TVplugin - avoiding RTSP in multiseat mode (test plz). | Page 23

Discussion in 'General Support' started by gibman, March 16, 2008.

  1. FreeFrag

    FreeFrag Portal Pro

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    System Developer
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs

    Hi nicx,

    I am always using latest SAF and I have tried both PVD9 and MPC codec. At the moment I have returned to using RSTP but I will try again.



    Thanks
    FreeFrag
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. nicx

    nicx Portal Pro

    Joined:
    February 1, 2006
    Messages:
    387
    Likes Received:
    12
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    hi,

    i have another problem with this non-rtsp fix: i am recording movies and series to 2 different folders configured in the recording-section of tv-server:

    movies: \\server\recordings\movies\%title%\%title%.ts
    series: \\server\recordings\series\%title%\%title%.ts

    if i set the recordingpath to \\server\recordings\ the movie and series files ar not found becaus its looking in the path \\server\recordings\%title%\%title%.ts

    i need these 2 different folders because i use movingpictures for the movie folder and tvseries for the series with both automatically imports. this is only working correct if i use 2 different folders, otherwise the series are listed in movingpictures and otherway round ;)

    what could i do to get this working?

    nicx...
     
  4. nicx

    nicx Portal Pro

    Joined:
    February 1, 2006
    Messages:
    387
    Likes Received:
    12
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    no hints for my problem? ;)
     
  5. WileECoyote
    • Premium Supporter

    WileECoyote MP Donator

    Joined:
    October 14, 2008
    Messages:
    1,156
    Likes Received:
    218
    Occupation:
    IT Director
    Location:
    Cary, NC
    Ratings:
    +220 / 1
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Hey Jon,
    Did you ever get this resolved? I have the same issue... Interested in a fix.

    Thanks,
    Wile E.
     
  6. gibman
    • Premium Supporter

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Generally you should not define any specific UNC paths in mp config for recordings and timeshifting.
    The best you can do is to leave those text fields blank.
    And then share the root drives on your TV server.
    In your case the root drive where "\recordings\movies\%title%\%title%.ts" is located.

    If you specify a path, then the code has to guess the correct path, which often fails, as u can see.

    Bear in mind, that the recording entry in the database holds the LOCAL path to the file.
    This has to be transformed to a path on the clients. Meaning it has to transform them to working UNC paths.

    If u define no folders as said above, then the task of the code is a lot simpler.
    It merely replaces it likes this:

    G:\DVB-Capture\The Devil's Own - En fjende iblandt os - DR1 - 2010-02-04.ts

    -->

    \\server\G\DVB-Capture\The Devil's Own - En fjende iblandt os - DR1 - 2010-02-04.ts

    As u can guess it's a lot harder when u have specified a UNC path.

    /gibman

     
    • Like Like x 2
  7. nicx

    nicx Portal Pro

    Joined:
    February 1, 2006
    Messages:
    387
    Likes Received:
    12
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    hi gibman,

    just tested it with the actual svn. unfortunately its still not working :(

    in the logfile i can see the path is now ok and with windows explorer i can navigate to this path and start a video file without any problems. but with mediaportal i just cant start any tv recordings... the client just hangs after clicking on one. in the logfile i only have this entry:

    2010-02-09 09:01:59.325195 [Info.][MPMain(1)]: TvRecorded Play:\\Server\D\shares\TV-Aufzeichnungen\Filme\Beim ersten Mal\Beim ersten Mal.ts - using rtsp mode:False

    i can delete a recording in the tv-menu, live tv is working fine, too. i only cant play any recording using rtsp=no

    nicx...
     
  8. cics
    • Premium Supporter

    cics MP Donator

    Joined:
    December 30, 2007
    Messages:
    49
    Likes Received:
    2
    Occupation:
    Scala Inc.
    Location:
    Drammen
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    For me, this feature has been broken since (at least) last two SVN; You can't watch recorded TV.

    No big deal for me, I mapped the recorded tv folder to My Movies and watch it from there.
     
  9. jonm

    jonm Portal Pro

    Joined:
    January 12, 2009
    Messages:
    429
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Geeky stuff
    Location:
    Wales
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Wales Wales
    Show System Specs
    Is this feature supposed to still work in the RC1 release? It doesn't seem to be working for me. I can see from the log that MP is trying to open the rtsp stream, and failing :(

    So for me, multiseat is now broken again as I could never get rtsp to work, for some reason :(

    Ignore me, I had hosed up the config file. Working fine now. Ahem :)
     
  10. TommySharp
    • Premium Supporter

    TommySharp MP Donator

    Joined:
    January 15, 2007
    Messages:
    322
    Likes Received:
    7
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Anyone able to shed a little more light on this? In the first post it mentions to download a RAR file but none is found. There is a reference to it being in SVN, does that mean it's now included in 1.1 RC1?

    Maybe someone could help out by posting some new instructions to getting this working on Rc1?
     
  11. spitjo

    spitjo Portal Pro

    Joined:
    October 23, 2006
    Messages:
    144
    Likes Received:
    16
    Location:
    Udine
    Ratings:
    +27 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    Is possible to use this trick in mediaportal 1.0.2?
    Needed files are alredy included or i need to download them) (if yes, where can i find them?)
    I REALLY need this, i need everything that could make multiseat working good. Now i have A LOT of problems, i have to reboot the client and the server several times to have a tv client working.
    Please don't tell me to install 1.1 beta or rc, alredy tried it. In 1.1 multiseat is working better, but i have tons of problems on server side.
    Bye
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!