WifiRemote - a tcp remote control server 0.8.3 [2014-07-20] | Page 42

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by Shukuyen, May 5, 2011.

  1. Kevin Penny

    Kevin Penny Portal Member

    Joined:
    January 31, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Highlighted is what I mean about 'Title' not being populated right on start

    Here is the message once the mp3 starts playing: (note title is "")
    Received message: {"Type":"status","IsPlaying":true,"IsPaused":false,"IsPlayerOnTop":false,"Title":"","CurrentModule":"Music/playlist","SelectedItem":"Rihanna - Right Now (feat. David Guetta)","WindowId":500}

    Here is the 'nowplaying' message with less relevant Artist - Title information than the final 'status' message below
    Received message: {"Type":"nowplaying","Duration":181,"File":"N:\\Music\\Trance\\Compilations\\2013 Mix\\Rihanna\\Unapologetic (Deluxe Version)\\07 Right Now (feat. David Guetta).m4a","Position":0,"IsTv":false,"IsFullscreen":false,"MediaInfo":{"MediaType":"music","MpExtId":"-1","MpExtMediaType":1,"MpExtProviderId":4,"ItemId":-1,"Album":"","AlbumArtist":"","Artist":"","BitRate":0,"BitRateMode":"","BPM":0,"Channels":0,"Codec":"","Comment":"","Composer":"","Conductor":"","DateTimeModified":"\/Date(-62135575200000-0600)\/","DateTimePlayed":"\/Date(-62135575200000-0600)\/","DiscId":0,"DiscTotal":0,"Duration":0,"Genre":"","Lyrics":"","Rating":0,"SampleRate":0,"TimesPlayed":0,"Title":"","Track":0,"TrackTotal":0,"URL":"","WebImage":"","Year":0,"ImageName":""}}

    Here is the status message after the now playing message runs through..giving me 'Title' information for the playing track
    Received message: {"Type":"status","IsPlaying":true,"IsPaused":false,"IsPlayerOnTop":false,"Title":"Right Now (feat. David Guetta)","CurrentModule":"Music/playlist","SelectedItem":"Rihanna - Right Now (feat. David Guetta)","WindowId":500}


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I use the nowplaying message myself and the MediaInfo.Title. I wonder if the issue is that you use a drive letters instead of UNC shares and that MPExtended do not find the MediaInfo. Do you have MPExtended installed? If so, please configure the share as UNC and run the service with a user account that has access to the share.
     
  4. Shukuyen
    • Premium Supporter

    Shukuyen Community Plugin Dev

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    557
    Likes Received:
    209
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Lake of Constance
    Ratings:
    +261 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I guess what you are experiencing is a timing issue. The status message gets the title from the MediaPortal skin: https://github.com/MPExtended/WifiR...rces/WifiRemote/Messages/MessageStatus.cs#L96
    When you press play and the status message is sent the title property in the skin is probably not yet set. We are doing some "delayed" status messages in other parts of WifiRemote, maybe that would be a solution for this problem.


    The nowplaying message is filled with a Song object from MediaPortal that is retrieved by this method: https://github.com/MediaPortal/Medi...Databases/Music/MusicDatabase.Lookups.cs#L400
    Not sure what's happening here in your case because if there was no Song the MediaInfo object should be null, not empty. Do you have any debug log messages that look like this?

    Log.Error("MusicDatabase: Lookups: GetSongByFileName failed - strFileName: {2} - err:{0} stack:{1}", ex.Message,
    ex.StackTrace, strFileName);
     
  5. rheilgm

    rheilgm New Member

    Joined:
    April 29, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Dallas, Texas
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hello there, I planning to create a Remote control app for android using this WifiRemote Plugin, Just want some advice on how to connect via a Websocket? i use phonegap for my app. Any suggestions would be appreciated.
     
  6. Kevin Penny

    Kevin Penny Portal Member

    Joined:
    January 31, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    I guess I'm not sure how to go about viewing the log - I turned the debugging to ERROR in the Media Portal Configuration but I didn't see where the log was located. I'm also trying to get an 'image' status message and cannot see when that happens while I'm either navigating nor playing mp3's (to invoke an image reference)[DOUBLEPOST=1398829294][/DOUBLEPOST]
    I tried running Team Media Portal as 'Administrator' which didn't help. Yes MPExtended is installed.I can try some alternatives regarding permissions etc. But I can get the data i.e. file name etc now.
     
  7. NewbieFromHell

    NewbieFromHell Portal Member

    Joined:
    July 10, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Evening, just updated to 1.7 MP and my wifi remote has stopped working :( i have reinstalled a couple of times but nothing is showing up in the process plug-ins

    Code (Text):
    1. [2014-05-10 19:46:42,455] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - PluginsNew: loadPlugins C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\process\WifiRemote.dll
    seems to be loading ok in the configuration log any ideas ??

    also if i try and run the wifi remote config from the MPE installation it crashes, everything else is working just the wifi remote
     
  8. wonkyd
    • Team MediaPortal

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I'm having this problem with 1.7.1 and WiFi Remote 0.8.2.1, the first time I enter config it works fine but if I try to access it again I get the JIT "An item with the same key has already been added." error. Deleting the entry above from MediaPortal.xml solves the problem but only for the first time I open the plugin config...
     
  9. wonkyd
    • Team MediaPortal

    wonkyd Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    792
    Likes Received:
    167
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +184 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Looks like it's this line causing the problem

    Code (Text):
    1. <entry name="savedPlugins">-1|DriveFreeSpace|3001|Play Disc|3001|DVD Shortcut|30885|Search music|0|Home|501|Music|2|Pictures|4|Settings|7777|Sudoku|7776|Tetris|3005|Topbar|6|Videos|31415|IMDbPlus|16000|InfoService|757278|LogoManager|96742|Moving Pictures|9811|MP-TV Series|801|Extensions|4755|OnlineVideos|47286|Rockstar|165100|Titan Skin Updater|30|Radio|1|TV|79770|World Weather Lite</entry>
    removing -1|DriveFreeSpace and possibly 3001|DVD Shortcut so it looks like

    Code (Text):
    1. <entry name="savedPlugins">3001|Play Disc|30885|Search music|0|Home|501|Music|2|Pictures|4|Settings|7777|Sudoku|7776|Tetris|3005|Topbar|6|Videos|31415|IMDbPlus|16000|InfoService|757278|LogoManager|96742|Moving Pictures|9811|MP-TV Series|801|Extensions|4755|OnlineVideos|47286|Rockstar|165100|Titan Skin Updater|30|Radio|1|TV|79770|World Weather Lite</entry>
    seems to have cured it. Happy days.
     
  10. wilcken
    • Premium Supporter

    wilcken MP Donator

    Joined:
    April 21, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    i have the same problem.
     
  11. CypherMK
    • Team MediaPortal

    CypherMK Test Group

    Joined:
    March 11, 2009
    Messages:
    1,735
    Likes Received:
    297
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +617 / 3
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    @Shukuyen
    Mediaportal crashed when coming from resume today. The crash was caused by wifiremote. Any clue to prevent this from happening again?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!