TV stream stops every day at certain time, certain channel (1 Viewer)

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Yes, it is certainly tricky to test. Hopefully it will be possible for Schaussi with the same problem at the same time every day.

    Thanks again for your efforts. :)
     

    te3hpurp

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 23, 2008
    904
    231
    Rovaniemi
    Finland Finland
    Country flag
    Sorry to jump in, but would it be easier for mm to test, if Thread starter takes a short ts dump, where change exist, so that mm can use fake bda driver, which takes in that ts dump,

    Br,
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    No, unfortunately not... because the problem involves testing of decryption, which can only tested with real DD hardware.

    [edit: ...but a good suggestion. (y) ]
     
    Last edited:

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    Here is a new set of logs for the following scenario:
    • Unpatched file (1.12 original)
    • Channel A: "Neu im Kino: Ant Man" starts @ 16:45 with no selectable audio stream
    • Channel B: parallel recording "In secret"
    At ~+1:50 there is an audio change on Channel A, which introduces AC3 sound. No freeze or even audio hick-up is happening on channel B.

    I will go on with testing the new patch when you will advise to do so.

    Regards,
    HTPC_Sourcer
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Yes, that's perfect. (y)

    As you say, "Ant Man" with 1 audio stream:
    [collapse]
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:4FF pcr
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:64 pmt
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:20 teletext type:6
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:20 teletext type:6
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:30 type:5
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:4FF video type:H.264
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:4FF video type:H.264
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:503 audio lang:deu type:AC3
    [2015-07-19 16:45:13,993] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:503 audio lang:deu type:AC3
    [/collapse]

    "In Secret" with 2 audio streams:
    [collapse]
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:1FF pcr
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:61 pmt
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:20 teletext type:6
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:20 teletext type:6
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:30 type:5
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:1FF video type:H.264
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:1FF video type:H.264
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:203 audio lang:deu type:AC3
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:203 audio lang:deu type:AC3
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 pid:204 audio lang:eng type:AC3
    [2015-07-19 16:45:15,483] [Log ] [scheduler thread] [INFO ] - subch:0 map pid:204 audio lang:eng type:AC3[/collapse]

    Audio stream change for "Ant Man" adds the English AC3 stream:
    [collapse]
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 OnPMTReceived() pmt:64 ran:True dynamic:True
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 SendPmt:83 83 C E
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - Decode pmt
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - descr1 len:6 9 4 18 33 f8 b6
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - descr1 len:6 9 4 9 c4 fb b6
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - descr1 len:6 9 4 9 af ff b6
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - descr1 len:6 9 4 9 8c fa b6
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - Set descriptor data with length 3
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - PROBLEM : descriptor lengths dont match 7 10
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - Set descriptor data with length 3
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - Set descriptor data with length 6
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - PROBLEM : descriptor lengths dont match 3 9
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - Set descriptor data with length 6
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - PROBLEM : descriptor lengths dont match 3 9
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 SendPMT version:14 len:115 131
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [DEBUG] - Digital Devices:--> Setting service id 131 for decrypting returned 0
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 cam flags:True
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 SetMpegPidMapping
    [2015-07-19 16:47:10,124] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:4FF pcr
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:64 pmt
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:20 teletext type:6
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 map pid:20 teletext type:6
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:30 type:5
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:4FF video type:H.264
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 map pid:4FF video type:H.264
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:503 audio lang:deu type:AC3
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 map pid:503 audio lang:deu type:AC3
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 pid:504 audio lang:eng type:AC3
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - subch:0 map pid:504 audio lang:eng type:AC3
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - SetRecorderPids
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [DEBUG] - OnPMTReceived: MDAPI disabled. Possible reasons are _mdplugs=null or provider not listed
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [INFO ] - PID seen - type = Video
    [2015-07-19 16:47:10,139] [Log ] [13 ] [DEBUG] - Recorder audioVideoEventHandler Video
    [2015-07-19 16:47:10,171] [Log ] [13 ] [INFO ] - PID seen - type = Audio
    [2015-07-19 16:47:10,171] [Log ] [13 ] [DEBUG] - Recorder audioVideoEventHandler Audio[/collapse]

    It is important to note that the new audio stream remains encrypted. I can tell this because there is only one "PID seen - type = Audio" entry. So, I'd expect that audio stream to show in the recording, but it won't be playable. That is the bug that the patch is trying to solve... without affecting other tuners.
     

