[Bug] - XVID AVI Stuttering 1080p/50hz after about 20/25 minutes | Page 9

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by robyf, March 18, 2010.

  1. robyf
    • Premium Supporter

    robyf Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2005
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    139
    Occupation:
    IT Manager
    Location:
    Bolzano
    Ratings:
    +141 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Re: AW: XVID AVI Stuttering 1080p/50hz after about 20/25 minutes



    Thanks Mironicus, the workaround works. For me it's a good solution because I only have the problem with content played without DXVA (xvid, tipically pal resolution). For instance a DVD 25fps played at 50hz has no stutter a all, as well as h.264 content.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  4. hirscho

    hirscho Portal Pro

    Joined:
    December 24, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi Owlsroost

    Version "dshowhelper_owlsroost_200410_v004_vsync_always_dll" works pretty well on my system. Stuttering on xvid movies has almost vanished and only comes up for a while after skipping.

    Thanks a lot.

    hirscho
     
    • Like Like x 1
  5. robyf
    • Premium Supporter

    robyf Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2005
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    139
    Occupation:
    IT Manager
    Location:
    Bolzano
    Ratings:
    +141 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    After a lot of testing, I found that using the v004 DLL together with reclock (with vsync disabled) seems to fix this problem with 25fps xvid.

    I have to try the original RC2 DLL with reclock since I didn't made this test with reclock vsync disabled.
     
    • Like Like x 1
  6. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  7. parkuhr

    parkuhr Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    357
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: XVID AVI Stuttering 1080p/50hz after about 20/25 minutes

    Have also this suttering problem with avis.
    its not depending on arti. i have an nvidia gpu with this stuttering.
    its only on avi`s! if i check the same avi with xbmc, then it runs clear without stuttering.
    have also no reclock.
    have only ffdshwo running.
    have also tried this helper.dll with no sucess;(
    hope anyone finds a solution for that.

    Greetings
    parkuhr
     
  8. cecet23
    • Premium Supporter

    cecet23 MP Donator

    Joined:
    March 18, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    8
    Occupation:
    Software developer
    Location:
    Perugia
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Re: AW: XVID AVI Stuttering 1080p/50hz after about 20/25 minutes

    parkuhr, have you tried one Tony's dll? For example dll v20?

    https://forum.team-mediaportal.com/...nter-dshowhelper-community-development-81148/
     
  9. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    According to his system specs, Parkuhr is running XP.

    The changes in my dshowhelper dll's are only to the EVR renderer code (Vista/Win 7) - the VMR9 (XP) code is exactly the same as the standard dll.

    Tony
     
  10. cecet23
    • Premium Supporter

    cecet23 MP Donator

    Joined:
    March 18, 2009
    Messages:
    137
    Likes Received:
    8
    Occupation:
    Software developer
    Location:
    Perugia
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    :oops: :sorry:...

    maybe the best solution is pass on evr (vista/7), and then use Tony's dll.
     
  11. parkuhr

    parkuhr Portal Pro

    Joined:
    September 2, 2007
    Messages:
    357
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Re: AW: XVID AVI Stuttering 1080p/50hz after about 20/25 minutes

    Yes off course. But its not solving the problem. In his answer, there is the explanation why not.

    only becouse this stuttering chance the whole! o.s, is no alternative for me.
    knows anyone if this stuttering-avi-bug is solvend in the new rc6?

    Greetings
    parkuhr
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!