MediaPortal SVN-Snapshot:-01-07-2009 22-21h - Revision:21306.rar | Page 7

Discussion in '[untested] MediaPortal and TV-Server 1.0 svn-build' started by MediaPortal-Bot, January 7, 2009.

  1. pgjensen

    pgjensen Portal Pro

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    186
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    trying to run this on windows 7 x64 - won't install - says OS not supported. i heard reports of others using it with windows 7. any idea how to get it to install?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ARE2

    ARE2 Portal Pro

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Poland Poland
    Hi,

    for me partly, when I try to scan for channels TV-Server just crashes without a warning :(


    Found out that if I activate subtitles in MP-Config (video-settings) subtitles appear again. But now they are active for every movie content all the time and I have to disable it when I don't need them in the submenu. In final 1.0 it was vice versa, you could enable them through the submenu when needed. Just not sure if that is a bug :confused:


    Regards ARE2

    PS: I'm using VSFilter (latest december 2008) as postprocessing filter (no autoload version) and Haali Media Splitter.
     
  4. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Adding DirectVobSub as postprocesing is not very wise...
    You can try my SAF solution - https://forum.team-mediaportal.com/codecs-external-players-55/stand-alone-filters-mediaportal-44614/
    Only thing what is not working is default subtitles language selection in MKV (first subtitles track is selected instead of prefered one).
     
  5. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,696
    Likes Received:
    1,118
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,400 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    TV freezes ocasionally while recording

    Hello,

    while one channel is recorded, another the TV picture of another programme that is watched simultaneaously suddenly freezes. Stopping TV by pressing stop brings up the timeshift/Stop dialogue and pressing stop gets you out of the TV mode. Relaunching TV then works normal, however, the picture freezes again after ca. 5 minutes. Watching a single channel without parallel recording works fine

    I did for sure not observe this strange behaviour under MP 1.0. No error.log was produced and the MP log didn't show anything meaningful (at least to me).

    I will add full (and clean) debug logs later as the family is sitting in front of the screen right now and the FAF (family acceptance factor) has already taken enough of a hit in the last two days. In the meantime I wanted to ask if anybody has made similar observations on his system.

    Another strange thing (besides the freezes) was that while recording RTL2, channel Arte HD was shown as blocked and not selectable in the mini guide, while other HD channels (Festival and Anixe) played without difficulty. Now Arte HD and RTL2 are certainly not on the same transponder, are they?

    EDIT: Was not able to collect logs! Started MP in debug mode and tried to reproduce the issue as described above. TV ran smoothly this time, however, picture froze when I changed to Anixe HD. Stopping TV and restarting helped. Nevertheless no other picture freeze occurred while watching a channel. MP crashed when I stopped by clicking the X - and I could not bring any other programme in front to get back to the debug programme.

    Regards, HTPC_Sourcer
     
  6. nickola

    nickola Portal Member

    Joined:
    January 30, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Occupation:
    sound engineer
    Location:
    Saint Etienne
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    France France
  7. eku60

    eku60 Portal Member

    Joined:
    February 9, 2005
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hello HTPC-Sourcer,

    with MP 1.0, I did my first record yesterday (RTL2) and was zapping around with the second tv card, this worked well in MP 1.0.
    But one thing shows a different behaviour to former MP 0.2.x.
    Some series on HR3 (Hessen 3) have different audio channels (mono, ???) and with the older version of MP video was ok but no sound. After doing some changes in ffdshow audio decoder, this issue was gone (a thread in the forum gave the solution).

    But in MP 1.0 (ffdshow not yet installed) mp 1.0 freezes video when HR3 has a series with the "wrong" audio channel. Maybe this has the same reason as your issue.

    eku60
     
  8. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    For me Web-EPG does not work when i'm in webepg-conf and i would like to receive the channel list from tv-server i get a unknown function getAllchannels. Is it cause tvserver now uses gentle 1.5 and webepg isn't ported?
     
  9. dimaal

    dimaal Portal Member

    Joined:
    September 11, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
  10. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    It is fixed in actual SVN.
     
  11. HTPCSourcer
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    HTPCSourcer MP2 Product Manager

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    10,696
    Likes Received:
    1,118
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2,400 / 22
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi, just to be clear: all issues reported by me did not occur in MP 1.0 but only in the SVN 21306. I will probably revert to 1.0

    Regards, HTPC_Sourcer
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!