    Stéphane Lenclud

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 29, 2013
    2,563
    1,288
    Germany Germany
    Country flag
    I have not read through all your posts guys but I too almost never come across that problem any more.
    I also switched from maxcam to deltacam.
    I'm saying almost cause after a deltacam firmware upgrade a couple of recordings had that issue again but then it stopped occurring, maybe it needed a reboot for some reason :)
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    The issue is very much dependent on timing. If your pre-record time is relatively low, you might not encounter the issue...
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    I have not read through all your posts guys but I too almost never come across that problem any more.
    The behavior mm is describing, is still happening. Additional PMT's that are added later, will not be decrypted. In this specific recording the first audio stream switches to AC3 german, whiel a 2nd AC3 English is added. The latter remains indeed encrypted and switching to it continues to paly the video, hwoever, without audio now.

    Recording times were deliberately chosen to capture the problem. I have loaded the new library and scheduled recordings for later today.
     

    Schaussi

    Portal Member
    July 25, 2008
    13
    2
    Sorry, did not get the email notifications...
    Thank you for the patch, I created the test recording tasks for tonight.
     

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    @mm1352000 ,

    It doesn't look good.

    • Using new tvlibrary.dll
    • Channel A: "Monsieur Claude" starts @ 18:05 with no selectable audio stream
    • Channel B: parallel recording "Tammy"

    At ~+2:00 there is an audio change on channel A, which introduces AC3 sound. Moving forward until the movie actually starts and then switching to the second audio stream yields - silence :(
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    S rotierende disk in streamed mp Skin Modifikationen 30
    C Streaming/transcoding MP2 vs MP1? General 4
    C Streaming to clients over Wifi. MP1 or MP2? Newcomers Forum 0
    P Streaming MediaPortal 1 Talk 5
    P Streaming to two clients from the same card Newcomers Forum 1
    L Non-PC device streaming... Newcomers Forum 1
    raffe How to add 500+ streams? OnlineVideos 1
    R Heavy pixelation on HD OTA Streams Installation, configuration support 1
    C streaming out UDP instead of RTSP Newcomers Forum 0
    C Recording back to back shows from IPTV streams General Support 8
    T Missing sound in online streaming service (SVTPlay) General Support 3
    H Unable to play stream - again... Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    V Unable to stream : 10 General Support 0
    doskabouter Black screen while watching some iptv streams General Support 2
    II-IRON [solved] MP2 - 2.2 - Es ist kein Player für die Wiedergabe des Medien-Object 'stream 3.0' registriert Allgemeines Support- und Diskussionsforum 16
    amatesi MP2.2pre Client crash while streaming Live TV from remote MP2.2pre Server (both offline) 2.2 Archive 8
    Cowboy [solved] MP1.20 issue with HD audio stream (not all media) watch/edit Videos 6
    K MP2 - V2.1 [MP2-763] Interface configuration for RTSP streaming server lost on every restart Older releases 6
    jmarc Recording IPTV streams General Support 1
    A Unable to play :stream 3 Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    C Is there a Tuner Stream Failure Alarm Plugin? MediaPortal 1 Plugins 1
    P [solved] MediaPortal 2 Won't stream HDHR Dual General 1
    M.Hulot Streamed MP behält gewählte Ansicht nicht bei Allgemeines Supportforum 4
    J Different video and audio streams. OnlineVideos 8
    M WebMediaPortal Stream LiveTV Problems MPExtended 2
    Similar threads

























    Top Bottom