MediaPortal SVN-Snapshot:-01-07-2009 22-21h - Revision:21306.rar (1 Viewer)

wonkyd

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 29, 2007
    792
    177
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hello,

    have Problems with massive stuttering TV with this release.
    Looks like weak/bad signal, you've got a lot of continuity errors in your logs.
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Hello,

    have Problems with massive stuttering TV with this release.
    Bad signal, not related to SVN release.

    11-01-2009 09:57:15.406 [814]Audio Continuity error... 6 ( prev e )
    11-01-2009 09:57:15.406 [814]Audio Continuity error... b ( prev 0 )
    11-01-2009 09:57:15.453 [814]Video Continuity error... 7 ( prev d )
    11-01-2009 09:57:15.453 [814]Audio Continuity error... 0 ( prev d )
    11-01-2009 09:57:18.734 [814]Video Continuity error... d ( prev 5 )
    11-01-2009 09:57:18.734 [814]Audio Continuity error... c ( prev 5 )
    11-01-2009 09:57:18.734 [814]Video Continuity error... 4 ( prev 1 )
    11-01-2009 09:57:18.734 [814]Video Continuity error... a ( prev 8 )
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    I also encountered sporadic stutter with this svn. I restored the image with MP 1 final (no SVN) which seems to cure the problem.
    However now changing between HD and SD channels is less robust and zapping speed seems to be slower.
     

    manvanstaal

    Portal Member
    October 28, 2005
    17
    3
    68
    Netherlands Netherlands
    RTV: No, i only use onebuttonplay and installed today the new version of backupmediaportal.

    I installed this week a clean version of Vista and MediaPortal 1.0. Yesterday I installed this svn with the onebuttonplay, which works. Further no fancy things at all.

    Just installed a clean version on my Labtop with vista Home Premium After installing MediaPortal 1.0 save plalist works fine. After installing the SVN not possible anymore to save the playlist. I added the laptop logs to this post.
    Just thinking, is this problem maybe caused bij the other reported issue about the missing virtual keyboard, because the function save playlist uses the virtual keyboard?!?!


    Replaced the dialogs.dll with the one from Mediaportal 1 (inital version) and the problem is solved! :D Its possible to save the playlist again, i don't know yet if it will cause other problems but so far so good!
     

    ARE2

    Portal Pro
    May 9, 2008
    166
    16
    Germany
    Poland Poland
    Hi,

    same on my side, stuttering TV. And I found a 12MB big Mediaportal.log filled with only something like that:

    2009-01-11 14:15:17.937500 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4
    2009-01-11 14:15:18.000000 [ERROR][20]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4
    2009-01-11 14:15:18.062500 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 54
    2009-01-11 14:15:18.062500 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4
    2009-01-11 14:15:18.125000 [ERROR][20]: Assertion failed! Data unit id invalid value 98
    2009-01-11 14:15:18.187500 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 98
    2009-01-11 14:15:18.187500 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4
    2009-01-11 14:15:18.250000 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4
    2009-01-11 14:15:18.250000 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 54
    2009-01-11 14:15:18.312500 [ERROR][20]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4
    2009-01-11 14:15:18.375000 [ERROR][22]: Assertion failed! Data left is not 0!
    2009-01-11 14:15:18.375000 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 54
    2009-01-11 14:15:18.437500 [ERROR][22]: Assertion failed! Data unit id invalid value 4

    What does that mean:confused:

    It is filling the logfile continuously!?! I even can't open the logfile itself cause my texteditor says the whole time that the file is beeing changed permanently!

    Furthermore I realised, that everytime after hibernate my remote (original Hauppauge HVR4000 remote) doesn't work anymore and I've got to restart MP :( In Final 1.0 everything seemed ok with that.

    PS: Restarted Server and MP manually and stuttering is gone but the above mentioned entrys in log still persist and continue. Anybody a clue what that means :confused:

    Regards
    ARE2
     

    Guzzi

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 20, 2007
    2,161
    747
    Country flag
    Just finished updating...............pin numbers are not working for me now. It tells me "The entered pin number could not be accepted. Do you want to try again? Yes or No" If I select yes, I get the same message.

