf das verworfene Objekt kann nicht zugegriffen werden.
Objektname: "MediaPortalApp".

Diese Fehler treten bei allen Rechnern auf. Könnte es am Widnows 20H2 liegen? Ich finde es eigenartig, dass es nach einer Neuinstallation passiert.

Grüße
 

Attachments

  • MediaPortalLogs_09_12_20__16_27.zip
    125.4 KB · Views: 0

CyberSimian

Test Group
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2013
    2,310
    1,403
    Southampton
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I have no idea what the problem is, but no one will be able to help you if you don't provide adequate logs:
    • Start "MP Config", and in the "General" section (left side menu) set the log level to DEBUG.
    • Start "TV Server Config", and in the "General" section set the log level to DEBUG.
    • Start the MP client and try to view TV.
    • Use "MP Watchdog" to create a zip file containing all of the logs, and then upload it to this thread.
    -- from CyberSimian in the UK
     

    Data45000

    Portal Pro
    February 11, 2011
    598
    14
    Here
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Hi there,

    i made this log on my PC - there is the same Problem.

    1:1 same Log Problems like in Post #1. The Config is in "debug".



    Greetings.
     

    Attachments

    • MediaPortalLogs_13_12_20__23_21.zip
      780 KB · Views: 0

    CyberSimian

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2013
    2,310
    1,403
    Southampton
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I have had a look at the logs, but they don't mean anything to me. :confused:

    I would expect there to be a "TVService.log" (plus other TV Server logs) that "MP Watchdog" will include (or should include) in the zip file. If those logs really don't exist, it suggests that the "TV Server" service is not starting when you boot your system, but I have no idea why that might be. Perhaps someone else knows.

    The only suggestion that I can make is to get rid of this malware called "Windows 10", and install Windows 7.

    -- from CyberSimian in the UK
     

    Data45000

    Portal Pro
    February 11, 2011
    598
    14
    Here
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Anbei zwei neue Logs - jeweils Client und Server.

    Ich bekomme es einfach nicht zum Laufen.

    Server: Windows Server 2019 Standard - with MS MySQL Standard 2019 Server
    Client Windows 10 20H2 Version
     

    Attachments

    • Server Log MediaPortalLogs_05_01_21__21_56.zip
      1.5 MB · Views: 0
    • MediaPortalLogs_05_01_21__22_08.zip
      1,006.2 KB · Views: 0
    Last edited:

    doskabouter

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 27, 2009
    3,916
    2,152
    Nuenen
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    assuming you have one multiseat system and one singleseat connecting to the multiseat one, and that the multiseat one is working while the singleseat is not.

    smells a bit like firewall issues, wrong connection params on the singleseat one, or ipv6 issues (try to disable ipv6 on the singleseat machine)
    Are you able to connect to the multiseat from the singleseat? (Using mp configuration,tv/radio, test connection)
     

    Data45000

    Portal Pro
    February 11, 2011
    598
    14
    Here
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    (Using mp configuration,tv/radio, test connection)

    Yes, but only with an IP adress - the Server Name is not found.

    On the "CLient Only" PC i can see the TV Entries, but if i klick on start, "connection to the TV Server lost" appears.
    The Firewall is from Kaspersky and everything is "open to all" for MediaPortal...

    The firewall on the Server is from MS - and i added all needed points from the wiki.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Which one of the 2 databases you chose during installation? And are you sure the username/password are correct? See here TV-Server FAQ for defaults. Can you make sure the selected database is indeed running? (Check the services.msc if the relevant one is started) If all that is ok, it's possible the windows firewall is blocking...
    Which one of the 2 databases you chose during installation? And are you sure the username/password are correct? See here TV-Server...
    Hallo, eigentlich durchsuche ich immer Foren mit den Themas die ich benötige, aber diesmal nicht. Ich habe heute meinen PC...
    Replies
    1
    Views
    627
    Das sagt sich leichter als es getan ist. Es wäre ein enormer Aufwand und würde bedeuten ein großer Teil des Codes modifiziert werden müsste... Bei der dünnen Personaldecke hier ein schwieriges Unterfangen... Außerdem geht dadurch die Kompatibilität mit älteren Betriebssystemen und/oder Hardware verloren.
    Das sagt sich leichter als es getan ist. Es wäre ein enormer Aufwand und würde bedeuten ein großer Teil des Codes modifiziert...
    Hallo, ich habe MP2 vor 6 Monaten als Umsteiger von MCE installiert. Dabei habe ich meinen PC auch auf Win10 upgedatet. Die...
    Replies
    6
    Views
    444
    Hi Today I test 6 DVD from my List( Tomorrow Never Dies, Hitch - date doctor, pretty Women,How to Lose a Guy in 10 Days, Mean Girls ) whis "DXVA2 (copy back) " and a AMD Grafic card HD5570 (+CPU Intel i5-750) an whis my newest Media Center whis Intel Grafik HD 630 (Intel i5 10700K) all DVD Unfortunately do not work too. Whis a...
    Hi Today I test 6 DVD from my List( Tomorrow Never Dies, Hitch - date doctor, pretty Women,How to Lose a Guy in 10 Days, Mean...
    Hallo Zusammen, Meine Frage an alle MediaPortal Nutzer: Habt auch ihr Probleme bei der Wiedergabe von DVD mit MediaPortal 1.23 und...
    Replies
    4
    Views
    752
    hat sich das problem gelöst, oder priroritäten verschoben. da kein feedback deinerseits. hatte dich per PN angeschrieben. (n) oder funktioniert deine mail benachrichtigung nicht ?
    hat sich das problem gelöst, oder priroritäten verschoben. da kein feedback deinerseits. hatte dich per PN angeschrieben. (n) oder...
    Hallo zusammen, vorweg möchte ich sagen, dass ich keinen passenden Thread zu dem Thema finden konnte. Ein Fehlerprotokoll konnte...
    Replies
    1
    Views
    1K
    229 Aufrufe....:notworthy: Dann scheint das wohl nur ein Problem bei mir zu sein und hat nichts mit der Version zu tun. Schade:whistle:
    229 Aufrufe....:notworthy: Dann scheint das wohl nur ein Problem bei mir zu sein und hat nichts mit der Version zu tun...
    Hab mich heute nach meinen Urlaub an das Update auf MP 2.1.1 gemacht, soweit lief alles wie sonst auch gewohnt. Hab danach...
    Replies
    1
    Views
    1K
    Top Bottom