Xface Version 1.9 ready for download 27.7.2009 (1 Viewer)

Harley

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 7, 2004
    2,053
    1,993
    Germany
    Germany Germany
    So this means that the newer version of XFace and it's new features will not work with 1.0.2 ? I must update to alpha? are plug-ins compatible like my trailers, online videos .etc with this version ? Plus isn't mp alpha still buggy? should i still stay with 1.0.2 for now until everything in alpha is iron out? and yes i did delete old skin and cache folders. thanx again.
    Skin also works fine with 1.0.2, but there is no vu meter funktion inside.
    Working Vu Meters are only run with 1.1.0 Alpha.

    Greetings Harley
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,600
    1,093
    Alingsås
    Sweden Sweden
    Country flag
    Great update, thanks. The installer is superb, I especially like the option to switch places on the My Videos and Moving Pictures links.

    Emph
     

    johns11

    Portal Pro
    February 7, 2007
    112
    38
    Auckland
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    I've recently upgraded from MP 1.0 rc1 to MP 1.02 running Xface. I've installed Xface 1.8 & 1.9 and neither seems to have a home page picture for the standard RSS News. I'm a little surprised no-one has mentioned it (that I can find) so I'm wondering if I've missed something obvious or does no-one else use the RSS news plugin?

    Next to "News" in my home page I see "MP Plugin No Button Picture available", and when you highlight the News button then it goes completely blank. I'm sure this should be a simple fix, just a matter of copying a file to a new name, but some guidance would be apreciated. thanks
     

    petsa

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 23, 2007
    588
    15
    Stockholm
    Sweden Sweden
    Hi johns11,

    I believe there is already support in XFace for RSS News but you need to add a couple of icons to make it look nice. Have a look in my RAR-file on the previous page and add the two icons "button rss_news.png" and "buttonNF_rss news.png. That should sort out your missing icons.

    /Peter
     

    Harley

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 7, 2004
    2,053
    1,993
    Germany
    Germany Germany
    wow, over 1000 Downloads in 7 Days.

    ...seems the old Xface Lady is still in use ! :D

    Greetings Harley :)
     

    zeeke

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 1, 2008
    32
    1
    Sweden Sweden
    I'm still getting the high CPU usage with my Intel G45 motherboard. I have MediaPortal with xface on my other computer as well with a nvidia 7900 card and it works like a charm.

    Does anyone have any idea why i keep getting high cpu usage on the intel platform?
     

    Slee_Stack

    Portal Member
    October 6, 2006
    13
    1
    United States of America United States of America
    Country flag
    FYI

    Skin hangs at 'Initializing Input devices' (in fullscreen splash). It was also REALLY slow booting up to that point.

    Disabled splash, loads to main menu, but 'Starting Plugins' hangs. Interaction works but unusable.

    Compared to default bluewide.

    Granted I'm running 1.1a on Win 7 64bit RC so I didn't expect it to work, just hoped.

    Ah well..

    Update: Got it to work by uninstalling MP and running the xface installer immediately after a fresh install.

    Everything seems to works so far, BUT it has much more lag than the default interface. It is usable though.
     

    ProjektC

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 27, 2008
    1,552
    80
    Germany Germany
    Habe leider ein Problem mit MyFilms.

    1.) Wird kein Icon im Menü angezeigt, für MySeries oder MyTV schon.
    2.) Wenn ich MyFilms anklicke komme ich zwar rein, und er zeigt mir den letzten Film an, den ich mir angeschaut habe, aber MediaPortal schiesst sich sofort ab.

    An MP 1.0.2 kann es doch nicht liegen oder ?
     

    Addow

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • October 5, 2008
    59
    35
    Belgium
    Belgium Belgium
    Hi Harley,

    Today i upgraded my MP to 1.1 Alpha and installed the 1.9 version of XFace. It works like a charm. Thx for the fixes, petsa. I made some modifications in certain layout to fit my own needs, but the skin really is a beauty. Since I missed a good RSS Ticker and weather info, and I am using the XFace skin for more than a year now, I put some effort in editing the skin files for XFace and make InfoService work with BasicHome, both RSS Ticker and Weather (Twitter is also possible by editing a single line in the xml) are supported in this fixes.

    Since I did not want to change the skin layout impressively, I kept it minimal (as you will notice in the screenshots below).

    What's supported in BasicHome:
    - RSS Ticker at the bottom (single + all feeds) with navigation (clickable)
    - Weather Today at the top left
    - All functionality in RSS view (fully reworked)

    Not (yet) supported in these skin files:
    - 5 day weather view
    - Twitter

    Hope the guys, who love the plugin and use XFace, are happy now ;) I definitely am...

    *edit*
    Notice: The BasicHome.xml is the one refering to MovingPictures instead of the Movies plugin when entering Videos.
     

    Attachments

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    azzuro [fixed] 5011: Version label in Splash screen - pos, size from skin MediaPortal 1 61
    caveman [solved] Cannot download new version My TVSeries 5
    ajs [Help Us!] MP1 X64 Version MediaPortal 1 20
    RoChess Splashscreen MePo version Titan Skin Feedback 8
    D how to disengage from one version of a plugin to use another Newcomers Forum 0
    D How to switch versions of Schedules Direct Newcomers Forum 2
    D I just installed MP 1.23. Which version of Schedules Direct should I use, where do I obtain it from Newcomers Forum 6
    Z TV-Service in falscher Version Installationsprobleme? 9
    T Neue Treiber Version 3 für TV-Karte Digital Devices Cine C/C2/T/T2 V7 TV / Streaming 6
    M Version numbers MediaPortal 1 Talk 7
    framug LAVFilter 0.74.1 incorrect version Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    A Problem Windows 10 64 bit prof. Update auf Version 1903(gelöst) Installationsprobleme? 0
    T No TV after updating Windows 10 to latest Version 1903 / OS build 18362.175 (logs attached) General Support 2
    T Issues with MediaPortal not starting correctly using versions after 1.20 Final General Support 6
    N [Question] How come when I build WIP_2.2.1 the logged version number is 2.1.1711.10774? MediaPortal 2 1
    Lehmden MP2 client for Windows 10 ARM, possible? Maybe an UWP version could do the trick... MediaPortal 2 11
    Symphy Version 0.2.8.5 for MP 1.21 ASIO music player 17
    doskabouter [Question] Versions of subsystems MediaPortal 1 2
    G Best version of mp so far General 4
    T Cross reference version documents General 1
    M.Hulot Moving pictures startet nur im hintergrund und falscher version Allgemeines Supportforum 5
    J Things I noticed with MP2.2 almost within minutes after upgrading it over the 2.13 version General 6
    J New .NET version? General Development (no feature request here!) 0
    hounddog How to get My Films working in MP 1.20 My Films 5
    S Abspielen von Aufnahemen nicht möglich: MPEG Video Version 2 Elektronischer Programmführer (EPG) 1
    Similar threads

























    Top Bottom