[Info] - WebMP 0.6 Beta Release

Discussion in 'MPExtended' started by DieBagger, April 22, 2014.

  1. DieBagger
    • Premium Supporter

    DieBagger Retired Team Member

    Joined:
    September 11, 2007
    Messages:
    2,516
    Likes Received:
    1,257
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Android Developer
    Location:
    Austria
    Ratings:
    +1,302 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 8
    • Like Like x 6
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. skorz
    • Premium Supporter

    skorz MP Donator

    Joined:
    December 19, 2011
    Messages:
    242
    Likes Received:
    33
    Gender:
    Male
    Location:
    Deutschland
    Ratings:
    +47 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thank You!! (y)

    Updated from 0.54 and first impressions:
    - cant play music, its loading forever (ok, i have this in 0.54 too..)
    - no thumbnails for recordings
    - no channel switch after choose another channel group (you can with set the cursor in date line and press return)
    - the quality of the stream, in my choosen case flash hq seems smoother and with better quality
     
  4. Jelmo

    Jelmo Portal Pro

    Joined:
    September 8, 2007
    Messages:
    711
    Likes Received:
    43
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +52 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks for this update .... but i will roll back to 0.54 for now due some problems

    1. no thumbnails for recordings

    2. switching between channel groups takes ages

    3. IOS streaming via WAN does not work ( looks like that the patch from https://forum.team-mediaportal.com/...hone-over-internet.120442/page-2#post-1014243 isn´t implemented ?!? )

    4. also the VLC version is still on 2.02 - i got more smoother results with 2.08. All versions after 2.08 does not work due some changes in VLC. Please check this thread : https://forum.team-mediaportal.com/threads/update-to-vlc-2-1-x.123236

    /Daniel
     
    • Agree Agree x 1
  5. u28151

    u28151 Portal Pro

    Joined:
    March 24, 2005
    Messages:
    179
    Likes Received:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +20 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    I also want to thank you guys for continuing development on this great solution. However I can add following observations:

    1. I have to reload page several times showing Movie covers, page times out creating thumbnails from MyFilms database. I have 1 server installed with WebMP IIS version, and MPExtended on another machine.
    2. It seems like the authentication.xml is only synchronizing during setup from MPExtended machine to the server where I have WebMP IIS. So if adding/changing users (fx password change etc) in MPExtended does not apply when connecting to the web page.
    3. This is more of a question: I gather the previous custom skins does not work in this version, will there be more to choose from?

    /U
     
  6. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    @DieBagger @Oxan

    First of all, thanks a lot for the continuing work. MPExtended with WebMP is a killer feature and I keep using it a lot.

    Just updated my IIS version (stopped the MPExtended Service before updating) on my WHS2011 (TV Server only installation, databases are synced by MPSync from the Main HTPC, this always worked seamlessly).

    Unfortunately, I'll only get a blank page in Firefox and a HTTP500 error in IE when trying to call the WebMediaPortal start page.
    Also, the MPExtended config utility will crash as soon as I want to select the WebMediaPortal page.

    I erased my logs, restarted my server, called the WMP start page first and then tried to open the WMP config page in the config utility on the server.
    Logs are attached. I am using BlueShift Skin (latest version from this forum).
    (trakt and follw.it usernames deleted from logs, otherwise untouched)

    I'll try to rollback to 0.5.4 now, hoping that it'll work (and even hoping more that you can help me to resolve this issue)

    Best regards,
    Requiem[DOUBLEPOST=1398282899][/DOUBLEPOST]Ok, unfortunately no downgrade possible, had to un- and reinstall and reconfigure to get back to 0.5.4, but after doing so, absolutely back to where I came from. Hopy that an upgrade to 0.6. will be possible soon :) If any information is needed, please feel free to ask me, I'll gladly provide what is needed.
     
    Last edited: April 23, 2014
  7. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Any thoughts on my post above? Anyone else experiencing problems like these?
     
  8. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No one able to help? :-(
     
  9. MrTechno
    • Team MediaPortal

    MrTechno Development Group

    Joined:
    February 27, 2011
    Messages:
    1,256
    Likes Received:
    275
    Gender:
    Male
    Location:
    London
    Ratings:
    +515 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    The first error in WebMediaPortal.log is permissioning issue, but you probably figured that out already. Maybe it's not running with administrator rights?
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I'll check that and report back within the next days, thanks a lot (no, I hadn't figured that out for myself yet).
     
  11. Requiem
    • Premium Supporter

    Requiem MP Donator

    Joined:
    January 1, 2012
    Messages:
    585
    Likes Received:
    80
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +174 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    @MrTechno Thanks. I retried, this time I uninstalled 0.5.4 before and made a stepwise reinstallation of 0.6, which now works :)

    @all Anyone already using skin files with 0.6? When I set Blueshift i keep getting blank pages.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!