EPG-Buddy a new EPG Tool with easy usage. | Page 32

Discussion in 'Tools and other software' started by Lehmden, November 26, 2016.

  1. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,903
    Likes Received:
    2,151
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,628 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    You won't use MP for watching TV? Ok, this is very unusual and I never had any similar question here.
    You can't watch any TV without a tuner card. Even for IPTV you need at least the "virtual" tuner named "IPTV Source Filter". And the EPG in MdeiaPortal is for the TV you watch from within MediaPortal. You better may use a simple browser based tool or website to display the EPG for an external cable tuner, if it has no (proper) EPG build in. Or even cheaper, use a tablet with an app. No need for a full blown Windows PC only to display the EPG...


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. PN23

    PN23 Portal Member

    Joined:
    November 25, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I have just setup EPG-Buddy and am using tvguide.com as a source. The listings from tvguide.com are displayed, and the entries from my MP2 channel list are also displayed. I am creating mappings by selecting names from the drop-down in database mode, however as soon as I move on to another channel, the mapping I have just made is blanked out and replaced by ----------- again.

    No matter what I try to do, all mappings are always blanked out and do not appear to be saved at all.

    Am I do something wrong or is there anything else I can try?
     
  4. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,903
    Likes Received:
    2,151
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,628 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    If you move to the next channel, the settings you've done for the previous channel are stored instantly. The -------- you see did not mean "there is nothing stored", it means "there are no more pending changes". As soon as you have changed over to a different channel (and for this you've stored the changes you've done) the next selected channel is to be worked on and the one you've done before is finished..

    The channel names used in your TV database can not be changed by EPG-Buddy at all. Only the "XMLTV Channel Name" (to find above the dropdown), the name that is written inside the resulting XML file, can be changed. Ideally both are identical so the automatic channel matching inside the XMLTV plugin of TV server is working perfect. As the names inside TV Server database are fix and the names inside the raw EPG- data are fixed too you only can alter the content of the resulting XML file so both names match.

    This is explained in this forum some times already and also can be found in the provided doc. You can find the doc in the "?" menu of EPG-Buddy.
     
  5. PN23

    PN23 Portal Member

    Joined:
    November 25, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi Lehmden,

    Thanks for your reply. Apologies for my confusion - I wasn't expecting any renaming to occur, but thought that once a channel was selected from the drop-down the selection would stay in the drop-down. I had not noticed that the channel selected appears underneath the drop-down box after selection.

    I have added a couple of tvguide.com accounts and the XML files have been created as TVGuide_1.xml and TVGuide_2.xml. The tvguide.lst file has also been created and lists the XML files, and the DTD is also in the same location.

    When I click on force import in MP2, the number of channels imported goes from 0 to 534, programs imported remains at 0 and import status reports "tvguide.xml; no xmltv file found".

    I'm obviously getting something wrong, can you point me in the right direction please?

    Also is there anyway to apply a different time offset/compensation for certain channels? I have channels in a couple of different time zones.
     
  6. PeterMP

    PeterMP New Member

    Joined:
    November 29, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Los Angeles Area
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I am seeing the exact same thing happen here on my physical Windows 10 Pro system using MP 2.2.2 and the latest EPG-Buddy 0.5.0.4. It's completely repeatable for me and always happens between the hours of midnight and 2am Pacific Standard Time (I am in the Los Angeles area). The workaround for me is to just schedule the EPG update outside of those hours. (I haven't yet seen the issue happening at other times, but I also haven't run tests against each possible starting hour.)

    EPG-Buddy 0.5.0.4 includes a newer version of EPG-Grabber and there is an extra line in the error output from my installation. Note that the System.DateTime..ctor function name appears to be missing a tupple?

    D:\EPG-Buddy>EPG-Grabber.exe --epg_from:tvguide --grab_epg --create_xml --run_e2t
    EPG-Grabber v0.110.214 (8/3/2018), c 2018 by lightshock
    Receive channel list from TVGuide
    Grabbing epg for one day to get channel list...

    Unhandled Exception: System.ArgumentOutOfRangeException: Hour, Minute, and Second parameters describe an un-representable DateTime.
    at System.DateTime.TimeToTicks(Int32 hour, Int32 minute, Int32 second)
    at System.DateTime..ctor(Int32 year, Int32 month, Int32 day, Int32 hour, Int32 minute, Int32 second)
    at EPG_Grabber.cTVGuide_com.Hour2Millis()
    at EPG_Grabber.cTVGuide_com.GrabEPG(Boolean Silent, Int32 intMaxDays)
    at EPG_Grabber.cTVGuide_com.LeseSenderliste()
    at EPG_Grabber.mMain.Main()


    This is clearly a bug in EPG-Grabber.exe. Hoping @lightshock will see this report and have another look at the code.

    (Peter)
     
  7. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,903
    Likes Received:
    2,151
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,628 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    Just want to tell, we are working on this issue. But I now can't give a time frame, when it's fixed.
     
  8. PN23

    PN23 Portal Member

    Joined:
    November 25, 2019
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks for letting me know @Lehmden

    I have worked around it in the meantime and written some chunky scripts to do everything I needed including channel time offsets that runs each time the xml is grabbed so I'm doing ok!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 2)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!