audio not synced, stutter problems when refreshrate is 24hz | Page 5

Discussion in '1.0 final and SVN Builds' started by anvandarnamn, January 24, 2009.

  1. Snader
    • Premium Supporter

    Snader MP Donator

    Joined:
    September 5, 2007
    Messages:
    270
    Likes Received:
    10
    Location:
    Aalsmeer
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    It seems to be happening in the first second of the movie. In all frequencies the video seems to speed up in the first or two seconds to get in sync with the sound. in 24hz this does NOT happen.

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. gibman
    • Premium Supporter

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Installed a clean copy of vista home prem. x64 sp1.

    So far I was unable to reproduce what you guys describe.

    setting RR to 24hz (using dynamic refreshrate changer/internal method), playing any random 23.976 mkv/avi file.
    all is in synch.

    important settings:
    (ati 3600 card) + 9.2 drivers
    ffdaudio decoder
    ffdvideo decoder
    evr

    /gibman
     
  4. jacc1234

    jacc1234 Portal Pro

    Joined:
    April 11, 2008
    Messages:
    167
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    I am running almost the exact same setup except I have a ATI 4350. Other then that everything else is the same but I do have the problem. I thought I might have fixed it by disabling subtitles but that is not the case. Some items dont have the problem and others are un-watchable.
     
  5. Snader
    • Premium Supporter

    Snader MP Donator

    Joined:
    September 5, 2007
    Messages:
    270
    Likes Received:
    10
    Location:
    Aalsmeer
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Well, I have put an Nvidia 9400GT in my system (for 50 euro's) to replace the onboard HD3200 from ATI. All problems I had with MKV files and the 24hz issue are solved for me.... That was a nice investment concerning all the time I have spend on MP the last couple of months.
     
  6. gibman
    • Premium Supporter

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    I tend to agree with you folks here.

    Seems like some files have issues while others haven't.

    Most of the time when I pause and resume it ..then the AV is out of synch. This happens on all files for me.
    Doing a skip-step will often fix it. If not I have to restart playback.

    EDIT; try using display changer when using the automatic refreshrate changer, instead of using the internal method.
    A quick test here seems to sort it out for me ... have to do some more tests.

    /gibman
     
  7. gibman
    • Premium Supporter

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    • Like Like x 1
  8. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
  9. anvandarnamn

    anvandarnamn Portal Pro

    Joined:
    February 15, 2007
    Messages:
    84
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
  10. Jeditrav

    Jeditrav Portal Pro

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    319
    Likes Received:
    20
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
  11. akiaki

    akiaki Portal Pro

    Joined:
    September 15, 2008
    Messages:
    125
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    Graphic Designer
    Location:
    Zagreb
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    I had same problems with my setup and narrowed it down to spdif output. I never got it to work in sync as you, not on all files, but as a workaround I setup ffdshow audio to reencode everything to dolbydigital and output via spdif and all is fine an all files! Maybe some of you can try it and see if it helps?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!