Vista SP1 Upgrade

Discussion in 'OffTopic' started by Paranoid Delusion, March 17, 2008.

  1. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    This is my experience of this update from SP1 cd.

    I found that a lot of things did stop working including sidebar gadgets downloaded from M$ website, video's stopped playing (soundcard driver screwed, codec settings diasappeared etc), if you are going to update, cannot emphasise enough, do this on a totally clean Vista install with no updates, and certainly no other software installed, even the drivers i did after SP1 was loaded.

    Hopefully this will stop someone from wasting there time installing things twice as i did.

    This was for the English version, i assume similar problems would occur with different laqnguage installations.

    Now time to make that all important image file.

    :)


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Hawkeye

    Hawkeye Portal Pro

    Joined:
    January 29, 2005
    Messages:
    548
    Likes Received:
    60
    Gender:
    Male
    Occupation:
    digital media designer
    Location:
    Halle (Saale)
    Ratings:
    +89 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    How did you get SP1? AutoUpdate or else?
     
  4. iosub

    iosub Portal Pro

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    573
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Computer Bussines
    Location:
    San Sebastian
    Ratings:
    +30 / 0
    Hi!
    For me complety diferent, after SP1 everything is working much better, more smooth, faster..

    Iosu
     
  5. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    SP1 for Vista available to retail on the 19th... (apparently, so MS have said)
    SP3 for XP has been moved from the Connect site in preperation for delivery - watch this space :)
     
  6. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Now found Does not like Java, that seems to be why, some of the widegets actually stop working.

    Now back to where i was before.

    iosub, possibly the difference you may notice is ram usage, mines dropped from 1200mb used to a mere 800mb, that is just running Vista from a clean install, and that's with a memory rating of 5.9.

    Fine if you do not need Java to run apps, but i'm not running a dedicated htpc, this pc i use for all, but at least it throws out things that other people may encounter.
     
  7. iosub

    iosub Portal Pro

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    573
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Computer Bussines
    Location:
    San Sebastian
    Ratings:
    +30 / 0
    I have java running and is working perfect (version 6 update 5)
     
  8. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +680 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    Vista SP1 is available on Windows Update :)
    Let's see what it breaks :eek:
     
  9. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    That's become the least of my problem's Creative Audigy driver keeps uninstalling itself and i'm now get nvidia dll errors, just on reinstall 2.

    Considering it partitions of old windows install (so no leftovers), now found ther's a knack to this, install Vista, do all driver updates prior to installing SP1, does not like it the other way round.

    Hopefully will be back in action tomorrow, sorry for only giving a condensed version, just trying to get sorted without problems.
     
  10. iosub

    iosub Portal Pro

    Joined:
    April 26, 2006
    Messages:
    573
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Computer Bussines
    Location:
    San Sebastian
    Ratings:
    +30 / 0

    For Nvidia I'm using driver 173.65 the best driver so far for Mp amd MCE.. the picture is clear (using 3 diferet computer with Nvidia 7300 and 8600M)

    I have also a computer with creative audigy and is working ok, I will check the version of the driver and tell you

    Iosu
     
  11. buffalome902

    buffalome902 Portal Member

    Joined:
    February 19, 2008
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Just a comment, I have several machines running both Vista pre SP1 and xp pro sp2....After much pain and experimentation I have made a conciece decition to use xp pro sp2 as the platform for my media system,,,,,,Vista i am using on a very vanilla machine, Vista is cute , but the driver problems, lack of program compatability and difficulties with audio digital/5.1/spdif, etc really made Viista a very unattractive option for my living room.


    Thanx, Terence buffalome90210
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!