DVB-T radio channels shows as TV channels. | Page 2

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Prositdwarf, December 30, 2008.

  1. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have done that, but MP still treats them as TV, as the error message is TV: No video or audio detected. :-(



    TS Writer log

    TV.log still says DVBT:tv...
    2009-01-06 12:12:58.317375 [6]: card: user: servern:1:-1 tune DVBT:tv:confused:R SR-P3 Freq:610000 ONID:8945 TSID:1021 SID:3030 PMT:0xBD6 FTA:False LCN:803 BandWidth:8

    ...and then video (!) is found, but not audio:
    2009-01-06 12:13:17.723625 [6]: card: WaitForTimeShiftFile - video was found, but audio was not found after 15,078125 seconds

    I can now also confirm it works with WinTV and my HVR-900 dvbt dongle. Unfortunately I do not find any logs created with this software, only a database, which I attach.

    Niclas
     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Daniel
    • Premium Supporter

    Daniel MP Donator

    Joined:
    June 11, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    These radio channels worked in earlier versions of the tv server. I installed tv server rev 20143 (works with Swedish dvb-t radio channels) today to get some logs, and it seems to make use of some old implementation while newer versions don't:

    rev 20143 tv.log says:
    Code (Text):
    1. [11]: card: WaitForTimeShiftFile - waiting _eventAudio & _eventVideo
    2. [5]: PID seen - type = Audio
    3. [5]: audioVideoEventHandler Audio
    4. [color=blue][11]: card: WaitForTimeShiftFile - new observer based method didn't work, using the old one as fall back![/color]
    5. [11]: card: timeshifting fileSize=231240 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    6. [11]: card: timeshifting fileSize=240640 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    7. [11]: card: timeshifting fileSize=250040 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    8. [11]: card: timeshifting fileSize=257560 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    9. [11]: card: timeshifting fileSize=266960 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    10. [11]: card: timeshifting fileSize=266960 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    11. [11]: card: timeshifting fileSize=276360 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    12. [11]: card: timeshifting fileSize=283880 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    13. [11]: card: timeshifting fileSize=293280 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    14. [11]: card: timeshifting fileSize=300800 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    15. [11]: card: timeshifting fileSize=300800 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    16. [11]: card: timeshifting fileSize=310200 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    17. [11]: card: timeshifting fileSize=319600 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    18. [11]: card: timeshifting fileSize=327120 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400
    19. [11]: card: timeshifting fileSize=336520 initialFileSize=231240 minTimeShiftFile=102400 (waited 1531,25 ms)
    20. [11]: user:setuptv card:1 sub:0 add stream:H:\TimeShiftBuffer\live1-0.ts.tsbuffer
    21. [11]: RTSP: add stream stream1.0 file:H:\TimeShiftBuffer\live1-0.ts.tsbuffer
    22. [11]: Controller: StartTimeShifting started on card:1 to H:\TimeShiftBuffer\live1-0.ts.tsbuffer
    23. [25]: Controller: DoSetChannelStates for 17 channels
    v 1.0 tv.log says instead:
    Code (Text):
    1.  
    2. [6]: card: WaitForTimeShiftFile - waiting _eventAudio & _eventVideo
    3. [12]: PID seen - type = Audio
    4. [12]: audioVideoEventHandler Audio
    5. [color=blue][6]: card: WaitForTimeShiftFile - video was found, but audio was not found after 15,015625 seconds[/color]
    6. [6]: card DTV-DVBT 878 Digital Tuner Filter: StopTimeShifting user:daniel-htpc sub:0
    7. [6]: card: StopTimeShifting user:daniel-htpc sub:0
    8. [6]: card not IDLE - freeing subch: 0
    9. [6]: subch:0-0 tswriter StopTimeshifting...
    Full logs are attached.
     
    • Like Like x 1
  4. jblomb
    • Team MediaPortal

    jblomb Retired Team Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    96
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Sundsvall
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    But when you change the isRadio flag in the database you should use the channels from the Radio-menu and not the TV-menu. Then MP will treat the channel as a radio channel without video. If you set isTV to false they will not show up as a tv-channel anymore, which can be good to avoid confusion.. That works with the latest revision. :)
     
  5. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    jblomb: I have them showing up in My Radio, and not in My TV, but still, the error messge says TV: SR P1 Can't find video or audio. :-/
     
  6. jblomb
    • Team MediaPortal

    jblomb Retired Team Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    96
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Sundsvall
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hmm. can't figure it out....

    Maybe something is different in the transmission..

    Full logs attached.
     
  7. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    jblomb: So, you have it working?
    I also wonder why mine says
    [6]: card: user: servern:1:-1 tune DVBT:tv
    and your
    [6]: card: user: NC9:4:-1 tune DVBT:radio

    You did a tuning in server setup, the channels were listed in TV, then you changed from IsTV to IsRadio, and then it worked?

    Niclas
     
  8. Prositdwarf

    Prositdwarf Portal Member

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Seems that you guys are pretty deep in. I would like to do some testing to, but I don't know where to find the databases or how to change them. Anybody give me a hint?
     
  9. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
  10. jblomb
    • Team MediaPortal

    jblomb Retired Team Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    96
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Sundsvall
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    hakuna: Yup, that's pretty much it. Tho i noticed now that it didnt really matter, since i could tune to the same channel in TV section just as well now.. That didn't work before as far as i can recall... I remember that i once made other changes too, like set video pid to -1. But after that i have deleted the database and recreated it again, so that couldn't be it. Is your database recently setup or an old one?

    Prosit: to change these settings in the database it's easiest to get Microsoft SQL Server Management Studio Express 2005, but as i wrote above, that change doesn't seem necessary to tune to the channel as a TV channel (as i found out today). It is necessary tho to get it to show up among the radio channels :) Gesundheit.
     
  11. Daniel
    • Premium Supporter

    Daniel MP Donator

    Joined:
    June 11, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    hakuna: Did you change the values of isRadio to true in the TuningDetail table as well? The values of isTv and isRadio in the Channel table only affect where the channels are listed.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!