How to add more facade items to the Dashboard

Discussion in 'Trakt' started by D3ltoroxp, October 28, 2015.

  1. D3ltoroxp
    • Premium Supporter

    D3ltoroxp MP Donator

    Joined:
    June 1, 2008
    Messages:
    3,308
    Likes Received:
    133
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +207 / 9
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hey ltfearme,



    i have a question, is there a way that i can have more then 3 trending shows / movies showen in the basic home screen ?? I have some free space :) With latest series / movies it works fine when i gave the range (width) more space.

    Look at second screen for example...
     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,240
    Likes Received:
    4,982
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,396 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Edit your Trakt.SkinSettings.xml and change the values in <facademaxitems>3</facademaxitems> :D
     
    • Agree Agree x 2
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. D3ltoroxp
    • Premium Supporter

    D3ltoroxp MP Donator

    Joined:
    June 1, 2008
    Messages:
    3,308
    Likes Received:
    133
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +207 / 9
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    OK, i have it. It works fine now, i have an older skin.settings in my theme folder. Now it works great...

    Is there a way that i can have the heart or the rating on the dashboard on homescreen to ? The screen is only a sample for better understanding my quest.
     

    Attached Files:

    Last edited: October 29, 2015
  5. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,457
    Likes Received:
    4,241
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,385 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Yes, you have access to all properties, check the main dashboard for examples.
     
    • Informative Informative x 1
  6. D3ltoroxp
    • Premium Supporter

    D3ltoroxp MP Donator

    Joined:
    June 1, 2008
    Messages:
    3,308
    Likes Received:
    133
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +207 / 9
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    You mean from here ??? Look screen, or you mean your dashboard on basic home ?
     

    Attached Files:

  7. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,457
    Likes Received:
    4,241
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,385 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Yes from there.
     
    Last edited: October 29, 2015
  8. ajs
    • Team MediaPortal

    ajs Development Group

    Joined:
    February 29, 2008
    Messages:
    8,701
    Likes Received:
    2,688
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT
    Location:
    Kyiv
    Ratings:
    +4,652 / 30
    Home Country:
    Ukraine Ukraine
    Show System Specs
    I will also ask. How to obtain the currently selected IMDBID, TMDBID? Ie the one on which the cursor is currently in dashboards. ?
     
  9. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,457
    Likes Received:
    4,241
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,385 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Take look at common properties in the skin designers guide.
     
  10. ajs
    • Team MediaPortal

    ajs Development Group

    Joined:
    February 29, 2008
    Messages:
    8,701
    Likes Received:
    2,688
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT
    Location:
    Kyiv
    Ratings:
    +4,652 / 30
    Home Country:
    Ukraine Ukraine
    Show System Specs
    I watched, tried to use # Trakt.Show.Tv bId and # Trakt.Movie.ImdbId but these properties can have values at the same time. And when the first transition, the facade of control, they are empty.
    I have the same layouts are necessary, to know the current element.
    Something like: #Trakt.Dashboard.Current... with properties .IMDBID, TMDBID, like: #Trakt.Dashboard.Current.IMDBID
     
  11. ltfearme
    • Premium Supporter

    ltfearme Community Plugin Dev

    Joined:
    June 10, 2007
    Messages:
    6,457
    Likes Received:
    4,241
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Test Engineer
    Location:
    Sydney
    Ratings:
    +5,385 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Im not sure what you're asking @ajs. If you want the selected properties i.e. when the user selects a particular movie or show then use the following properties to get their respective ID:
    Code (Text):
    1.  
    2. #Trakt.Movie.Id
    3. #Trakt.Movie.ImdbId
    4. #Trakt.Movie.TmdbId
    5.  
    Code (Text):
    1.  
    2. #Trakt.Show.Id
    3. #Trakt.Show.ImdbId
    4. #Trakt.Show.TvdbId
    5. #Trakt.Show.TmdbId
    6. #Trakt.Show.TvRageId
    7.  
    If you want a static property then use the index properties e.g. this will give you the first trending item on the facade
    Code (Text):
    1.  
    2. #Trakt.Movie.1.Id
    3. #Trakt.Movie.1.ImdbId
    4. #Trakt.Movie.1.TmdbId
    5.  
    Code (Text):
    1.  
    2. #Trakt.Show.1.Id
    3. #Trakt.Show.1.ImdbId
    4. #Trakt.Show.1.TvdbId
    5. #Trakt.Show.1.TmdbId
    6. #Trakt.Show.1.TvRageId
    7.  
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!