Operating System Hide Windows volume OSD (2 Viewers)

regeszter

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 29, 2005
    5,335
    4,954
    Home Country
    Hungary Hungary
    Just pushed the changes.

    The hidden config value is

    <section name="volume">
    <entry name="hideWindowsOSD">yes</entry>
    </section>

    The default value is true. We need to add this info to wiki.

    @Sebastiii : Can you test it?
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,583
    10,403
    France
    Home Country
    France France
    Just pushed the changes.

    The hidden config value is

    <section name="volume">
    <entry name="hideWindowsOSD">yes</entry>
    </section>

    The default value is true. We need to add this info to wiki.

    @Sebastiii : Can you test it?

    It seems that Windows volume is always hide when MP is open with :
    <entry name="hideWindowsOSD">yes</entry>
    or
    <entry name="hideWindowsOSD">no</entry>

    Maybe i didn't test it correctly.
     

    regeszter

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 29, 2005
    5,335
    4,954
    Home Country
    Hungary Hungary
    Just pushed the changes.

    The hidden config value is

    <section name="volume">
    <entry name="hideWindowsOSD">yes</entry>
    </section>

    The default value is true. We need to add this info to wiki.

    @Sebastiii : Can you test it?

    It seems that Windows volume is always hide when MP is open with :
    <entry name="hideWindowsOSD">yes</entry>
    or
    <entry name="hideWindowsOSD">no</entry>

    Maybe i didn't test it correctly.

    Please restart your pc.
     

    rocklander

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 14, 2010
    191
    8
    rotovegas
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    I have read the thread (honest), but I'm unsure how I implement this fix.. .. or has this been superseded and natively implemented somewhere in the MP config? can't find it in there.
     

    CyberSimian

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2013
    2,806
    1,727
    Southampton
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    or has this been superseded and natively implemented somewhere in the MP config?
    From the first post in this thread, I see that it addresses a problem with Windows 10. Since I run Windows 7, I don't have any personal experience of this problem. But the current release of MP does have the following setting in "MP Config" (highlighted in red):

    hide_windows_volume_osd.jpg

    I don't know whether this setting will solve your problem, but it might be worth trying.

    -- from CyberSimian in the UK
     

    rocklander

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 14, 2010
    191
    8
    rotovegas
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    I'm still running 1.5, and it has one there (no idea how I missed that, so thank you).. but it doesn't change the interface on windows 10.. I'll do an upgrade sometime this week and see how it goes.
     

    rocklander

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 14, 2010
    191
    8
    rotovegas
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    I snuck in the upgrade tonight after the mrs went to bed.. works perfectly. no idea why I couldn't see that initially... going blind!
    thanks again
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom