[fixed] - VolumeHandler problems

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by lordie, April 21, 2010.

  1. lordie
    • Premium Supporter

    lordie MP Donator

    Joined:
    December 19, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Software developer
    Location:
    Prague
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    MediaPortal Version: 1.1.0 RC2
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: Win7 Ultimate 64
    CPU Type: AMD BE-2350e
    HDD: 2x 2,5" WD 512GB
    Memory: 2GB DDR2 667MHz
    Motherboard: ASUS M2A VM (AMD 690G)
    Video Card: NV Geforce 220GT
    Video Card Driver: 186.34
    Sound Card: integrated
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro 2000i
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MS codec
    MPEG2 Audio Codec: MS codec
    h.264 Video Codec: MS codec
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Thermaltake VF7001BNS DH 101
    Cooling:
    Power Supply: 350W Fortron
    Remote: Gyration
    TV: Panasonic TH-37PX80E
    TV - HTPC Connection: DVI->HDMI

    Hello,



    my MP installation sporadically looses possibility to control volume. MP registers volume up / down and mute buttons (click sound), but doesn't react. I took a look in the logs and there is an exception while getting instance of VolumeHandler. After MP restart it works again.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. lordie
    • Premium Supporter

    lordie MP Donator

    Joined:
    December 19, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Software developer
    Location:
    Prague
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Today morning I was able to reproduce the problem:
    1) restart MP
    2) play dvd from beginning
    3) stop dvd
    4) force MP to go to standby
    5) wake up MP
    6) play dvd from beginning -> volume control doesn't work anymore.

    Could anybody confirm the problem (and possibly add it to mantis) ?
    :D
     
  4. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    What do you have set as your audio device for DVD playback?

    Mark
     
  5. lordie
    • Premium Supporter

    lordie MP Donator

    Joined:
    December 19, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Software developer
    Location:
    Prague
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    I have Default DirectSound device set everywhere.
     
  6. arion_p
    • Team MediaPortal

    arion_p Retired Team Member

    Joined:
    February 7, 2007
    Messages:
    3,352
    Likes Received:
    1,447
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +1,522 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    Try to reproduce using attached Core.dll (keep a backup of your original Core.dll) and post logs.
     

    Attached Files:

    • Core.zip
      File size:
      30.6 KB
      Uploaded:
      April 22, 2010
      Views:
      122
  7. The Doctor
    • Premium Supporter

    The Doctor MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    180
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I'll test this core also because I have the same issues as Lordie. Sometimes volume control fails from within MP. (only MP 1.1.0 RC2)
     
  8. Seidelin
    • Team MediaPortal

    Seidelin Retired Team Member

    Joined:
    August 14, 2006
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    327
    Occupation:
    Researcher
    Location:
    Kgs. Lyngby
    Ratings:
    +328 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    I guess you are using the minidisplay plugin.

    I think your issue is caused from opening a dialog menu since the volumehandler is disposed when this is done (a nasty workaround trying to fix another bug). It would be nice if you can test this.

    1. Restart MP.
    2. Go to my videos.
    3. Open context menu on some item (F9)
    4. Check if volume can be adjusted.

    For testing you can also try disabling the minidisplay plugin. Probably this will "fix" the issue.

    If my guesses are correct, this bug is solved for RC3, since the code change I suspect is causing the issue has been reverted:
    0002813: Slow dialog menus after volume adjust - MediaPortal Bugtracker

    But please report your findings for the above test both with and without minidisplay plugin enabled.
     
  9. arion_p
    • Team MediaPortal

    arion_p Retired Team Member

    Joined:
    February 7, 2007
    Messages:
    3,352
    Likes Received:
    1,447
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Athens
    Ratings:
    +1,522 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    This core only provides additional logging, it does not attempt to solve the issue. But your logs are welcome. ;)
     
  10. The Doctor
    • Premium Supporter

    The Doctor MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    180
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Good to know, I'll be out for a short weekend trip but the system will be in use by the neighbours. We'll see if it happens again and why. I cannot reproduce it the way with playing dvd etc ...


    One thing, when this volume problmes occurs I can hear the skin beeps from the remote but the onscreen volume pictogram is not displayed when playing fullscreen video. (no matter what source).
     
  11. lordie
    • Premium Supporter

    lordie MP Donator

    Joined:
    December 19, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Software developer
    Location:
    Prague
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Hello,

    I reproduced the problem with the provided Core.dll. Please find logs as attachment (MediaPortalLogs_22_04_10.1.zip).
    Additionally I made the tests according Seidelin. At first without going to standby (MediaPortalLogs_22_04_10.2.zip), here everything worked fine. Then the same test when going to stand by and then waking up (MediaPortalLogs_22_04_10.3.zip), here the same problem as described above. So it seems really that problem is caused by opening dialog after waking MP from standby. I had no time to try to disable Minidisplay plugin, I will do this today evening...
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!