Blu-Ray / HD-DVD Player with PowerDVD (a working solution) | Page 12

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by MoPhat, December 7, 2007.

?

Does this solution help you to play Blu-Ray or HD-DVD movies?

  1. Yes

    211 vote(s)
    80.5%
  2. No

    51 vote(s)
    19.5%
  1. MoPhat
    • Premium Supporter

    MoPhat Retired Team Member

    Joined:
    June 17, 2007
    Messages:
    816
    Likes Received:
    113
    Occupation:
    Software Developer
    Location:
    Berg
    Ratings:
    +114 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Hi sgt_boink, the HD_Starter (first post) does only use the escapte button to navigate back to MP if PowerDVD is in fullscreen.

    If your remote does navigate correctly in MP (!?) must be something wrong at your system.



    Or have you remaped the keys and have modyfied the keyboard.xml file or using a keyboard plugin?

    MoPhat

    wewantphil

    Please ask the creator from BlackMyst if her provide a "original" logo for Blu-Ray or HD-DVD.

    thx
    MoPhat
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. sgt_boink

    sgt_boink Portal Member

    Joined:
    January 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Hi MoPhat, thanks for responding. No, I haven't done anything like remapping the keyboard. FWIW, the original HD_Starter that you posted did quit correctly when I hit the escape key. My system uses IRTrans for the remote, which BTW is the exact same as the MCE remote version 2005. IRTrans has to be set up to use one of several remote databases; I ended up using the mediacenter one.
     
  4. Adam B.

    Adam B. Portal Member

    Joined:
    December 27, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    6
    Location:
    Indianapolis, IN
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
  5. sgt_boink

    sgt_boink Portal Member

    Joined:
    January 31, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I keep hitting this brick wall...the IRTrans module keeps telling me that the back button indeed sends "back" into MP...but the plugins that use the back button don't seem to work. This is under Win XP SP2. All other buttons seem to work correctly in MP. One poster mentioned that "clear" worked for him? Not for me....argh!
     
  6. motorcyclone

    motorcyclone Portal Member

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Thank you. Can't wait to try this out.
    M
     
  7. rainmaker002

    rainmaker002 Portal Member

    Joined:
    November 16, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    I'm having the same problem- has anyone figured out a solution yet?
     
  8. MoPhat
    • Premium Supporter

    MoPhat Retired Team Member

    Joined:
    June 17, 2007
    Messages:
    816
    Likes Received:
    113
    Occupation:
    Software Developer
    Location:
    Berg
    Ratings:
    +114 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
  9. My.stAr

    My.stAr Portal Member

    Joined:
    February 24, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hey.
    Also got a problem with the Plugin. After using the new MultiShortcut.xml and changing the direction and the pluginID can "start" the HD Player.
    But now(also before clicking HD Player) MP is always on top, although the point is disabled in the configuration menue! Pls help...
    edit:
    And another problem appears: in the Background a window appears: "An older instance of this script is already running. Replace it with this instance? Note: To avoid thies message, see #SingleInstance in the helf file"
    If i click "yes" PDVD startds, if i click "No" nothing happens...
    Where is the #SingleInstance located? And which help file?

    Thx for help
     
  10. activ

    activ Portal Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Works nicely for me.
    Now the only problem is that powerdvd does not have any support for selecting the what you want it to play by remote. If for instance I want to play a backup of a disc that it on the HDD I'm having to get the keyboard.

    Anyway, thanks for the great work.
     
  11. ob1

    ob1 Portal Member

    Joined:
    November 26, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    thanks for the great work...with Adam's version, my MCE remote back button is working as expected and it's great to see PDVD integrated.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!