[TV] DXVA is sometimes not working after channel change (1 Viewer)

infinite.loop

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    This is the config i use:

    NTSC 29.97;30 60 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=60
    CINEMA 23.976;24 24 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=24
    TV 50 50 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=50
    PAL 25 50 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=50

    Works lovely on W7 64bit.
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    This is the config i use:

    NTSC 29.97;30 60 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=60
    CINEMA 23.976;24 24 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=24
    TV 50 50 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=50
    PAL 25 50 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=50

    Works lovely on W7 64bit.
    Are you sure that the slight refresh rate mismatch is not giving periodic stuttering :p (with 23.976 running as 24 you are getting it always... same with 29.97 on 30 / 60). Our renderer is not able to do such magic, only ReClock can smooth such out.
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    This is the config i use:

    NTSC 29.97;30 60 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=60
    CINEMA 23.976;24 24 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=24
    TV 50 50 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=50
    PAL 25 50 C:\Program Files\12noon Display Changer\dc64.exe -quiet -refresh=50

    Works lovely on W7 64bit.
    Are you sure that the slight refresh rate mismatch is not giving periodic stuttering :p
    Yap, works fine on my 200Hz Samsung. :D
    The only issue i have (which you know allready) is the slideshow effect (playback like 5FPS) which sometimes occurs when playing more than 5 1080p24 files or when using skipsteps "a lot" of times.
    Sadly this ocurs totally random. Never the same videofiles, nor the same amout of files played, nor the skipsteps trigger it always.
    Stop/Restart playback fixes the problem.
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Yap, works fine on my 200Hz Samsung. :D
    Even Samsung cannot fight against the math, so you are experiencing periodic stuttering but not just seeing it. Approx every thousand frame is not landing correctly when playing 23.976 fps content on 24 Hz display, so you should be expariencing stuttering frame (only one if our code is perfect, but I doubt it :)) on 41 second intervals.

    The only issue i have (which you know allready) is the slideshow effect (playback like 5FPS) which sometimes occurs when playing more than 5 1080p24 files or when using skipsteps "a lot" of times.
    Sadly this ocurs totally random. Never the same videofiles, nor the same amout of files played, nor the skipsteps trigger it always.
    Stop/Restart playback fixes the problem.
    Odd issue indeed, especially when it is triggered randomly.
     

    Thor2605

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 2, 2009
    1,640
    184
    Germany Germany
    I have sometimes the problem, that when i switch to ARD HD, it doesn'r recognize that it have to change from 50 to 60 Hz...

    After 5 seconds I get very much stuttering of the video...
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    I have sometimes the problem, that when i switch to ARD HD, it doesn'r recognize that it have to change from 50 to 60 Hz...

    After 5 seconds I get very much stuttering of the video...
    MP is not currently supporting refresh rate changing on live tv zapping. Maybe in future, who knows. But not at least with 1.1.0.
     

    Damandan

    Portal Pro
    May 19, 2007
    111
    12
    35
    Tegelen
    Netherlands Netherlands
    I have sometimes the problem, that when i switch to ARD HD, it doesn'r recognize that it have to change from 50 to 60 Hz...

    After 5 seconds I get very much stuttering of the video...
    I very much doubt that ARD HD should be played at 60Hz. It IS a european HD Broadcast so it should be 50Hz.
     

    infinite.loop

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 26, 2004
    16,163
    4,133
    127.0.0.1
    Austria Austria
    Yap, works fine on my 200Hz Samsung. :D
    Even Samsung cannot fight against the math, so you are experiencing periodic stuttering but not just seeing it. Approx every thousand frame is not landing correctly when playing 23.976 fps content on 24 Hz display, so you should be expariencing stuttering frame (only one if our code is perfect, but I doubt it :)) on 41 second intervals.
    I might "blink" when that happens. :)
    At least i have not noticed the slightest stuttering yet.

    The only issue i have (which you know allready) is the slideshow effect (playback like 5FPS) which sometimes occurs when playing more than 5 1080p24 files or when using skipsteps "a lot" of times.
    Sadly this ocurs totally random. Never the same videofiles, nor the same amout of files played, nor the skipsteps trigger it always.
    Stop/Restart playback fixes the problem.
    Odd issue indeed, especially when it is triggered randomly.
    Indeed, very odd. Btw. i can also trigger the slidshoweffect with NTSC videos. Sadly same as for 1080p24. Not a specific file, any causes it randomly. :confused:

    I am wondering if the orginal poster seen the same issue, which he described as "stutter".
     

    Thor2605

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 2, 2009
    1,640
    184
    Germany Germany
    Is there any fix of the problem?

    Since I have replace my terratec TV-Card with a Mystique Cabix, I have the same problems with DXVA after channel change...

    DXVA doesn't work at me in the program Anixe HD, EVR shows always 25fps...
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    bta489 [solved] DVB-T2 Recordings: Sometimes no Audio after muxing with mkvmerge Tools and other software 2
    R [solved] Watching a record during recording stops sometimes 2.2 Archive 30
    HTPCSourcer [solved] Sometimes persistent issues when playing specific h264 mkv files MediaPortal 2 18
    Cowboy Playback Problem with CTD or sometimes BSOD watch/edit Videos 0
    CyberSimian MP 1.20: Watched percent sometimes incorrect MediaPortal 1 47
    CyberSimian My network devices sometimes go missing OffTopic 6
    Rob Hexenmeister ITV Player still not working for me OnlineVideos 2
    V Do you have to have a smart tv for it to work? Newcomers Forum 4
    M WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 0
    D Does Schedules Direct work with mp 1.24? General Support 3
    J [solved] Blu-ray disc playback does not work. Bugreports 13
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    ratata [solved] Can't get two virtual IPTV cards to work side by side... General Support 6
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    C Importer works super slow My TVSeries 5
    D [solved] Movie artwork download stopped working Submit: Bug Reports 9
    A 1.24.0 CD art grabber not working in Shares view 1.24 Pre Release 17
    RoChess Random GPU crash leads to MePo restart, but works fine afterwards MediaPortal 1 14
    Dark Eyes Updated to Windows 10, now TVServer won't work Installation, configuration support 1
    D [solved] EPG Buddy for MP2 - Does it work? General 5
    D Please help with getting Schedules Direct to work Newcomers Forum 10
    B MP 1.23 First time click TV or Recorded TV fails, 2nd ... it will work General Support 5
    M MP 2.2.3 Unable to play .ts recordings and MediaPortal stops working for TV viewing General 31
    Similar threads

























    Top Bottom