Erratic Playback of Recorded TV on Client Machine

Discussion in '1.4.0 Pre-Release' started by vvulture, May 29, 2013.

  1. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Hi guys.



    Since updating to 1.4.0 i've noticed that playback of recorded tv content has become unstable and erratic,
    similar to bad digital reception.
    At first i thought i had a reception issue, but this was dismissed when i noticed that if i skipped back a few seconds, the segment which initially exhibited playback difficulty actually played fine the second time around.
    This indicates, to me, that there is some network streaming issue.
    This problem does not occur on the server machine. Only on the client.

    I will do more testing in the next few days and provide logs, but i just wanted to see if anyone else has experienced this.

    Which logs do i need to provide ? Client or server logs ?


    Thank you.
     
    Last edited: August 27, 2013
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Both.
    [edit: ...and ideally provide client + server for problem scenario and server standalone for okay scenario]
     
    Last edited: May 29, 2013
  4. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Sorry for the extremely slow response to this post... i've had other urgent matters to take care of..

    Now, this issue persists and i cannot for the life of me work out what is going on here.

    In addition to my original post, this problem ONLY occurs when watching recorded TV content via "TV --> Recorded TV". If i watch the same content/file by navigating to the recorded TV folder via "VIDEOS" it does not occur and the same file plays just fine. This indicates to me that my LAN is ok and the file is ok... something is wrong with MP streaming..
    And, as i've mentioned before, it started since upgrading to 1.4 beta/pre-release and continues on with 1.5 pre-release.

    I have attached logs from both client and server.
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    No problem - real life first. :)


    Not seeing 'em... :confused:
     
  6. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Ah crap... (n) will resubmit when home from work...
     
  7. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Here are the logs....
     
  8. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Well, the TVSeries database on the client appears to be corrupt, and I suspect that may have something to do it. Please delete (or replace from backup) Q:\TVSeriesDatabase4.db3 then try again.
     
  9. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    I'm confused.. how would that affect recorded TV playback ?[DOUBLEPOST=1377684934][/DOUBLEPOST]Actually, the TV series database you are referring to is not used...
     
    Last edited: August 28, 2013
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Well, then it shouldn't matter if you delete it. ;)
     
  11. vvulture
    • Premium Supporter

    vvulture MP Donator

    Joined:
    June 3, 2006
    Messages:
    477
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electronic Security Technician
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +7 / 1
    Home Country:
    Australia Australia
    Are you referring to the one in C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\database ??

    If so, Done !! Deleted !

    Now what ?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!