    Running Vista ultimate 64 bit.

    Thanks,
    Chris
    Hi devs, I have the same problem as described above.
    Log says:

    2009-01-12 03:09:58.624408 [Info.][MPMain]: Exception: System.InvalidCastException: Das Objekt des Typs "MediaPortal.Dialogs.SMSStyledKeyboard" kann nicht in Typ "MediaPortal.Dialogs.VirtualKeyboard" umgewandelt werden.
    bei MediaPortal.GUI.Home.GUIHomeBaseWindow.OnGlobalMessage(GUIMessage message)
    bei MediaPortal.GUI.Library.SendMessageHandler.Invoke(GUIMessage message)
    bei MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.SendMessage(GUIMessage message)
    2009-01-12 03:09:58.624408 [Debug][MPMain]: WindowManager: route MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFiles:6->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogYesNo:100
    2009-01-12 03:09:58.624408 [Debug][MPMain]: DialogWindow: MediaPortal.Dialogs.GUIDialogYesNo init
     

    rtv

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 7, 2005
    3,622
    301
    Osnabruck
    Germany Germany
    Hi devs, I have the same problem as described above.
    Log says:

    2009-01-12 03:09:58.624408 [Info.][MPMain]: Exception: System.InvalidCastException: Das Objekt des Typs "MediaPortal.Dialogs.SMSStyledKeyboard" kann nicht in Typ "MediaPortal.Dialogs.VirtualKeyboard" umgewandelt werden.
    Sorry, some parts / plugins may be incompatible with the dialogs.dll in this SVN. We're still working on it for the next SVN build.
     

    ARE2

    Portal Pro
    May 9, 2008
    166
    16
    Germany
    Poland Poland
    Hello.

    - 0001904: [My Videos] MKV embedded subtitles not using configuration language (DMAN) - closed.

    Just tryed this SVN in hope to fix MKV default language problem, but not working correctly - first track is selected instead prefered one (CZ in my case) - using DirectVobSub from 29.11.2008 :(

    More info and example video: https://forum.team-mediaportal.com/1-0-rc3-svn-builds-288/mkv-subtitles-default-language-46594/
    Hi,

    on my side subtitles (external) seem not to work at all, in the final 1.0 everything was fine? Anybody else this problem!? Or is this just a local prob. on my machine?

    :D Regards
    ARE2
     

    dapoldi

    New Member
    January 12, 2009
    1
    0
    Hello,
    Normally I dont post much around the web but I have a quick question,
    Is it possible to add an option to install on windows 7, currently the installer breaks on OS version check (only checked with MP1.0 final).

    I tested MP on windows 7 beta 1 by manually importing the reg keys after snapshotting those, which (if all other prereqs are met) seems to work so far.
    Would be nice if for testing purposes only the option was added to the deployer though :)
    Tyvm in advance.
     

    Guzzi

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 20, 2007
    2,161
    747
    Country flag
    Hi devs, I have the same problem as described above.
    Log says:

    2009-01-12 03:09:58.624408 [Info.][MPMain]: Exception: System.InvalidCastException: Das Objekt des Typs "MediaPortal.Dialogs.SMSStyledKeyboard" kann nicht in Typ "MediaPortal.Dialogs.VirtualKeyboard" umgewandelt werden.
    Sorry, some parts / plugins may be incompatible with the dialogs.dll in this SVN. We're still working on it for the next SVN build.
    Hi rtv, thanks for confirmation, for the time (till fix availyble) I use the dialogs.dll from 1.0 with last SVN (size is much smaller, so seems you changed several things...) - this works and seems not to have too many negative sideeffects.

    Guzzi
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A MediaPortal crash (and restart) on LiveTV after Windows Update (Sep 2020) driver update for Intel HD Graphics 4600 General Support 0
    A VideoDatabaseV5.db3 lock not released on shutting down PC from MediaPortal Installation, configuration support 0
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    M Add Radio channels and EPG to Mediaportal xmlTV 2
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 0
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 48
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Similar threads

























    Top Bottom