DVB-T radio channels shows as TV channels. | Page 3

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Prositdwarf, December 30, 2008.

  1. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have a 1.0 database and I changed to IsRadio=true and IsTV=false, but it doesn't work.

    Niclas


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. jblomb
    • Team MediaPortal

    jblomb Retired Team Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    96
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Sundsvall
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    THATS IT!! Lol. I changed isRadio to false in table TuningDetail and suddenly...

    changed it back to true and...


    ....at least for me :D

    Note, not just table Channel, but table TuningDetail also.
     
  4. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Whohoo! Me too! First there was a hickup, I did not have FFdshow on the server machine as I normally not use it for viewing...

    2009-01-07 19:57:36.968750 [33]: dvbt: tune: Submitting tune request: SubId -1, channel DVBT:radio:confused:R SR-P1 Freq:610000 ONID:8945 TSID:1021 SID:3010 PMT:0xBC2 FTA:True LCN:801 BandWidth:8

    How to mark the entire thread as fixed?

    Suggestion for FAQ or wiki:

    To get (Swedish) DVB T radio channels to work you need to:
    1. Install server manager
    GeneralRequirements - MediaPortal Manual Documentation
    2. Open the tables Channel and TuningDetail and change the channels
    from: IsTV=True and IsRadio=False
    to: IsTV=False and IsRadio=True

    The sound format from SR is MPEG1 L2 stereo, 256 kbit/s.
    Tre SR-kanaler i marknätet för digital-tv - sr.se


    Niclas
     
  5. jblomb
    • Team MediaPortal

    jblomb Retired Team Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    96
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Sundsvall
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Made a small utility to change isRadio to true for all channels that starts with the name "SR-".
    It doesn't change isTV but it's not necessary.

    With this you dont need management studio express.

    unpack and run. (swedish app :p)
    if it can't find the correct gentle.config copy it manually from C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal

    Good luck :)
     

    Attached Files:

  6. Prositdwarf

    Prositdwarf Portal Member

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    jblomb: I´ve been with computers for 40 years, but never come close to databases, so even though I have the SQL Server Management Studio Express 2005 installed, I am completetly lost. Have to read thru tutorials if not someone can give some quick steps to get the clue of it.

    I´ll try your utility, the SQL things will be a later thing.
     
  7. jblomb
    • Team MediaPortal

    jblomb Retired Team Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    96
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Sundsvall
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Did it work?
     
    • Like Like x 1
  8. Prositdwarf

    Prositdwarf Portal Member

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Works like a charm. I just unpacked to a temp folder and run the exe-file. I noticed that the radio channels now shows and can be run both in MyRadio and MyTV.

    And finally I figured out how to open and edit the database tables. Found that if you dont want them in MyTV you can change IsTV to False (in both the Channel table and the TuningDetail table).

    Many thanks!
     
  9. Vispen74

    Vispen74 Portal Member

    Joined:
    February 13, 2007
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    And how to edit the database inside SQL Server Management Studio Express??? I have tried a lot, but I don´t see how to open up and edit the database?

    Please explain!
     
  10. hakuna

    hakuna Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2004
    Messages:
    395
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Automation engineer
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Databases - MPTvDB - Tables - dbo.Channel (and dbo.Tuningdetail) - Right click - Open Table - Overwrite IsTV "true" with "false" and vice versa with IsRadio.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!